dcerka dostala facku od kamarádky

26.01.2016

Ahoj holky,

jdu k vám na radu. Chci se zeptat, jak byste prosím řešily tuto situaci. Dcerka ( 7 let) má kamarádku ze školy, která k nám teď poměrně často chodí. Minulý týden mi přišla dcerka domu s tím, že od kamarádky dostala facku, za to že si nechtěla hrát tak jak chtěla ona dotyčná. Mám v plánu si to s její kamarádkou vyříkat , zeptat se proč to udělala a tak. Řešily byste to následně i s její matkou , jen aby o tom věděla ?

Díky moc za rady 

Kliknutím vložíte smajlíky:

POkud to neni pravidlo, tak bych nechala, at si to holky vyresi, pokud by se to opakovalo, tak bych to resila

Ahoj.

 

Těžko radit, já bych to asi pro jednou nechala. Vysvětlila bych tvé malé, že je to špatně a že kdyby se to opakovalo, ať ti přijde říct. Pokud by to udělala znova, tak bych si o tom promluvila asi nejdříve s maminkou, třeba to od dcery má podané zase jinak.

Je to hrozně ošemetné. My to teď řešíme ve škole, dcera je v první třídě a pořád mluví o nějakém Jirkovi, asi bude pěkný sígr - bije děti (samozřejmě si víc dovoluje na ty menší mladší, dělá naschvály, atd..). Zpočátku jsme všichni mlčeli, teď už jsem se na třídních schůzkách ptala učitelky co na něj říká (je to pořád děcko, tak ho člověk nechce zaškatulkovat hned zkraje do nějaké blbé skupiny) - zachovala se profesionálně a neřekla nahlas nic, jen kývala, stejně jako ty 4 další maminky, co tam stály se mnou. A teď jsme se potkaly i s jinými maminkami a všechny děti  o něm mluví s obavami - někdo jen jako že Jirka dělá škaredé věci, ale jsou děti, co už ráno pláčou, že nechtějí kvůli němu do školy. A najednou se dozvídám, že tamta holčička už měla od Jirky na rameni modřinu, chlapeček zase šrám pod okem. Ta naše měla odřenou nohu, že ji shodil, ale neví, jestli schválně, nebo omylem. Takže si myslím, že se to brzy bude řešit i s rodiči a se školou. Malé jsme řekli, že kdyby jí ubližoval, ať nám to hned řekne, ale ona je celkem generál a nenechá si líbit, tak si na ni snad tolik nedovolí. Nicméně se samozřejmě postavím za ty rodiče, co jejich dětem ubližuje, protože je to ve třídě opravdu rušivý element.

In reply to by Barče

Ahoj, díky moc, já to také nechám tak. Jen se chci té kamarádky zeptat, proč to udělala ale né na ní nějak útočit.

Říkala jsem také dcerce, že pokud se to bude opakovat at mi hned řekne a pak to budu řešit s její maminkou.

Budu se snažit hlavně své dcerce posílit sebevědomí, aby věděla jsk se v takovýchto situacích příště chovat.

 

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky