jak naučit R a Ř

26.05.2016

synovi je čerstvě 7, chodíme na logopedii poctivě už od 3 let, cvičíme skoro denně a podařilo se zvládnout postupně už spoustu hlásek ale R a Ř přetrvává a už nevím, co s tím. Naše paní logopedka je velice šikovná, trpělivá a snaživá. Na to R jde přes TD....tedy TDÁVA /místo TRÁVA/ atd. Máte ještě jinou zkušenost? Pokud je tady maminka logopedka, prosím, poraďte, děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

děkuji všem za příspěvy a rady, zatím dále pilně trénujeme, co taky jiného zbývá??? Díky

a nemá víc srostlou uzdičku na jazyku? první dceři jí stříhaly že by špatně mluvila,s druhou jsme chodily na logopedii ale ani ne rok,patlala a měla špatnou techniku L,pak už to R a Ř naskočilo rychle,třetí dcera se oboje naučila v kroužku mluvení ve školce,loni tam chodila první rok a zvládla R a letos do vánoc uměla Ř. A to muj manžel ráčkuje.

POkud nemá dítko krásné L nemůže říct ani R natož Ř. Takže hodně procvičovat lalala a pak teda klasicky tdnky a tdava a podobně. Jeden fígl je, že dítě pootevře pusu, špička jazyka jde na patro a když se dítě snaží R vyslovit, tak si zespodu brnkne dokonale nataženým ukazováčkem o uzdičku a tím rozbrnkne jazyk. Velice účinná metoda, děti rád dělají v leže na zádech, např. před spaním. No a na to naváže Ř, jednoduše dají opět jazyk jako při nácviku R a vyslovují RRRRRRRRRRRRR, přitom palcem zatlačí dole pod bradou, v místech kde je v ústech jazyk a Ř je na světě. Zkus si to na sobě, ať víš, co po dítku chtít.

Syn se ho také tak učil a výsledek žádný. Pomohl způsob šeptání a všude říkat jen r. Řepa- šeptem repa. Naskočilo hezky pak i ř

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky