Rodičovský příspěvek

Anonym (neověřeno)
25.02.2013

Ahoj,prosím Vás nevíte jak je to s RP? 11.4.2013 nastupuji na mateřskou,dostanu rodičák za celý měsíc nebo jen za 11 dnů?či mi ho budou vyplácet do dne porodu druhé dítěte? Děkuji za odpovědi

je to tak jak píše Dandulak níž. Jestli výše mateřske překročí výši rodičáku, nedostaneš rodičák žádnej, jestli mateřskou budeš mit o neco mit, doplatí ti rodičák v takove výši, aby splnil tolik co si pobirala do toho dubna.

Ahoj,já jsem tohle řešila vloni v říjnu.Musíš každopádně dojít na úřad prace, abys jim tam nahlásila změnu.Dostaneš papíry,se kterými poběžíš na sociálku. Tam ti vyplní,jak velkou budeš mít mateřskou a to doneseš zpět na úp. To,zda ti za duben rodičák přijde, závisí na výši mateřské. Rodičák se totiž nerozpocitava, ale kdyby ti mateřská vyšla v dubnu menší, než probíráš rodičák, tak ti to doplatí do výše rodičáku. Př: Máš rodičák na 2roky, tedy 11 400, mateřskoú za těch 20 dní (11.4. - 30.4.) bys měla ve výši 10 000. Takže ti z úřadu práce pošlou 1 400 (doplatek do výše rodičáku). Pokud budeš mít mateřskou vyšší než rodičák, který teď probíráš, nedostaneš nic. Snad je to srozumitelné. Takhle jsem to alespoň vyrozuměla já v říjnu.

Rodičovskou by jsi měla dostávat vždy za celý měsíc zpětně... takže myslim, že ho dostaneš za celý měsíc, tudíž plnou částku, nedělí se to..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka