jsem zoufalá

08.08.2008

Ahoj holky. Jsem zoufalá a psychicky opravdu na dně. Při pobytu v nemocnici mi v 16.tt zjistli těhotenskou cukrovku a také velmi sníženou funkci štítné žlázy, ihned mi nasadili léky - Euthyrox 150. Včera v poradně mi doktorka řekla, že je možné, že dítě by mohlo mít sníženou inteligenci. Máte některá s tímto zkušenost. Prosím pomozte mne uklidnit, je mi hrozně. :r:

Pravděpodobně jsi měla štítnou žlázu i před těhu,ale nezjistila se proto ti teď zjistili velmi sníženou jak píšeš....v těhu si od tebe bere miminko hormon,proto je tělo vemli oslabeno a proto se zvyšují dávky a chodí se na odběry krve a hodnot na štítnou žlazu.
A těhu cukrovku má opravdu dnes spousta těhulek,takže to chce dodržovat jejich jídelníček,jíst pravidelně a žádné cukry nebojen ty povolené:-)

to opravdu neni jina varianta, nez ze budes brat silne prasky? strasne rada bych ti pomohla, ale neznam nikoho kdo by mel takovy problem.... a co by se stalo kdybys je odmitla brat? ze chces slabsi a s tim, ze te budou vic hlidat a ty ze budes porad lezet a odpocivat a drzet diety.... drzim palecky, verim, ze bude vsechno v poradku, musis myslet pozitivne.....

In reply to by lulisek

Ty prášky nahrazují chybějící hormony v těle, takže to může jedině prospět. Když si vzpomenu, jak mi bývalo hrozně špatně, když jsem ještě nevěděla, co mi je. Byla jsem malátná, no hrůza. Teď je mi super, i když jsem po lécích přibrala 10 kilo. :qu:

In reply to by lulisek

Lulisku,léky nic mimiku neudělají,naopak ochrání maminku i miminko,aby se třeba nenarodilo se stejnounemocí jako maminka proto tak vysoká dávka.
Já sama jsem před těhu brala euthyrox 50mq,pak v těhu přešla na 75,100 a poslední měsíce před porodem 150mq....
A těhu cukrovku má opravdu dnes spousta těhulek...

In reply to by LenickaV

vis co, me sokovalo, ze ji rekli, ze mimi muze mit snizenou inteligenci a pricetla jsem to tem praskum.... ale je skvele, za si tady muze rict o radu a najdou se maminky, ktere s tim maji zkusenost a tak se nemusi tolik bat.... jinak, moc ti dekuju za vysvetleni, zas jsem o neco chytrejsi a to me na tehle strankach bavi :one: :///:

Ahoj Kati,chapu te ze mas strach.Tak v prvni rade ta cukrovka:Ma ji dneska strasne moc tehulek,jedinej nasledek muze mit akorat to,ze by si mela velky dite a spatne by se ti rodilo.To ohlidaji dietou a vse bude o.k.NEBOj a ta zlaza?taky se lecim...Asi necely rok,nejdriv mi neslo otehotnet,tak jsem musela zalecit akutni fazi a az potom se nam to povedlo.ja taky beru leky,kazdy den,vysledky uz mam normalni,jako zdravej clovek,ale preventivne jako udrzovaci davku mi to doktor nechal.Chodim k jednomu bajecnymu a svedomitymu endokrinologovi,kazdy mesic me kontroluje je se vsim spokojeny.zadne problemy jsem zatim kulůi te zlaze nemela a snad uz mit nebudu.Mam termin v rijnu.Takze jeste kontrola koncem zari pred porodem a pak uz dej se vule bozi.Nikdy mi ale nerekl,ze by to melo mit vliv na mimi.leky neprochazi pres placentu,takze k mimi se nedostanou a tobe zajisti potrabnou hladinu hormonu.Bud rada ze ti na to prisli.O tu zhorsenou inteligenci muze jit pouze v pripade,ze by se to nezjistilo a ty by si se nelecila.Tak v tom pripade potom jo.Najdi si hlavne dobryho endokrinologa,ne zadnyho blbce,kterej ti bude nakecavat nesmysly.Zkus se v okoli pozeptat.Ja se lecim hned od zacatku tehu,ale myslim ze ani ty se nemusis bat.Uvidis ze vse bude o.k.Taky jsem hrozne plasila,kdyz jsem zjistila ze jsem tehotna,ze strachu zda to s mimim zvladneme,ale jak rikam,je vse uplne o.k.Takze hlavu vzhuru,poctive uzivat leky-NEZAPOMINAT a vse bude v poradku

bych ze samotna mela cukrovku, narodilo se ji hloupe dite, ale ne protoze mela cukrovku, ale protoze je po ni... Segra ji mela taky a nic takoveho ji nikdo nerekl. Je to nesmysl

In reply to by lorinka

Tu sníženou inteligenci nezpůsobuje cukorvka, ale ta štítná žláza... ale je to případ od případu.. Je třeba se nestresovat a věřit..

ahoj KáŤo,tak nevím co to bylo za doktorku,co tě takhle blbě straší,když má někdo těhotenskou cukrovku,není žádný důvod k tomu mít hloupé nebo neinteligentní děti,těh. cukrovku má skoro každá 10 mamina,měla bys mít akorát dietu a pokud se to nezvrhne a neskončíš na inzulínu nijak jinak se neléčí,ale i inzulín neva na inteligenci dítětě,znám spousty diabetiček a nejen těhotenských co mají děti vysokoškoláky.tak co ta doktorka blbne.Jediné co je problém u diabetiček,že mají větší miminka a tak většinou rodí plánovaně v 38tt,aby nerodily malá slůňátka,po porodu se jim většinou cukr upraví do normálu a cukrovku mít už nemusí-ona je totiž dneska jedna z nejběžnějších nemocí(je to tzv.civilizační choroba z toho jak si dobře žijem)vůbec se nestresuj,miminko budeš mít zdravé a chytré a na tu doktorku se vyprdni,se štítnou žlázou se poraď u endokrinologa jaký máš vlastně typ jestli hypo nebo hyper....a ať tě léčí,dneska jsou léky vymakané a na mimi nemají žádný vliv,a neboj vše bude ok.žádnému zoufalství nepropadej je to zbytečné.....holt máme v těhu vše rozhašané a na všechny orgány je obrovský nátlak a musí pracovat o to víc,tak někdy začnou stávkovat,ale to se pořád nic neděje......držím palce a opravdu nezoufej!!!!!!

Ahoj, teda to je síla. To tě takhle děsí.... Neřekla, z čeho konkrétně by ta snížená inteligence měla být? Tahle cukrovka je běžná a snížená funkce štítné žlázy, že by tohle dělala? :n: Mně loni v únoru odoperovali celou štítnou žlázu, protže jsem měla naopak zvýšenou funkci a budu už celý život brát náhradní hormony. Hned půl roku po operaci jsem otěhotněla a každý měsíc mě brali krev a hlídali hladinu hormonů atd. a měla jsem je vždy v normě. Ptala jsem se, zda to může mít vliv na miminko a bylo mi řečeno, že se nemusím bát, že ne. Miminko máme, díky bohu, zdravé. Neboj, to bude v pohodě!!!!!!!!!!! ;)

Ahoj Káti,
hlavně hned nesmíš vidět všechno černě. Je tedy pravda, že kamaráka chtěla otěhotnět a se šť.žlázou má problémy, tak to musela nejdřív vyléčit, právě možnosti té inteligence.. ale.. nevíš, jak dlouho tím trpíš a jak silné to máš.. takže hlavně klid a léky určitě zaberou.. miminko bude dozrávat ještě hodně dlouho. Tak držím palec a víš jak, pozitivní mysl, půl úspěchu!

Ahoj Káťo. Těhotenská cukrovka je celkem normální věc :w: Z toho žádná snížená inteligence nebývá. Na tu štítnou žlázu bych ti poradila doplnit jód v tabletách. Ta doktorka je teda ale dost drsná, když ti to takhle dokáže říct. Zkus se s ní spíše poradit, co dělat, aby se tomu předešlo. Zkus se zeptat třeba i jinýho doktora :w: Držím moc pěsti, aby to všechno dobře dopadlo. Jo, a moje kámoška má celej život sníženou funkci štítné žlázy, bere léky a má krásný dva zdravý a INTELIGENTNí kluky už skoro v pubertě. Vím, že to nemáš jednoduchý. Tak hodně štěstí :w: :w: :w:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky