sourozenecké problémy?

08.07.2014

maminky, prosím poraďte mi...
Mám dva syny (5,5 + 1), všechno je relativně v pohodě (v rámci možností). Můj dotaz se týká toho staršího.. připravovaly jsme ho na příchod mladšího sourozence, těšil se na malého bratříčka a jejich vzájemný vztah je dobrý. ALE. Asi před měsícem se nám začal pokakávat. Ne že by to úplně pustil do slipů, to ne. Nejdřív tvrdil že to nestihl, podruhé že měl průjem. Když to bylo třetí den došlo mi že si vymýšlí. Doktorka nám poradila aby jsme ho nechaly spodky vyprat, to pomohlo asi na 14 dní. Ale je to zase zpátky. Někdy se mu to nestane třeba týden, někdy (jako včera) třeba dvakrát za den. Nejdřív jsem myslela že se mu málo věnuju nebo že chce být jako mladší bráška.. nevím už jak na něj, nepomůže vysvětlování, zákaz, nic. Dokonce když se mu to stane tak nepřijde že tam něco má, ale nechá to tam klidně až do večera (nechápu že mu to nevadí) a pak je z toho i opruzenej :( Minule jsem se už neudržela a naplácala mu na zadek (začal se omlouvat a slibovat že už to neudělá ale druhý den to stejné :( ) s přítelem se nehádáme, doma to máme v pohodě, nevím z čeho by to mohlo být :( už jsem z toho nešťastná

Kliknutím vložíte smajlíky:

No, nemyslím si, že by to souviselo se sourozencem a nějakou žárlivostí. Můj synovec i dcerka mé kamarádky to jeden čas taky dělali a chodili se k tomu ještě schovávat, aby je nikdo neviděl. Asi bych řekla, že to souvisí se strachem vykonat potřebu na záchodě.

Zeptala ses ho jestli ho náhodou nebolí jít na velkou? Mohl před tím mít nějaké i menší problémy a teď se prostě na velkou jít bojí a tak to zadržuje co nejdéle to jde až se pak stane to co se stane?
Náš syn (také tak starý) dělal to samé a pak se přiznal, že se bojí, že ho to bude bolet až půjde na velkou. I když pak už problém neměl žádný, tak beztak nějakou dobu trvalo, než začal chodit bez problémů.
Určitě bych ho ale nijak netrestala. Já si s náším o tom promluvila a víš co třeba u nás funguje? Když mu řeknu, že to bolí někdy i nás a nebo, že tohle a tamto jsem měla také, když jsem byla malá (teď nemyslím jen to kakání :s: ) a většinou je hned po problému :///:

In reply to by Ivik77

chodí vcelku normálně, na nic si nestěžoval, myslím že by to asi hned řekl, jak ho něco bolí nebo mu není příjemné tak s tím za náma hned přiběhne.. ale díky za tip, zkusím se ho na to zeptat :+^*:

In reply to by Luc

Za náma utíká i s utrženým nehtem, hned chce na vše náplast, na píchanec od včely nemohl zapomenou hodně dlouho atd...Ale tohle si nechával pro sebe. Nevím proč. Nikdy za tohle nedostal na zadek a moc dobře ví, že za mnou může přijít s čím koli a nemusí se bát, že mu naplácám, nebo jen vynadám.
Ukus na něho pár dní jako já. Pokud se to stalo, tak jsem ho nejprv ujistila, že se nic tak hrozného nestalo, opláchla ho, dala mu čisté prádlo a poslala na záchod. To víš, že mě ujišťoval, že nepotřebuje a tak jsem ho přesvědčila, že si na záchod má jít alespoň na chvilku sednout. Potřebu pak udělal vždy. A jak už jsem psala, tak opravdu si myslím, že hodně pomohlo i ujištění, že opravdu není jediný s tímto problémem.I teď když se mu něo stane, tak ho nejprv zajímá zda se mi to jako malé stalo taky :///:
Ale přiznám se, že tedy moc nechápu vaší doktorku. Jako doporučit ti ať malého necháš vyprat si prádlo....

In reply to by Ivik77

říkala že to je kvůli té sourozenecké žárlivosti.,. že chce tu pozornost jako malej a proto to udělá.. ale že už je velký a žádný miminko tak proto. Jinak je dr.dobrá, vždycky co nám poradila vyšlo dobře. Zkusím to s ním dnes probrat znovu a uvidíme

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky