39.tt- deset dní do termínu

17.01.2013

Proč to ty doktoři dělaj? Proč říkaj takový věci jako:"To ještě dneska budete zpátky a budeme rodit!" :?
Takhle mě navnadila v pondělí na poradně :n: a ono zase nic. Sice mě poslíky berou ve dne v noci, třikrát už jsem chtěla vyrazit směr porodnice, ale po pár hodinách zase ticho pěšině.

"První jsem rodila 13 dní před termínem a druhou dokonce o tři týdny dřív,"říkala mi známá a já závistí skřípala zuby. To se někdo má. Já tu budu strašit ještě na Valentýna.

Pokořila jsem metrákovou hranici, za poslední týden jsem nabrala 4 kila- všechno voda, kotníky mám širší než lýtka a na nártech varhánky jak půlroční mimino. Když jsem manželovi oznámila tu kulatou novinu, chtěl to oslavit a že prej si mě musí nafotit, protože za půl roku bych tomu neuvěřila sama, natož ti, co mě takhle nikdy neviděli. Zatím teda na focení nedošlo, ale manžel vypadá neodbytně, takže se možná poprvé v životě nechám zvěčnit v tomhle velrybím stádiu, akorát nabudu hrdě špulit "domeček", ale vytasím ladnou hroší nohu a vepřové kolínko. :s:

U popelnic jsem dnes potkala pár vánočních stromků, zřejmě by bylo na čase odstrojit i ten náš :00: :s: Utěšuje mě jen vědomí, že před barákem je stále plně nazdoben vánoční strom naší městské části a když se k odstrojení nemá radnice, která na to má lidi, tak co já- sama, samotinká, která nejsem schopna ničeho namáhavějšího než překulení se z pravého na levý bok?

:dance:

Koukám že jsem na tom dost podobně...za poslední týden 4 kila nahoře až se dr.zhrozila a zítra jdu na nějaké další odběry jestli je vše v pořádku...nohy jak konve, ruce to samé v bledě-modrém :s: ...do termínu 15 dní...už abychom to měly za sebou :s:

Ty tu ještě strašíš??? :s: Když se ti nechce rodit, takk můžeš klidně počkat na mě :D mám termín v březnu

Ahoj ja rodila obe deti par dni pred terminem, takze chapu, ze cekani po terminu je des....(alespon pro me by byl...) Ja bych take rada mela van. stromek, jenze pred tydnem se nam odporoucel na zem, takze bylo vyreseno.....jesteze pod nim nebyly deti mel 2,5m.... Jinak vcera jsme byli u zapisu syn 38horecky, dcerka strevni viroza jde to z ni horem, dolem... Nastesti vse dopadlo bez nehody, u kluka to jistil nurofen.... Nebyt te jejich zeleno-sede barvy clovek by ani nepoznal, ze jim neco je...Ucitelka nam slavnostne rekla, ze je syn PRIPRAVEN! Tak bud take pripravena....Ten metrak na tobe neni vubec videt!!! Rodis v Krci vid? Ja tam chodila kl dr. Tumovi a ten me 14 pred porodem rikal, ze kazdym dnem..... Taky poznal prd, zato s klukem v Podoli rekla dr. pristi tyden se uz neuvidime a fakt jsem uz dalsi poradnu nestihla... Tak drzim pesti a preji rychlejsi porod!

In reply to by maccina

Ježišku, to máte doma veselo, snad budou brzy v pořádku.

Tak Tvůj kluk je šikovnej, není důvod pro odklad, ne? Třeba bude mít štěstí na klidnější spolužáky a nebudou ho svádět ke špatnostem jako ve školce.
Včera jsem v autobuse viděla, spíš slyšela chlapečka- upoutal mě tím, jak je velký, ale mluvil hůř než můj tříletý syn- měl snad všechny vady výslovnosti- šišlal, šlapal si na jazyk...
Fakt jsem úplně zírala. A dneska jsem šla vyzvednout dceru ze školky a ten chlapeček byl u nich ve třídě. Jak jsem stála mezi dveřma, tak přišel a říkal mi:"Mně uš je pet, včela šem byl u žápišu a vžali me, v žáží půjdu do štoly."

Tak jsem si říkala, že z něj budou mít radost...Nevím, někteří rodiče zařizujou odklad pro úplně zdravé děti, které jsou vyspělé a zralé na školní docházku a jiní tam pošlou kluka, kterýmu ani není rozumět. :?

Metrák na mně není až tak vidět hlavně kvůli tomu, že ho mám pod kalhotama, mám fakt šílený otoky, odhaduju tak patnáct kilo jen od kolen dolů :00: Fakt je to neuvěřitelný, vypadá to jak z nějaký učebnice záhadných nemocí. Ale tak aspoň to nechám po porodu v porodnici. A až teď doceňuju výhody těhotenství v zimě, v létě bych se styděla ukázat ty nohy v sukni nebo šatech... YBch tím leda děsila malý děti.

Slyšela jsi o tý paní, co má ten sekáč pod Albertem? Dneska jsem ji potkala, zavírá ho, od března ho bude mít jiná paní, protože týhle našli rakovinu prsu. Prej už má po operaci a vypadá to dobře.

Tak děkuju za přání, dřív nebo později se nakonec dočkám, jen jsem si téměř jistá, že před termínem to nebude a jestli mi v pondělí na poradně(v Krči) zase řekne, že už je to na spadnutí, tak se jí asi vysměju. :s:

In reply to by Hypermatka

Tak u kluka neni dovod pro odklad a navic mu bylo v prosinci 6, takze odklad by znamenal jit do prvni tridy skoro v 8letech a to by byl jak Rosenheim z obecny skoly.... Ono je vlastne lepsi, ze ve skole nebude nikoho znat, alespon vydrzi byt o tyden dele hodnejsi..... Tak s tou pani ze sekace jsi me dostala, to je hruza vid, vzdyt je ji do padesatky ma 2deti, tak hlavne, ze to s ni vypada dobre...

In reply to by maccina

Vždyť jsem psala, že Tvůj klučina je šikovnej ;) V takových případech je odklad naprosto zbytečnej. Jen jsem byla mimo z toho kluka, kterýmu odklad nedali... :?

Já jsem o ní měla strach hned jak byl na sekáči papír, že ze zdravotních důvodů bude na dva měsíce zavřeno. Hned mě napadlo, že s chřipkou se tak dlouho nemarodí.

Bych řekla, že tý paní možná není ani 40. Vypadá mladě, její starší dcera je teď v prváku. I dneska vypadala dobře, smála se, tak snad je opravdu to nejhorší za ní. I tak je to hrozný, taková milá ženská....

To máš jako s předpovědí počasí, taky si kvákaj jak bude a ve finále je všechno naprosto jinak. Prostě poznaj prd.

In reply to by Hypermatka

Když jsem měla termín porodu s druhou dcerou a nic se nedělo, tak jsem se rozhodla( mladická hloupost, bylo mi 24), že budu chodit po schodech nahoru a dolu( bydleli jsme tehdy v paneláku v 6.patře), tak jsem takhle dala asi deset koleček, no porod se ten den stejně nekonal a jediný výsledek byl, že jsme měla nehorázně namožené stehenní svaly a taky zadek a když po pár dnech porod skutečně přišel, byla jsem chromá jak lazar, takže teď už to plně ponechávám přírodě. Největší kecal je v tomhle směru moje máti, ta mi při minulém těhotenství v době termínu byla schopná volat i 20x za den a lamentovat, kdy už to bude a jak kvůli tomu nespí a je v nervech.

In reply to by Petyna

No, já měla podobné nápady, jak vypudit mimino ven, nejvíc snad u toho prvního, a pak už jsem to nějak vzdávala, protože mi došlo, že dokud se nechce tomu miminu, tak ho nevyženou ani tablety na vyvolání porodu.

Jsem si i říkala, že jsem měla lidem nalhat, že mám termín až na konci února, aby tolik neotravovali s těmi dotazy, jestli už a jaktože ještě ne. :s:

Já jsem obě děti rodila 3 týdny před termínem,takže jsem měla to štěstí,že jsem nepřenášela a neposlouchala řeči typu ,,tak ještě nic?,Kdy už to bude?" I tak jsem už ke konci těhotenství měla váhu mamuta a strašně se těšila na porod.V poradně mi řekli,že to ještě nebude a za pár hodin už jsem jela.Držím Ti pěsti,aby jsi to měla co nejdříve za sebou ;)

In reply to by tete

Právěže každej den absolvuju asi milion minirozhovorů na téma :"Furt nic, vy jste ještě celá?" :s:

Já mám právě opačné zkušenosti, vždycky mi říkaj, že už to bude a už to bude a ono nic. I v pondělí jsem se doktorce smála, že si myslím, že se vracet nebudu...

:) jo mě pět dnů po termínu ještě dopoledne tvrdili že rodit nebudu a to mě bolelo břicho od rána po 9 minutách, hodinu po tom přišli a paní kde máte ten doprovod ? :00: , ségra s manželem to málem nestihli. Přeju ať to máš rychle za sebou, já poslíčky vůbec neměla, ráno to prostě začalo a odpoledne skončilo :a:

In reply to by Zorka

Děkuju!
V třetím těhotentví jsem se otvírala od 32.tt, dokonce mě chtěli poslat do nemocnice ležet, což jsem odmítla, protože jsem doma měla dvě malý děti a vážně nemocnýho muže. A furt jsem poslouchala, jak na příští poradnu už nedojdu. Prdlajz. Taky šel po termínu :s:

Prostě v tomhle už se tolikrát potvrdilo, že ani doktor pořádně neví kdy to přijde. To se může změnit z minuty na minutu.

In reply to by Iveta1986

Já mám taky takovou zkušenost- zaprvé, že ani doktor ani PA nepoznají, že už, a že za hodinu může být všechno jinak. A zadruhé že když se miminu nechce, tak žádný rady na uspíšení porodu nezaberou. Prostě vyleze, až když se mu chce.

mě ve 40+2 ráno v 8:00 Dr. rekl, ze rodit jeste urcite nebudu, ze mam jeste cas... no a v 9:20 jsem jela do porodnice se silenejma bolestma.. po tehle zkusenosti doktorum neverim :)

In reply to by elys

Já "naštěstí" rodím dlouho- 17, 12 a poslední třicet hodin bolestí, takže snad nehrozí, že bych pak musela pospíchat, abych to stihla zpátky :s: Ale mám to stejně, taky podobným prognozám nevěřím, spíš si už jen dělám legraci...

horší je druhý případ, ségře doktorka řekla,že na porod to vůbec nevypadá a mamča jí potom jen těžce přinutila volat sanitku a jet do porodnice, za chvíli byla neteřinka na světě a ségra nechápala, když přece doktorka říkala, že určitě rodit nebude :s: Na stromek kašli, nabírej síly na porod ;)

In reply to by ssiissiinnkkaa

On je právě ten druhej případ častější- řeknou, že nic a za hodinu je tam ženská zpátky... :s: Kamarádka rodí takzvaně "překotně"- od prvních bolestí má do hodiny porozeno. A kolikrát byla na poradně, poslali ji domů, že nic a za dvě hodiny už byla na oddělení šestinedělí s miminem. :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:one: Vždyť já tuhle "pohádku" o brzkém porodu taky slyšela už nesčetněkrát. :s: V druhým těhotenství mi rozháněli kontrakce injekcema v 23.tt a a nakonec se malá narodila v den, kdy jsem byla objednaná na vyvolání, protože jsem přenášela :s: Naštěstí se umoudřila a šla sama a dobrovolně bez vyvolávacích tablet... :s:

In reply to by Hypermatka

:a: jsme na tom úplně stejně. Akorát já se pro jistotu už nevážím,nemám ani odvahu vlézt ráno na váhu.Otoky naštěstí nemám,cítím se víc než skvěle krom toho,že chodím jak tučňák.A trasa z baráku ven,kolem a zpátky je víc než náročnější.A nejhorší to navlíkání do zimních věcí :-( .V sobotu máme ještě rodinnou oslavu,všichni budou alkoholovat.Takže musím vydržet no a pokud do neděle nic...tak asi vyzkoušíme :sex: a v pondělí požádám o Hamiltona.Snad to zabere.Břicho mám napnuté jak strunu,sotva se tam ještě něco vejde.Ani nevím zda mi trvdne nebo je takové pořád.Jsem zvědavá jaký tukový-kožový val mi zůstane až prcek veleze ven. Jinak i já měla riziko předčasného porodu a prd :-)

In reply to by Ketty

Mě váží na poradně, takže se setkání s krutou realitou nevyhnu. "Naštěstí" mám strašně nízký tlak, tak ty moje otoky až tolik neřeší.

Kalhoty si musím oblékat vsedě, protože nohu nezvednu víc jak 10cm nad podlahu a udržet rovnováhu na jedné noze je fakt cirkusárký výkon.

To my :sex: furt celý těhotenství, takže to na mimino neplatí :s: NA moje mimina vlastně neplatí vůbec nic a to jsem během třech předešlých přenášení vyzkoušela leccos. :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky