Přetáčení miminek

16.05.2008

Ahojky holky, chtěla bych se zeptat, kdy se tak zhruba prcci začínají přetáčet na bříško? Justýnce bude příští týden 5 měsíců a přetočí se jen když jí pomůžu tím, že jí přehodím ramínko na bok, pak už to zvládne. Ale doktorka se v poradně moc netvářila, ale aby mi poradila jak s ní cvičit to ne...koza jedna :00:
http://www.mojetehotenstvi.cz/pasacka-koniku
http://www.mojetehotenstvi.cz/rehtulka

malá se začala přetáčet až od ukončeného 5.měsíce a teď to dělá pořád, hlavně když jí chci dát plenku

Ahoj Ajko, Julinka se už točí, ale než se otočila sama, nějakou dobu jsem to s ní nacvičovala. Doktorka nám ukazovala, jak přehodit jednu nožku přes druhou a tělíčko už pak musí dotočit sama. U nás je zase problém ten, že se točí jen doleva a doprava se jí vůbec nechce. Snažím se s ní zase trénovat, ale ona je zabejčená a sama to doprava vůbec nezkouší :00: Justýnce se zatím asi nechce, ale to určitě nevadí. Já bych s ní trochu trénovala a uvidíš, že brzo už se bude točit jako na obrtlíku :!k: :\x:

Tereza se pretocila 2,5 a 7,5 ji byly 4 mesice.Ale myslim ze je to brzo.Tak mozna i o mesic.Nektery decka jsou rychlejsi a nektery pomalejsi.Nic nenadelas.

Říká se, že kluci jsou ve všem pomalejší,ale nemyslím si to......je to prostě dítě od dítěte. Někdo je pomalejší a někdo zase rychlejší.
Třeba tady pak dáš příspěvek, že Justýnka ti v 10měsích udělala bobek do nočníku :) a já budu ještě v 1,5 čekat :s:

AHojky Ajko,
nebuď z toho nervozni, ani z doktorky :) . Některé děti jsou prostě lenivější a trochu déle jim to trvá, ale neboj, Justýnka to dohoní, to budeš koukat ;) A pak nám tady budeš psát pokroky. Mám tady známou, co má syna od Kubíka maldšího 14 dní a to je lenoch největší :s: , vůbec se nechce hýbat, jenom leží.........zato já už Kubíka nemůžu nechat ani chvilku samotného v cestovní postýlce, kde má hračky......co ten tam dokáže :00: .....odsune všechny hračky, lehá si na bok, pak něco žužlá, hrazdičku celou odkope až dolů k nohám, pak se do ní úplně zamotá, že vypadá, jak kdyby si chtěl zlomit vaz..... :s: no hrůza.......a když ho vidím, jak je na břiše a rozhlíží se tam, tak k nemu zase běžím, aby až bude padat, nespadl zase na nějakou hračku!
Užívej zatím klidu, však ono to přijde brzo, neboj :)

In reply to by Zuzik

Ahoj Zuzíku, Kubík je už pěknej rošťáček co, :qu: ale to je správný. Já už se na to těším taky. Včera jsem dala malou pod hrazdičku a šla jsem se do koupelny umýt a když jsem se za 10 min vrátila, tak Justýnka ležela mimo dečku, tak jsem nechápala, jak to dokázala :00: , ale pak mi to ukázala...odstrkovala se patičkami :s: O tom bobku si nejsem moc jistá, zatím nemáme nočník :!k:

ahoj ajko elca ma tri mesice v nedeli a pretoci se mi sama na brisko. protoze lehava na gauci a kdyz je rozlozeny tak je tam sikmina na kteou se ztoci apak se jen prekuli. to chce proste cas. hlavne nikam nespechej jinak zdravime :a: :a: :a: :a:

In reply to by sonya

Za bok jsme to trénovali, ale vůbec nechtěl přetáčet horní polovinu tělíčka. tak jsem to zkusila za ramínko a to šlo mnohem líp :one: Asi už ty nožky má natrénovaný...tak ještě to slepit dohromady ;)

Ahojky, v pátém měsíci by se měli začít otáčet na bok a na bříško a v šestém zpět na záda, ale něvěš hlavu, každé mimi je jiné a dělá to podle sebe...jo a ta doktorka je fakt kravka...ale děláš to dobře, pomáhej jí a uvidíš, že za pár dní to zvládne sama, je to šikulka :girl:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka