První zubní prohlídka

01.03.2015

Ahojte všichni :a: ,
chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. V kolika letech věku jste byli prvně s prckem u zubaře a jak prohlídka probíhala? Měly jste třeba problém s tím, že Vám zubař řekl, že dítě vezme až od určitého věku?
Moc díky za všechny odpovědi!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

s oběma dětmi jsem šla prvně v roce, můj zubař s tím absolutně neměl problém, chodíme jednou za rok tak nějak na přelomu jara a léta, ten podzimně zimní termín, abychom to zvládli dvakrát do roka, nám nikdy nevyšel, vždycky byl někdo nemocný, pětkrát jsem to přeobjednávala a stejně jsme nakonec šli nejdřív v březnu, protože ty objednací termíny jsou předlouhý. První prohlídka a vlastně i všechny další (děti mají skoro pět a skoro tři roky) probíhají tak, že nejdřív vezmu jedno potom druhé dítě na klín, zubař jen nakoukne do pusy a hotovo a pak udělá preventivku mně. Minule synkovi vysvětloval, jak funguje ten nástroj, co s ním čistí zubní plak, protože kluk byl zvědavej, co mi zubař bude dělat :s:

já mám dvě dcery, pokaždé jsme šly poprvé k zubaři v roce. Máme hodnou paní zubařku, jen chtěla ať otevřou pusu, podívala se, nic jim tam poprvé nestrkala :s: , holky si vždy můžou vybrat hračku - má tam hračky z kinderek a dostanou obrázek, takže se tam holky těší. Starší byla už i trhat dva zuby, rostly druhé a první držely, tak jsem zašla na vytrhnutí a musím říct, že úplně v pohodě, žádný strach nemá. Snad to u vás bude taky v pohodě :)

Hlavně jí vezmi k dobrému zubaři aby od začátku věděla že to jde v klidu a v pohodě, ne k nějakému volovi bez citu (to jsem zažila jako dítě já a měla jsem z toho hodně velké problémy). Moje dcera chodí od 1 roku každých 6 měsíců a je v pohodě. První návštěva byla jen tak povozit se, posvítit do pusy, teď už zkouší ťukat a háčkovat zuby jak jsou pevné a malá je v pohodě a krásně spolupracuje. Zuby má teda zatím zdravé, uvidíme co bude až jednou dojde na nějaký zákrok.

In reply to by K_9

To je právě ono, doufám, že jsem vybrala dobře... :? Přesně nechci, aby měla stejný špatný zážitek od zubaře jako já :( Jdeme na doporučení, ale dospěláka, tak snad bude mít paní doktorka trošku ohled na prcka, no nemůže se stát nic horšího, než že malou čapnu a odvedu ji, když se mi její postup nebude líbit. Holt budu za hysterku a hledat někoho jiného...

In reply to by 00Smiley00

To že chceš pro své dítě dobrého doktora není hysterie a co si o tom bude případně myslet zubař od kterého odejdeš je jeho problém. Udělala bych to stejně. Já jsem naštěstí naší zubařku otestovala nejdřív na sobě takže s malou už jsem tam šla v pohodě.

Holky byli poprvé v roce. Dr to nehrotila, povozila je na křesle, posvítila lampičkou, koukla, jak jí to dovolili. říkala, že hlavně žádnej stres, jen ať si zvykají. Starší, budou jí čtyři, už byla několikrát a teď spolupracuje parádně. Má teda zuby pěkný, ale aspoň jí třeba pofouká zoubky a tak, aby byla zvyklá až něco přijde. Kolem toho druhého roku, to byl boj, ale vždycky to zkusila hrou až kam to šlo. Samozřejmě jako mamka máš přehled, tak se ptala i nás, jak to u ní v pusince vypada.

oba kluci byli poprvé v roce,přesně tak,jak je to v zubním průkazu,zubařka s tím neměla sebemenší problém,prohlédla je a v pohodě.Řekla bych,že v roce je to lepší než déle,nejhorší to bývá kolem toho dvou až dvou a půl roku,to se jim to blbě vysvětluje :( jinak prohlídka klasika-koukla na zuby,na to jak rostou,zkusila zkus a to bylo vše ;)

In reply to by lucininenka

Díky Luci za tak bleskurychlou odpověď :one:
Mě to s malou čeká příští týden (14měs., dřív ji dr. neobjednala, neměla čas) a právě mám hrůzu, aby jí nějak nepáčila tlamku :? . Malá vůbec nechce spolupracovat, ani mně tu pusu na povel neotevře :00: . Zuby čistíme pravidelně, s tím problém není, ale prostě otevře pusu na kartáček, ale když se jí tam chce někdo mrknout, tak kouše všema dvanácti :00:

In reply to by 00Smiley00

tak jí vem sebou kartáček :) nikdo jim pusu nelámal,normálně jsme řekli,ať vypláznou jazyk a zubařka tam rychle mrkla :€s€: a jinak 14 měsíců je úplně OK,to je prostě prohlídka v roce... pak už je to klasicky po půl roce,my chodíme celá rodinka vždycky ;) jo a taky je dobrý jít příkladem a sednout si na to křeslo sama,aby viděla,co,že se to tam dělá ;)

In reply to by 00Smiley00

měla jsem hodně blbé zkušenosti se zubařkou, co jsem k ní chodila jako dítě a za studentských let, pak jsem roky nikde nebyla a pak mi vypadla plomba a musela jsem to řešit. Sehnala jsem si zubaře chlapa v mém věku, šikovnej a vstřícnej, všechny zákroky, co mi kdy dělal, byly úplně v pohodě, i naše děti k němu chodí rády. Od té doby, co ho mám, se k zubaři vyloženě těším :s:

In reply to by 00Smiley00

no to jdeš hezkým příkladem :( a jak to teda děláš,když nemáš zubaře?Nevzala by tě třeba tahle?U nás se to osvědčilo,prostě chodíme všichni a děti vidí,že se musí... teď je to třeba jedno,ale za pár let už to budou chápat... já se taky bojím zubaře,ale od té doby,co se nestydím si říci o injekci při vrtání,je to o hodně lepší :///:

In reply to by 00Smiley00

no to jdeš hezkým příkladem :( a jak to teda děláš,když nemáš zubaře?Nevzala by tě třeba tahle?U nás se to osvědčilo,prostě chodíme všichni a děti vidí,že se musí... teď je to třeba jedno,ale za pár let už to budou chápat... já se taky bojím zubaře,ale od té doby,co se nestydím si říci o injekci při vrtání,je to o hodně lepší :///:

In reply to by lucininenka

Já vím, že v tomhle jsem hodně špatný příklad :( chci se s ní domluvit, jestli by mě vzala taky, to jo. Dokonce kdysi jako puboš jsem k ní i chodila, tak by tam teoreticky mohla mít i něco jako kartu :) No nedělám to nijak, musím zaklepat, že problémy se zubama nemam, ale jako je mi jasný, že to vyřešit musím. Jen jsem to doteď odkládala :( . Jenže pro mě je zubař to nejhorší možný trápení :s: Radši půjdu na gyndu, kolonoskopii, kamkoli! ale zubař :r: Nedá se ale svítit, budu muset... už od listopadu se na to psychicky připravuju :s:

In reply to by 00Smiley00

no tak na kolonoskopii jsem nebyla,ale na gyndu chodím taky raději :s: tak se s ní určitě zkus domluvit,jestli by tě taky rovnou nevzala a dcerka bude mít dobrý příklad :one: jako ono se mi osvědčilo,že zrovna u zubaře je lepší řešit to dřív než později,protože pak to bolí o to víc :(

In reply to by 00Smiley00

Nás syn byl to samy. Doktorka ho nijak netrapila , párkrát jsme to zkusili a když se porad nenechal, tak se jenom zeptala me , kolik má zoubků a šli jsme domu :) ted nás to čekání ve 2 letech a to si myslím, že bude boj...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka