dva chlapečci. Ještě holčičku ano či ne?

17.03.2013

Ahoj holky, chci jen tak vyjádřit pocit, co mě vrtá hlavou.
Máme doma dva super chlapečky, rok a 2,5roků. Mě je 31. A nějak mi vrtá v hlavě ta holčička. Jak by to bylo jednoduché, kdybychom měli páreček. Třetí dítě bych určo nechtěla. A ani pořádně nevím, jestli to třetí dítě nyní chci. Manžel už třetí nechce. Ale nemůžu se zbavit pocitu, jestli mi ta dcera nebude chybět. …babské řeči, nákupy, ženský porozumění. Nechci se ptát, jestli byste do třetí šly, ale chtěla bych se spíše zeptat, jaké máte zkušenosti u svých manželů a vztahů k rodině – jejich maminkám a tátům? A zda máte jako tchýni a tchána rády a normálně jim půjčujete vnoučata (jestli míň nebo víc, než svým vlastním rodičům) a tak….Díky moc za každou zkušenost.

Kliknutím vložíte smajlíky:

my jsme byly doma zase 3 holky, taťka byl chudák, takový babinec doma :///: ale zase ta naše nejmladší ségra vydala za kluka. Takže v tvém případě by to klidně mohl být zase 3.kluk, takže pokud bys chtěla 3.jen kvůli holčičce, je to stejně 50:50. Já sama mám kluka i holčičku a jsem hrozně moooc ráda za ni, určitě by mi zpřízněná duše chyběla, syn (5 let) už mi zdrhá s taťkou do dílny něco kutit, tak jsem já zase s malou a jsem moc ráda, pokud bych měla 2 kluky, určitě bych ještě manžela ukecávala na 3.... ale takto jsme ted zatím spokojeni a časem se uvidí či 3. jo nebo nee

Ahoj,
tak já mám sice zatím jen jednoho kloučka, ale občas přemýšlím, jestli mi bude jedno jaké pohlaví se nám narodí jako druhé nebo ne. zatím si myslím, že by mi dva kluci nevadili. Holčička je fajn, ale podle mě záleží víc na výchově a povaze dítěte. Můj manžel má sestru a myslím si, že on má k mamce blíž, než ona. Se švagrovou si rozumím, je to fajn holka o tom žádná, ale z nějakého důvodu nemá ráda když se jí někdo příliš dotýká a obzvláště né její máma. Takže když tam přijedem, ona se s ní přivítá, ale tchýně se hrne za mnou a objímá mě. :///: Já jediná se totiž nechám... :s: Navíc švagrová je takový malý generál, takže svou mamku furt peskuje a poučuje, kdežto já si s tchýní prostě sedím u kafíčka a drbu. :s: Rozhodně jim synka neodtahávám a jejich rodiny se nestraním.
Nicméně musím přiznat, že zatím malého raději půjčuju mojí mamce. ale myslím (nebo spíš doufám), že je to tím, že je malému 5 týdnů a mně se ještě honí hormony. Proti tchýni nic nemám, ale znáte to...vlastní maminka je vlastní maminka. :///:

In reply to by olikola

no jo, máma je máma. Já to tohle všechno nemůžu vůbec posoudit, protože můj manžel maminku už nemá, ale já vím, že bych si s ní rozuměla výborně. Byla to z vyprávění superženská a my bychom si určo rozuměly.mrzí mě, že ji nemám. Ale moji rodiče jsou taky super.

nikde nemáš záruku, že se na třetí pokus holčička povede, takže já bych třetí dítě jen kvůli "pokusu o správné pohlaví" nezkoušela.

A co se týče rodinných vztahů, tak my bydlíme ve stejném městě jako naši (resp. naši bydlí ve vsi asi 7km za městem ale oba tady ve městě pracují) a manželovi rodiče bydlí cca 80km daleko. Tchán má "blbou" práci, mívá směny o víkendech, tchýně je sice v důchodu ale auto neřídí a spojení hromadnou dopravou je na dlouho, a navíc hlídá dceru svojí dcery, když ta chodí do práce. Tak tím je vlastně dané, jak často se moje děti vídají s mými rodiči a jak často s manželovými.
Povahově jsou moji i manželovi rodiče stejné typy, chlapy pohodáři a maminky pečovatelky. Dcerka má 9 měsíců, tak té je to zatím jedno, tříletý synek je z obou dědečků unešen, protože ho zapojí do své práce. Dělat věci opravdu ho zajímá víc než si na práci jen hrát, a nechají ho vyřádit se, usměrňují ho až když začne dělat lumpárny, při kterých by si mohl ublížit. Z babiček vychází líp s mou mamkou než s tchýní, moje mamka si s ním víc hraje, jen se na můj vkus zbytečně moc snaží řídit ho při hře a nerespektovat, že jeho baví hrát si jinak než mamčinu nejstarší vnučku. Navíc je na ní zvyklejší, mamka mi ho hlídala, když jsem se vrátila do práce a byl ještě malý na školku. Tchýně když přijedeme na návštěvu se víc soustředí na to, aby bylo navařeno pětichodové menu než aby vypla sporák a šla si na hodinku pohrát s dětmi. To mě na ní štve, vidí je tak málo a ani se nesnaží si jejich přítomnosti užít. Synek je z divokých vajec a moc jí nebere, právě proto, že jí "musí poslouchat" jen nějaké dvě hodiny měsíčně. A tchýně je pak taková, jak to říct, uražená, že jí neposlouchá, a má tendenci shazovat můj a manželův výchovný přístup, což si zase já mám tendenci brát osobně. V zásadě nemám nic proti tomu, aby si synka "půjčovala" stejně často jako naši, jen tam necítím takový zájem, jako ze strany našich. Ti se kolikrát i nabídnou, že si ho vezmou na víkend (většinou jedeme celá rodina, jen asi 3x u nich spal beze mě), tchýně se ani nenabídne, že ho vezme na hodinovou procházku :(

Ahoj taky mám 2 kluky a všichni mi říkají, že mi je holky odvedou. Přesto doufám, že je tak vychovám, že se k nám budou i se svými dětmi a partnerkami rádi vracet. Já bych tchýni kluky půjčovala ráda, ale vůbec o ně nestojí, bydlí vedle a nemusí je vůbec vidět celý rok. A to sama měla 3 děti. O manžela (svého syna) také nestojí, nikdy se ho nezeptá jak se má, jestli je vše v pořádku. Takže já si myslím, že je to spíš o komunikaci, výchově. Jak se do lesa volá tak se z lesa ozývá. Co bych já dala za perfektní tchýni,která občas pohlídá a co se sní dá o něčem "pokecat". O 3. dítku taky ještě trochu přemýšlím, ale nemám nijakou potřebu mít pouze holčičku. :a:

In reply to by kate

bože, jak nemůže mít někdo zájem o svoje děti? to nechápu. s třetím dítětem to máš v hlavě srovnané. já moc ještě né, proto do třetího jít nemůžeme. ani to není ted aktuální. jen přemýšlím nahlas. díky .

My teda třetí chtěli tak jako tak, a doufám, že do třetice bude po dvou klucích holčička, ale kdoví... když to bude zase kluk, tak ho určitě nevyměnim :c:
Tchýni vnoučata na vycházku či hlídání pučim, tchána jsem viděla asi třikrát na chvilku, naposledy před čtyřma rokama, ten od rodiny zdrhnul, a ještě před půl rokem nevěděl, že už nemá vnoučata dvě, ale čtyři...
Na přespání byl u tchýně jen ten starší, když jsem před dvěma ačtvrt rokem rodila toho mladšího. Moje máti je sama s dětma míň často než tchýně, ač k nám jezdí snad i třikrát častěji.. popravdě mám větší strach svěřit děti svý matce než tchýni, tchýně je taková starostlivá dětská zdravotní sestra, novorozenecká, pečlivá, opatrná a velmi přítomná.. moje máti je taková praštěná intelektuálka, píše básně, pořád vede nějaký monology a věčně je myšlenkama někde mimo...

Jsem na tom stejne, holcicka mi chybet bude a co nadelam, priroda si to prala takto :€s€: treti tehu kvuli holcice je nesmysl - to uz holky vysvetlili, tehu se da planovat jen kdyz chce clovek dite - jakekoliv :s: ne kdyz chce jedno pohlavi :n: me osobne by ze trech veselych chlapcu delajicich si naschvaly zarucene hrablo :s:
premyslela jsem stejne jak ty - mam chlapce, tudiz se muzu rozloucit s vnoucaty. Ale zdravy rozum mi rika ze to tak neni - v zivote je to pul napul, zeny si nerozumi s matkama , rozumi s tchynema a naopak, bude to o vychove a ne o pohlavi... naopak dokonce vsude kolem sebe vidim ze muzi maji k tem matkam vrelejsi vztah a vic k nim tihnou . .. a taky zalezi jaka budes babicka ty - tchyne. Snacha bude rada, kdyz ji mila a chapajici tchyne deti pohlida ;) (omlouvam se za pravopis, hacky carky, dekuji za pochopeni)

In reply to by Danzy

tvoje reakce mě moc potěšila. děkuju. Já to vidím naprosto stejně, že když babička a dědeček milují, tak je to jedno, jestli je to ze strany rodičů ženy nebo muže. Já jenom teď vím, že už teď miluju svoje budoucí vnoučátka. Jakou partnerku si zvolí moji bobíškové, to už je na nich.

Mám dva kluky a teď v lednu se nám narodila holčička, je to naprosto úžasný,jsem nadšená,ale my jsme do třetího šli s tím,že chceme prostě tři děti,jistě když by se povedla holčička,že by to bylo super,ale bylo nám to jedno.Pokud by to měl být důvod mít třetí dítě tak bych to nedělala být tebou,jelikož zákon schválnosti funguje naprosto dokonale a opravdu by to klidně mohl být třetí kluk,já nevěřila ani ultrazvukům a na sále jsem se ptala dvakrát jestli je to opravdu holka než mi jí ukázali :s: . Jinak u nás hlídá moje mamka,nebo si vypomáháme se švagrovou navzájem ona nám my jim, manželovi rodiče mají malou holčičku a jsou oba v práci takže je naše děti vidí tak jednou za měsíc při návštěvě.

mám to stejně :) i když manžel přišel s myšlenkou třetího dítěte ještě před druhým těhotenstvím,teda ještě před tím,než jsme věděli,že to bude druhý kluk :) Od té doby,co jsme věděli,že to bude druhý kluk,tak vě mě ta myšlenka stále hlodá... Ale nejsem si jistá a navíc ve mě musí dozrát přesvědčení,že chci třetí dítě bez ohledu na to,co to bude,ne abych chtěla třetí dítě proto,aby to byla holka-ono to totiž stejně až v 70% bude pohlaví stejné :s: ale mě bude letos 32 let a určitě chci minimálně těch pět šest let počkat,nechci zase navazovat,to už bych se doma zbláznila a o zaměstnání ani nemluvím... Takže já si počkám a uvidím,jaká bude pak situace-finanční,zdravotní a tak a jestli se nám bude chtít i pak,tak do toho možná půjdem :) Co se týče tchána-tak u nás se zatím děti moc nepůjčují-jak moji rodiče,tak tchán jsou pracující,já doma,takže hlídání moc nevyužíváme,ale určitě ho naši hlídali víc-mladší na hlídání ještě nebyl (je mu pět měsíců),jenže to je proto,že tchyně není,tchán je sám a tam je přeci jen větší repekt z těch dětí :) Navíc jsou tam ještě i jiné problémy,kdyby byla tchyně,tak si myslím,že je to půl na půl :) Ale podůle mých zkušeností je úplně jedno,jestli je to tchán nebo vlastní rodič,když prarodiče chtějí (což u nás právě moc není) a zajímají se,tak je úplně jedno,ze které strany to je :)

In reply to by lucininenka

taky bych viděla třetí dítě až tak pozdějš za 5 let. ale přesně jak říkáš, musí se dozrát. kvůli holce těhotnět, to nejde. to vím. by bylo strašně nezodpovědný a hloupý. A myslíš, že až nám bude 37, tak na to není žena nechci říct stará, to né, ale přeci jenom, až prckovi bude dvacet, tak mamině skoro 60. No já nevim. ale ještě to jde.
A co se týče prarodičů. Nevím, jestli se to dá říct takhle paušálně, že tchýně s tchánem jsou vzdálení, ale spíš záleží na tom, zda se zhostí role babičky a dědečka s láskou.

In reply to by Pytris

no to si právě nemyslím,jednaj tě dítě hrozně omladí a jednak stejně do důchodu nepůjdem,takže pochybuju,že budu nějaká stará baba v bačkorách :s: :s: já mám kolem sebe teď spouty starších maminek a mě se líbí,jak si to neskutečně užívají... navíc my budeme mít výhodu,že kluci ještě nebudou tak staří-cca 10 a sedm let,takže nehrozí,že to nejmladší by bylo rozmazleným paňárkem :///: ale taky ještě nevím,netuším,jestli se mi nezalíbí,že už nebudou plínky,mlíčka,spánek přes den,prostě mám spíš strach,aby to nenarušilo nějak víc takovou tu soudržnost rodiny,když pak najednou bude zase miminko... no prostě... za pár let uvidíme,momentálně to u nás nemá vůbec smysl řešit :///:

In reply to by lucininenka

to je fakt máš pravdu. uvidí se za několik let. Třeba dozraju do té fáze, že budu už vědět, že děti další nechcem a budeme si to užívat např.na horách s chlapama třema, nebo se všichni shodnem na ještě jednom miminku. tak páááá a díky za pokec.

jinak manžel hlídá kluky v podstatě teď od půlky února pořád a já jsem v práci... do nové práce nastupuje příští týden... a funguje to tak skoro od začátku (přes zimu má vždy méně práce), takže se stará on a já mám naopak daně, tak chodím do práce denně... postarat se umí na jedničku (nikdy nazapomene na rukavice, šálu a tak), ale postele neustele a na zoubky obden zapomíná...
moje mamka hlídá často a kluci u ní občas spí (každý od 2 let, od odstavení)... tchýně sem tam pohlídá, ale já jí je dávám spíš nerada (postará se dobře, ale nelíbí se mi, že s ní děti sedí půldne u televize)...

no pokud by jsi šla do třetího jen kvuli tomu že prostě chceš holčičku tak do toho vubec nechod :n: ,to je špatný přístup.My máme 3 holčičky,třetí nebyla plánovaná ale přišla a jsme za ní moc rádi :h: No a ostatní mám vyřešené,já už rodiče nemám a tchýni tak příšernou že se nestýkáme

Ahoj, přesně jak říkají holky. Nikdo ti nezaručí, že to bude holčička. Aby jsi nakonec nedopadla, jako moji rodiče :s: . U nich to bylo naopak. Byli jsme holky a oni chtěli chlapečka. Tak to nakonec skončilo 5+1 (5 holek a jeden kluk :-)

Jinak rodičové... My máme vlastně jen babičky. Moji rodiče jsou rozvedení a s otcem se nevídám. Mojí mámě "půjčím" dítě kdykoliv. Je naprosto perfektní babička a hrozně to s ním umí.Opravdu mého prcka miluje a rozdala by se pro něj.

Zato tchýně... Ona tak trochu žije v jiném světě. Např. mi vyčítá, že nekojím. Nedokáže pochopit, že když mlíčko není, tak bohužel není. Došlo to dokonce tak daleko, že prcek natolik zhubnul, že nás chtěli poslat do nemocnice na kapačky. Tak jsem řekla dost a dostává sunar. Stejně tak nechápe, proč nepoužíváme látkové pleny... jednorázovky jsou hrozně drahé (abych ji citovala). Ona je prostě úplně mimo. Nikdy v životě bych jí prcka nesvěřila na hlídání.
Takže tak

In reply to by zuzkam.zm

5+1? to je mazec. to bych nedala. Proč jsou některý tchýně takový? možná kdyby ta kritika přišla od vlastní mámy, tak se to lépe skousává a vypořádá se s mámou člověk. Já nevím. Chtěla bych, aby jednou moje snachy byly mými skorodcerami. Jako můj manžel je našich jako syn.

In reply to by zuzkam.zm

5+1? to je mazec. to bych nedala. Proč jsou některý tchýně takový? možná kdyby ta kritika přišla od vlastní mámy, tak se to lépe skousává a vypořádá se s mámou člověk. Já nevím. Chtěla bych, aby jednou moje snachy byly mými skorodcerami. Jako můj manžel je našich jako syn.

ahoj no nikde není psáno že třetí bude děvče, bohužel se to ovlivnit nedá. Já mám doma kluka i holku a třetí chceme, protože jsme vždycky chtěli 3 děti.
Ohledně rodičů tak s mojima rodičema určitě děti tráví víc času, ale přítel s rodičema moc nepeče. Je třetí nechtěné dítko a celý život mu to dávali znát, zvlášť tchán, který když cokoliv řekne tak už je to dané a nejede přes to vlak. Rve se do výchovy a přitom svoje děti za každou blbost mlátil páskem, což mu přítel dodneška nemůže zapomenout.
Moji rodiče jsou navíc v důchodě a kvůli dětem by se rozdali, za to tchýně je docela falešná ženská co si hraje na mou kamarádku a pak roznáší po rodině co sem jí řekla na jejího synáčka.
Oboje babičky a dědy máme 400km od sebe a když už jedu tak daleko tak nebudu trávit čas někde, kde se ošívají že už jsme tam dlouho.
Tobě přeju hodně štěstí, ale opravdu to dobře rozvaž, přece jenom holka to být nemusí :-)

In reply to by Arutha

ahoj, to já vím, že třetí to holka být nemusí. Právě ani nevím, jestli se na třetí dítě cítím. Jen se bojím, že mi kluci utečou. Ale určitě to bude tak, jak se budou doma cítít, a jaké budou mít zázemí a jak se budou chtít domů vracet. Já věřím, že to bude fajn i s budoucími snachami. Jinak to s vašimi rodiči manžela je mi líto.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky