35.týden a otoky nohou

07.04.2013

Ahoj holky jsem v 35.týdnu a poslední týden mě začaly trápit děsné otoky nohou :( . Nejdřív to bylo vždy jen večer, pak to začalo už po obědě ale ráno to vždy bylo dobré no a teď už to mám non-stop pořád je to strašně nepříjemné mám úplně napnutou kůži kotníky ani nevidím a prsty mám nateklé že je ani nepřitáhnu k sobě :00: . Byla jsem v poradně a doktor říkal, že pokud nemám vysoký tlak a bílkovinu v moči tak se to neřeší :O doporučil mi dietu a méně solení, hodně pít, ale tohle vše už dělám asi měsíc, protože se strašně zavodňuji tak já už teda nevím......máte to také někdo? :? V minulých těhu jsem to neměla vždy jsem si myslela že se na to trpí hlavně v letním období, představa že mám termín až za 40dní tak to budu mít nohy do té doby trojnásobné :s: :s: :00: :00:

akorád,že jsem v 18 tt.Já mám sice vysoký tlak a léčila jsem se před otěhotněním a i teď.Dr.mi napsal prášky na otoky nohou a po 3 dnech mi to zmizelo a nohy mám opět jako mimino :s: .Dočetla jsem se,že se má hodně ležet na levém boku,aby se zmáčkla tepna,nohy ve výšce a nebo si je ledovat dělat si zábaly.S bylinama opatrně nemusí to být zrovna to pravé.Ty prášky se jmenují Detralex a beru je 2 ráno.Zkus se pozeptat svého lékaře možná Ti je taky předepíše.Držím palečky :one: :a:

Je to hrozný,já vím.Měla jsem to také.Nejdřív mi natekli trochu kotníky a v nějakým 36.týdnu jsem měla pravej kotník jako kouli a nárty taky oteklý jak prase. :00: Na dotek to bylo bolestivý.Ani jsem nikam nechodila,když jsem nemusela,protože i když jsem měla tenisky skoro rozšněrovaný,stejně to bylo nepříjemný :r:
No byla jsem ráno když jsem porodila dřív.V porodnici to trochu opadlo,ale stejně jsem byla pořád trošičku oteklá.No a když jsem šla 6.den domů,tak už mi to splasklo.Byla jsem oteklá asi celá,i nohy a ruce,protože když jsem se oblíkla do oblečení,tak mi bylo najednou volnější :)
Tak vydrž,nic jinýho nezbývá :one:

Ahoj! Mi povídej, jsem v 34.tt a taky jsem začala otékat, ale v prvním těhotenství jsem to měla taky, takže mě to ani nepřekvapuje, první těhotenství bylo taky přes zimu. Snažím se hodně pít, ale kolikrát vypiju třeba 2l a na záchod jdu tak jednou,dvakrát a najednou koukám a jsem jak buřt. Jediný co mi pomáhá, je lehnout si, což ovšem při málé(14měs.) dost dobře nejde... V prvním těhotenství mi pomáhal ananas, pomáhá odvádět z těla vodu, tak si ho teď taky poběžím koupit... Tlak mám nízkej, většinou tak 90/50. Tak to asi budem muset vydržet... :(

In reply to by En11

je to hrůza nejhorší na tom je že už neobuju žádné boty :00:, kupovat si nějaké kvůli 1měsíci nechci a bohužel na pantofle asi ještě hodně dlouho nebude počasí :( . Naštestí do práce nechodím a na nějaké ty pojížďky autem si už musím brát crocsy ale stejně vypadám jak blázen v téhle zimě :s:

In reply to by jana.lauberova

no právě mě už taky ani ponožky nejsou a to už dlouhou dobu nosím manželovi vel.45 :s: :s: :s: ale ty už mě taky škrtěj :? no co se dá dělat budu tedy muset vydržet, doktor říkal, že by mi něco nemělo otéct jako nepravidelně, třeba viditělně jedna noha nebo ruka to mám prý hned přijet :O tak nevím a tys to měla také pravidelně rozložené ty otoky?

In reply to by Romy80

Já když někam musela,tak jsem si vzala vytahaný kotníčkový a stejnak jsem měla tu nohu celou uškrcenou :s: No měla jsem oteklou víc pravou nohu a to jako hooodně.Ale doktor to neřešil,protože jsem bílkovinu v moči neměla a tlak jsem měla zvýšenej jednou.Ten mi za chvilku přeměřil a bylo to lepší.Tak prej,že mám přijet do nemocnice,kdybych zvracela nebo mě bolela hlava.
Jinak jsem si myslela,že jsem přes nohy celkově a ruce přibrala.Ale nakonec to byla asi taky voda,páč jsem trochu splaskla :s:
No jsem ráda,že je to za mnou. :one: Sice jsem měla začátek v pohodě,vůbec mě netrápili nevolnosti.Ten konec už ale stál za to. :?

In reply to by Romy80

No já měla a mám oteklý obě nohy stejně, ruce ne, prostě stehna a dolů... No jsou to úžasný těhotenský radosti... Hlavně když ještě okolí do toho : ,,Užívej si toooo!!!´´ Já už se těším, až bude holčička moje milovaná na světě a budu zas sama sebou, sice se moc nevyspím(ale to teď taky ne), ale budu ,,ve svý kůži´´ :s:

In reply to by En11

naprosto souhlasím :dance: :dance: já taky nejsem ten typ který si těhu užívá a je mu ještě lépe než před otěhotněním :00: :00: do 4měsíce mi bylo extrémně zle, pak jsem lítala pořád do laborky protože mi nějak blbě vycházely nějaké hodnoty z krve a teď ty otoky. Do toho když delší dobu chodím tak už mě bolí celej spodek a na jedné straně mám asi uskřípnutý nějaký nerv takže mě bolí kyčel a kulhám :00: :00: no vážně paráda už aby to bylo a kdy ty máš termín? Já mám první dle UZ 10.5. a dle MS 17.5. Dcerku jsem přenášela a 11den jsem musela na vyvolání, syn se narodil 1den po termínu, tak doufám že mě teď znovu to přenášení nečeká :€O: :00: :n:

In reply to by Romy80

No úplně mi mluvíš d duše :s: Do 4.měsíce jsem blila jak amina, zdědila jsem křížový bolesti, něco se mi skříplo, takže levou nohu za sebou občas jenom taham, spodek už ani nepoznávám, otoky, hemeroidy,,,no mazec :s: A to si hlídám jídlo, abych moc nepřibrala, protože nosit k tomu ještě navíc třeba 20kg, tak to si nedovedu představit vůbec :00: Termín mám podle ms 13.5. a podle ultrazvuku 25., takže někdy mezi tím... První dcera se narodila přesně v termínu 11.1.2012, ale to jsem měla jen jeden a tomu přesně odpovídala celý těhotenství...

In reply to by En11

tak to tu budeme přibližně stejně dlouho :a: tak snad nám to rychle uteče, já jdu na další kontrolu 18.4. a to mi už budou rovnou dělat laborku a stěry na toho streptokoka, tak uvidím jak to do té doby bude postupovat :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka