Recept na muffiny

29.06.2015

Doporučíte nějaký osvědčený recept na muffiny? Jak čokoládové tak světle popřípadě s kousky čokolády ! Jsem absolutně nepečící typ ale deti je miluji tak to zkusim ! Jaké mate formičky keramické silikon? Nejlépe ty minimuffiny ale formy nemůžu na netu sehnat ! Diky za info

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky,já mm super recept s jogurtem,jestli chceš ;) jsou lehoučké a vůbec ne suché ) původní recept je s ananasem,ale už jsem je zkoušela i s borůvkama,jablkama,malinama,rybízem i s kousky čokolády ;) je to jednoduché těsto,jen zamíchášžádný sníh nebo tření ;) jo a formu mám normálně plechovou (teflon),mám ty větší,ale dělají se i menší,sehnala jsem jí někde v supermarketu asi za stovku ;)

In reply to by Mirunka31

ananasové mufiny s jogurtem

200g polohrub. mouky
1 vejce
120g cukru krupice
ananas kompot (kousky nakrájet na menší)
80 ml olej
1/2 lžičky sody
250g bílý jogurt
1 lžička prdopeč
50g kokos

ze všech surovin vymícháme hladké těsto,naposled přidáme kousky ananasu,promícháme a lijeme do formiček.Pečeme na 180 stupňů cca 20-30 minut.Ananas lze nahradit jiným ovocem (borůvky,maliny,jahody na kousky,jablka),kokos lze vynechat (přidáš tam o to víc mouky) a nebo lze udělat i kakaové (místo okosu kakako).Lze přidat i kousky čokolády.Já ještě zdobím citronovou polevou a sypu barevným sypáním (to mají nejraději),ale výborné jsou i bez polevy ;) :a:

In reply to by Mirunka31

Jinak peču výhradně v silikonových košíčcích, výjimečně v papírových. Plech - formu na muffiny z vlastní zkušenosti nedoporučuju.

In reply to by lucininenka

No, vyzkoušela jsem se zapůjčenou formou a pokud jsem pekla bez vložení papírových košíčků, tak je to teda naprd, jak u malých muffinů, tak i u velkých byl problém je vyndat a ani nevypadaly tak pěkně jako ze single košíčků. Pokud bych měla koupit formu a k tomu papírové košíčky, tak je to přece nevýhodné. Navíc pokud peču často, tak dokola kupovat papírové je nesmysl, výhodnější jsou silikonové na x let. Navíc s formou jsem omezená na počet nebo musím do volných otvorů nalít vodu. A se single košíčkama jich mohu péct více než třeba ve formě = ušetřím čas a spotřebu elektřiny.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

koupila jsem v ikei silikonové košíčky, nevím už za kolik ale nebyli tak drahé.. a do toho vždy vložím papírový košíček a peču. nic nevymazaváš a drží krásně tvar:)

Postup přípravy receptu

Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Poté k sypkým surovinám přidáme vejce, mléko a olej. Nakonec přidáme borůvky a zlehka promícháme.

Formu na muffiny naplníme do 3/4 těstem a dáme péct do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme cca 15 - 20 minut. Muffiny by měly vyběhnout a trochu popraskat.

Před podáváním hrníčkové borůvkové muffiny trochu pocukrujeme.

těsto


3/4 hrnku
cukr



3/4 hrnku
mléko



1 hrnek
borůvky



1 ks
vejce



1/2 hrnku
olej



1/2 balíčku
prášek do pečiva



2 hrnky
polohrubá mouka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka