Dá se věřit běžným kalkulačkám na netu ohledně vypočítávání dne ovulace ???

10.09.2014

Ahojky holky,už nějakou delší dobu přemýšlíme s partnerem nad čtvrtým miminem. Když si vypočítám na netu v kalkulačce předpokládaný den ovulace podle poslední menstruace,jak moc se mohu spoléhat,že v ten vypočtený den budu skutečně ovulovat,co myslíte ???

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak u mě to bylo na 100%. Takže, za mě můžu říct ano. Dívala jsem se vždy na jeden odkaz. A pokaždé to pěkně vycházelo. :sex:

myslím si že se na to spoléhnout moc nedá.. vypočítá ti to ve prostřed cyklu.. já třeba mala cyklus 32 dní a ovulaci 11 den cyklu..

no tak podle toho,jestli spadneš do té "většinové" části,co má ovu uprostřed :) každopádně tři děti už máte,tak to nebude takový problém nejspíš ;)

In reply to by lucininenka

no já se vlastně neptám,proto,že chci jistě otěhotnět - s tím problémy nemáme - všechny tři děti byly hned napoprvé,ale pohrávám si s myšlenkou zkusit kluka - protože mám dvě holky a kloučka a líbilo by se mi,mít dva a dvě.... :///:

In reply to by elfiska

Já jsem chtěla také kluka, držela se tří zásad a vyšlo to. První - poloha ze zadu, druhá- jíst více sladké a energetické jídlo.Třetí snažit se 3-2 dny před MS.- u toho si ale nejsem jistá. Vše najdeš na netu.Ať už to byla jen náhoda,vyšlo to. :€s€:

In reply to by elfiska

aha,no tak to být tebou bych si raději zkusila měřit tu bazálku a nebo ovu testy.Tohle je opravdu jen odhad +- 5dní,takže to pohlaví vůbec neovlivníš.Spíš je to k tomu,kdy se opravdu snažit,aby se povedlo cokoliv.Pokuď budeš měřit bazálku,tak po dvou,třech cyklech budeš vědět,kdy se to blíží a nebo použij ovu testy,sice to taky není 100% spolehlivé,ale aspoň něco ;) Jinak já mám ovulačního kluka-ten byl "vyroben" v den pozitivního ovu testu a druhého kluka mám ze sexu 4 dny před ovulkou :s: :s: to už byla tenkrát u mě tak půl roku nepřehlédnutelná,tudíž to vím s jistotou... tady je vidět,že i tahle metoda je spíš náhoda,i když možná nějaká procenta úspěšnosti tam budou ;)

In reply to by lucininenka

No já si s Tebou na tohle téma už párkrát psala,Lucinko... no je fakt,že je to asi stejně všechno na nic... já totiž mám pocit,že první holku jsme dělali taky na ovulaci,ale vlastně my tehndy spolu spali skoro furt,no pak kluk,ten asi na tu ovulaci byl,ale to třetí dítě - holčička,tak to mi vycházelo na dny,kdy už mělo být po ovulaci,tak sem tehdy čekala,že to bude kluk a kuk ona princezna... no asi to musí člověk nechat na přírodě... já se vlastně ještě rozmýšlím,zda jít to toho čtvrtého a právě zvažuju jestli pak třeba nebudu překvapená,že to bude třetí princezna...zkrátka nechci se dopředu upínat na vizi druhého kloučka... no nevím,uvidíme,řekl slepý... :///: ...
Vy budete časem zkoušet tu princeznu ?

In reply to by elfiska

no u nás se nepřemlouvá k holčičce,ale ke třetímu dítku... :s: :s: manžel je zatím rezolutně proti a já už taky pomalu začínám přemýšlet,jestli by to bylo to pravé... ta touha,co jsem měla ještě před čtvrt rokem se začíná pomalu rozpouštět,navíc mladšímu jsou skoro dva a staršímu pět,připadá mi,že je to zatím to nejblbější období :s: :s: ale u nás by to připadalo v úvahu tak za ty čtyři roky,tak máme ještě čas-prostě uvidíme :) tobě držím palce na chlapečka,ale jinak si myslím,že je to jedno,když už máš doma obě pohlaví ;) i když pravda,chudák kluk mezi třema ségrama :s: :s:

Ahojky,

tak kalkulačka na netu neudělá vůbec nic jiného, než že ti "rozpůlí" cyklus na půl a v "prostředních" cca 4-5 dnech ti označí možnou ovulaci ... vychází se z toho, že u většiny žen je ovulace +/- uprostřed cyklu ... ale vůbec né u všech žen a už vůbec né pokaždé, takže tyto kalkulačky jsou vlastně k něčemu, jen pokud máš naprosto přesný cyklus a ovulaci vždy uprostřed - není to tedy vůbec přesné ;) .
Přesnější je si několik cyklů zaznamenávat bazální teplotu a zanést si ji do grafu - pak už vidíš, jak to máš konkrétně ty, kolikátý zhruba den cyklu ti ovulace chodí a co ji třeba provází (často se zaznamenává i třebas cervikální hlen a jiné možné příznaky) ... já třeba měla cyklus vždy přesně 28 dní a ovulaci většinou 10. den, takže kdybych se řídila kalkulačkou na netu, tak bych to prošvihla :///: .
Snad to trošku pomohlo ;)

moc ne,lepší je si měřit bazální teplotu aby jsi věděla zda ovu vubec je a kdy.Nicméně pokud budete :*O*: obden až dva tak nemusíš nic měřit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka