Dvojčátka a nebo syndrom mizejícího dvojčete ? Čekání

20.08.2013

Ahoj holky, včera jsem byla na 1.kontrole s miminkem. No a na ultrazvuku na nás vykoukly 2 dutinky, doktorka říkala, že jde o založená 2 těhotenství. Jedna dutinka je menší, než ta druhá a proto mám počítat i s variantou, že se možná jedno miminko vstřebá (syndrom mizejícího dvojčete), ale i s tou, že mohu mít dvojčátka. Holky, já asi nikdy nemůžu mít nic normálního? Z počáteční radosti jsou tu i obavy. Budu mít jedno miminko, dvě miminka? Dala bych všechno alespoň za jedno zdravé miminko, ale teď když jsou tam dvě, přála bych si, aby z obou byla zdravá miminečka a já se nemusela bát, že kdyby to jedno nevydrželo, že třeba poškodí to druhé. prý to nemá vliv, ale provází to krvácení a špinění a to už jsem jednou zažila, bez dobrého konce. Holky moje spolutěhulky, na kontrolu jdu aŽ 9.9. (devítka je moje nejštastnější číslo) snad ten den budou jen dobré zprávy. :k:

Držím pěsti, at jsou z toho DVĚ zdravý miminka!!! :) Já jdu k mudr celkově až 3.9., takže do té doby vlastně ani nemůžu potvrdit pořádně těhotenství, to mě asi škrábne do té doby

Já jdu na srdíčko taky až v září :-). Takže to berme tak, že září bude pro nás šťastný měsíc a ta srdíčka tam budou! A jestli ty tam najdeš dvě nebo tam už najdeš jen jedno krásné srdíčko u jednoho miminka, to se nechej překvapit, ale určitě to dobře dopadne!

In reply to by Rokl

:a: to čekání je ale nekonečné, nedokážu si vůbec představit, jak to ženy snášely dříve, bez ultrazvuků a pravidelných kontrol a že až do dne porodu nevěděly nic,než to, že čekají mimi - i když možná to tak bylo lepší, braly to prostě tak, jak to přišlo. Každopádně já už se té kontroly nemohu dočkat, jsem jak na trní, když nevím na čem jsem, jedno, dvě, jedno, dvě - pořád mě to zní v hlavě :///:

mela sem to same a udrzelo se jen jedno i prez utrogestan
a to co pises ze jedno poskodi druhe a pod....uz sou extremy takze bych se az tak nebala :) drzim palecky :)

ahoj ja sem to mela taky tak od 6tt sem zacla spinit a udrzelo se mi jen jedno , brala sem prasky na udrzeni jelikoz sem spinla nekdy to ze me aj kapalo do 12tt a pak byl klid ,nyni sem 38+3 a od te doy to jde jak po masle bez komplikaci drzim palecky

Taky jsem to tak měla, v 9tt už šlo vidět jen jedno zdravé miminko a malinkatý zbytek dutinky. Nespinila jsem vůbec, zbytek těhotenství probíhal naprosto v pořádku. Držím palce.

Ahojky,vůbec neměj strach. Buď budeš mít dvě miminka, nebo se jedno menší vstřebá a zůstane větší. Sama jsem si tím teď u druhého těhotenství prošla. Od 4 týdne jsem špinila a brala léky na zastavení krvácení a pár týdnů i na udržení, abych nepřišla o větší miminko. Ve 12 týdnu už bylo vše ok, jen jedno mimi, naprosto zdravé a v pořádku, což potvrdili i screeningy. Teď jsem ve 27 tt a nemám problémy. Podle mé doktorky se to stává dokonce často, ale často také menší zárodek zmizí dřív, než je vidět na UZ. Hlavu vzhůru a pozitivní myšlenky, určitě to dobře dopadne. :one:

budu držet palečky,aby 9 i nadále bylo tvé šťastné číslo a vše dobře dopadlo :one: :one: :one:

In reply to by Vjů

Moc moc děkuji, ne že bych úplně věřila v nějaké šťastné symboly, ale teď v ty devídky opravdu věřím a upínám se k tomu, že se v takový datum nemohu dozvědět špatnou zprávu, že ať se dozvím, co se dozvím, že to tak bude v pořádku a snad budu moci být plná štastného očekávání

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky