Jak šetrně naznačit příteli, že by si už nemusel ode mě brát za nájem, když spolu máme dítě, už to finančně fakt nezvládám

28.11.2008

a dnes to na mě nějak dolehlo... :( .Všude slyším, jak chlapy svým přítelkyním ,manželkám spíš peníze dávají a u nás je to tak nějak naopak.. :O .Né, že by mi nedal, když mi dojdou, ale má u toho spoustu řečí a pak se divý a nadává, když si jdu půjčit k rodičům.On vydělá něco kolem patnácti a splácí auto 9.000kč... :00: , to co mu zbyde, má na ostatní poplatky.No a pak na benzín.Občas koupí nějaké to jídlo, nebo Majdince jídlo.Mě prostě začíná dost mrzet to, že mu ty peníze dávám, je to 2.500kč, ted na vánoce, by se mi teda hodily..Když žil ještě jeho otec, tak jsem dávala nájem přímo jeho rodičům, vlastně to jsme jeli s přítelem ještě napůl, ale co umřel, jeho otec, tak to nechaly převést na přítele´, na jeho účet, tak mu to tam vše strhávaj a pak mu jeho matká dá jednu půlku a já druhou.No a něco málo je na něm...Tak já nevím, mám mu něco říct, nebo to nechat být, když jsem doted mlčela... :( .Já zkrátka neumím být mrcha a nikdy mi nešlo o prachy a když jsem toužila po miminku, tak on mi pořád říkal, že to nebudeme finančně zvládat, já jsem mu stále opakovala, že to zvládneme, když to zvládli jiní, tak mi taky, ale nějak přestávám mít tento názor... :( .Uff to jsem se zase rozepsala, těm co dočetly až sem, mooc děkuji a jsem hroozně zvědavá, na vaše názory a připomínky, jestli teda v tuto pokročilou hodinu, nějaké budou... :) .

Danko, já to upřímně taky nechápu..takže to znamená, že on má sám pro sebe 6t a ty pro sebe a malou, po odečtení nájmu 5100,-? Tak to bych mutedy sakra řekla..a jinak kupuješ jídlo ty? A on jen občas?? No holka, to nejde o to zda jsi, nebo nejsi mrcha...ale být tebou bych si s ním sedla a přehodnotila vaši situaci, takhle to přeci nejde!!

In reply to by Borůvka

On bere +-15.000 z toho -9000 na splátku auta a 6000 nájem a pak tam je ještě internet, telefon.Mě chodí 7500 a 2500 dám jemu a zbytek je v čudu za 14dní....Mám ještě spoření svoje to je 500kč a Majdinčino sluníčko 790kč... :00: .Já si s ním sednu a proberu to, jen nevím jak začít a mám z toho strach, zrovna s ním řešit peníze, ale asi mi nic jiného nezbyde... :n: .

In reply to by Danka

ta splátka auta je teda děsná, co ho prodat a koupit jiné? my splácíme auta 4000,- jo a nějak mi to nevychází když zaplatí 9000+6000, ty mu dáš 2500, z toho popaltí ten zbytek tak nemá vůbec nic. A ty máš jako 4000 zbytek na měsíc???????? z toho se nemůžete vůbec najíst a kde je zbytek :jawdrop: no já bych pořešila to auto, to asi bral ještě než s tebou byl nebo tak něco viď

In reply to by Danka

dobře takže on dává 1t a 1t telefon/internet...takže mu zbyde 4t..ale tobě v podstatě taky....
je to strašně blbé téma, já bych si asi v tvým případě vysypala popel na hlavu, že měl pravdu a opravdu se to s miminkem takhle zvládat nedá, že ti prostě nezbývají peníze na věci potřebné pro vás a minimálně by ti měl 1500,- dávat..to mu furt zbývá dost ne benzín a podobně...holt se to nedá jinak řešit... Zkus si zajistit hlídání a udělejte si večer při flaštičce a ono to půjde líp..
ps: a samozřejmě ti ještě musí přispívat na jídlo...je to blbé, ale ty ho živit za ty prachy nemůžeš, to je jasné.. takže jednou měsíčně velký nákup..což je taky tak 1500..no tak to už mu moc nezbyde..no holt budete muset někde ušetřit na jídle, takže vařit omáčky na víc jak jeden den a podobně..

Ahojky, teda upřímně ti tuhle situaci nezávidim. A teda každá rada drahá. Nevim, jaký vztah s přítelem máte, ale pokud mu to rozumně vysvětlíš, tak by to moh pochopit, ne? Ty teda platíš veškerý věci na prcka, jídlo pro vás a tak? U nás je to tak, že manžel platí nájem (má o dost větší příjem, ale taky větší vydaní) a já platím takový ty věci jako jídlo, vydání za psy, věci na mimčo atd. Když by se to měsíčně spočetlo, tak to vyjde +- nastejno. Tak to zkus taky takhle, třeba to přijme.

In reply to by Majkýsková

No já platím jídlo pro nás, půlku toho nájmu, oblečení pro malou, jídlo pro malou, přášek na prádlo, aviváže, no zkrátka takové ty běžné věci, jeho teda nešatím..jinak když mi dojdou peníze a to je většinou už 14dní před další mateřskou, ted už rodičákem jdu pro peníze za ním, nebo za rodiči, ale to jen na to nejnutnější...

In reply to by Danka

Jojo, takový ty věci do domácnosti - prášky na praní, čistící prostředky atd. platím taky. A proto si právě myslím, že bys nájem platit nemusela. Ty platíš jiný věci do domácnosti, který on nekupuje. A to co mu zbyde z platu zůstává pro jeho potřebu? Protože pokud ano, tak bych mu fakt vysvětlila, že takhle to teda nejde. A kdyby to nechtěl moc pochopit, tak bych si sepsala veškerý vydání, co kolik stojí, aby viděl, kolik musíš ty platit měsíčně na rodinu. Je to docela hustý, takhle to řešit s přítelem, ale jinak to asi nepůjde. Hlavně držím palečky, aby to nebral nějak osobně a neurazil se. Oni jsou chlapi v tomhle dost hrozný. :00:

Danko, to je mi líto:-(. Co je to zač, když od tebe chce peníze, bydlíte spolu, máte spolu malou a on tohle?!Nenech si to líbit!!!!!Držím palečky ať to nějak zvládneš

In reply to by kettynka

trochu i sama... :( .Tak stráášně mooc jsem toužila mít miminko a on tohle vlastně předpokládal, já mu ty peníze vlastně dávala i před tím, jenže před tím mi tak nechyběly, ale ted ano.. :( .Zkusím si s ním o tom promluvit, už jsem kolikrát jako nadhazovala, ale bylo mi to prd platné... :( .

In reply to by Danka

Dani, dobře, ale teď máte společnou domácnost s dítětem tak by se podle toho měl chovat!!!!Já tohle nikdy nepochopím...můj chlap je suprovej, pro děti první poslední a potom až někde vzadu jsme my a psi.....
je mi to moc líto, kuli tobě a malý a držím palečky

In reply to by kettynka

až když já nemám, nemám šanci něco ušetřit... :( .Tak půjdu za ním a řeknu at mi dá z toho co jsem mu dala na nájem, když říkal, že on ušetří spíš než já... ;) .Jinak dííky moc za podporu.. :) . :k: .

Ahojky Dani, já takovéto moje Tvoje neuznávám a už vůbec né, když máte spolu miminko :w: To už jste rodina, zatím bez papírů, tak by snad i peníze měli být společné :w:

In reply to by PETRUSE333

Přesně tohle říkaly i mí rodiče, ale jak jsem psala, já se mu vždycky snažila pomáhat v čemkoliv a když přišlo na peníze a on byl přeřazen na jinou, méně výdělečnou práci, tak jsem pořád stála za tím, že mu finančně budu pomáhat...jen ted bych čekala od něj trošku pochopení a třeba to, že bych mu dala jen něco a zbytek by platil on, jenže on sám mi to nenavrhne... :( , musím já...

Tak to ti moc neporadím, Danko. Ale 9000t za lesing při jeho platu, tak to je síla. To ti asi nic jinýho nezbyde než mu přispívat nebo mu to dávat nebudeš a zase ho budeš živit a šatit. To je těžký. A na jak dlouho ty splátky má?

In reply to by Danka

Tak to je hustý i kdyby jste měli peníze společný, tak vyjdete asi šul nul. Takže nevím, jestli bys ušetřila. Každopádně, je trapný, že si od tebe nechá platit na byt. o rodinný krb by se měl starat chlap. My sice nemáme s chlapem společný účet, ale je to kvůli mě, protože já se cítím víc nezávislá a mám dobrej pocit, když mám u sebe nějakou rezervu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka