dotaz ohledne miminkovske kosmetiky :-)

23.08.2012

Ahoj holky!
Moc prosim jakou pouzivate kosmetiku pro sva miminka? Nekdo mi tvrdi ze v zadnem pripade olejicek nemam kupovat, jedine pokud bude mit mimi suchou plet a dalsi mi tvrdi naprosty opak.
Rada bych alepson tady chtela vedet k cemu se vetsina z vas priklani a co pouzivate.
Ja treba pouzivam na moje brisko proti striim olej od hipp a zatim docela funguje a krasne voni.
A jeste jak je to s koupanim? Koupete kazdy den, nebo jen nekdy?
Neni lepsi koupat kazdy den, aby byl nejaky rad?
Mejte se vsechny krasne!:-) :€s€:
E.

Ahojky, já měla olejíček jednak do koupele, jednak na mazání po koupání. Ono je to dětem i příjemné, když je potom mažeš olejíčkem a jakoby masíruješ. Ale stačil my obyč olejíček aviril tuším z lékárny za pár korun... Jinak jsem měla kosmetiku od sebamedu, ale většinu jsem ani moc nepoužívala... A koupala jsem obden, malej byl prosincovej, takže se nějak nezpotil a miminka se ani neušpiní (zato teď bych mohla koupat třikrát denně :-))

Tak já mám první dcerku prosincovou a koupali jsme od narození každý den, zavedli jsme si takový rituál, který jsme denně dodržovali. Mám to tak v plánu i se synkem, který by se měl narodit za pár týdnů.
Koupali jsme v Linole a mazali po koupání slunečnicovým olejem z lékárny. Víc kosmetiky jsme nyní pro malého nepořizovali, když tedy nepočítám bepanthen na prdku.
Dle mého jsou další přípravky jako tělová mléka a přípravky na koupání (sprchové gely nebo pěny do koupele) pro novorozence zbytečné a zatěžují pokožku miminka. A určitě mazat po každém koupání, i když dáš olejíček jako je Linola do koupele, voda pokožku miminka vysušuje. A s miminkem se díky mazání krásně pomazlíš a uklidníš ho :-)

Ahoj, asi jsem extrém, ale kluky jako miminka jsem nekoupala vůbec, když bylo třeba, tak jsem omyla jen prdku nebo otřela obličej, příp. pod krčkem. Neměli se kde umazat a ani nebyla horka. Bude se to asi zdát zvláštní, ale prvorozený měl prvně mýdlo v půl roce a druhorozený také a navíc jsem ho po porodu nenechala umýt a ani doma nemyla, prvně až v cca 5ti týdnech. Pravda je, že byl krásně čistý po porodu, kdyby byl celý od mázku a krve, asi bych zvažovala, takhle stačilo jen utřít.
Pokud budeš mít holčičku, tak je třeba věnovat zvýšenou péči pipince, tak tam bych asi možná častější mytí zvážila.
Takže za mě kosmetika není třeba žádná nebo minimální, nic voňavého, miminko má dost silně vyvinutý čich a nemuselo by se mu to líbit krom toho, že to není nic zdravého.
Čím více budeš mazat, tím více pokožka bude ztrácet přirozenou schopnost se o sebe starat sama.
Já mám sama atopický ekzém cca od 6 týdnů věku, takže jsem opravdu hodně opatrná. Mám děti únor a konec září, oba mají krásnou pleť a oba jsou bez AE i jiných kožních problémů(zatím a snad vydrží). :one:

In reply to by Lištička

mohla bych se jen pro zajímavost zeptat kolik dětem je a kdy se koupou? Po porodu mi to přijde docela..no nevim nekoupat miminko...je to samozdřejmě tvoje věc, ale pro mě fakt docela extrém. Malej vodu miluje a dopřeju mu to každej den a když bude chtět tak klidně i v zimě, teplou vodu máme, teplo doma taky...

In reply to by katynka1984

Neboj, na sociálku to u nás není ;) Teplou vodu a teplo taky máme ... Klukům je 3,5 a skoro 11měs. Dnes se už musejí mýt každý den, jsou to oba nezbedové a všude vlezou, no děti, špinavé bych je spát neposlala ani za trest :n: Tady http://www.mojetehotenstvi.cz/konecne-taky-par-fotecek-od-nas se můžeš juknout, jak vypadal Radovan po porodu a uvidíš, že koupat netřeba.
Nechci napsat, že se to dnes s hygienou přehání, taky potřebuji ke svému životu deodorant, mýdlo, vodu, kartáček na zuby, atd., ale malá miminka jsou něco jiného.

Ahoj,já hned od začátku koupala každý den jak píšeš aby byl nějaký řád :one: ale asi to nutné není takže záleží na každém.Co se týče kosmetiky tak jsem používala nejraději Niveu a Hipp a užasný je taky Seba Med ale tej je docela drahý a olejíčky jsem nakoupila a pořád mi leží v šuplíku přišla mi malá po tom taková lepkavá a všude ten olejíček tekl a vubec mi olejová konzistence nevyhovovala takže za mě spíš tělová mléka a krémy... :a:

každý deň, len jeden deň dávam do vody sprcháč pre deti a druhý deň len čistou vodou a po umytí natieram ondřejovou masťou...najhorší je johnson´s, je moc aromatický a decká po nom majú ekzémy často

Ahoj.. já teda mažu malýho po každým koupání. Mám krém i olejíček od sebamedu. A jelikož bydlíme pod střechou a doma máme 29 stupňů, tak koupu každý den. Jinak v dubnu, kdy se malý narodil a nebyla taková vedra, jsem koupala obden.

Ahoj, já od začátku koupu tak jak mi ukázala sestra v nemocnici, máme kosmetiky víc aby byl malej zvyklej a abych ořišla na to co nee. Takže jsme zkoušeli bubchen, hipp, johnson a niveu, to samé s olejíčkem, po každém koupání mažu, nic tim nezkazim a nebude suchej a šupinatej. Teďka v létě koupu každej den, vodu miluje, pak ho tam nechám ještě na volno vycákat, a hlavičku jsem mazala olejíčkem aby neměl ty dětský lupíky škaredý a docela už jsme se jich zbavili..ale záleží na pokožce každého díťátka..

Ahoj,
tak když mě sestřička ukazovala v porodce jak koupat malého tak taky mazala, rozhodně jsem mazala, ale malý měl i tak hodně suchou kůži. Takže jsem pak začala používat lipobázi a bylo fajn.
Co se týče koupání tak není nutné koupat každý den stačí třeba obden-ono to ani každý den u těch novorozeňátek není moc vhodné, aby si jejich kůže zachovala jakýsi ten ,,film,,. Ale zase - malý je narozený v květnu a máme podkrovní byteček a v létě tu máme krásnou pečínku takže krátkou koupel jsem mu dopřávala přes léto každý den.
Ale neboj určitě tě v porodnici poučí :-) a nebude problém se jich zeptat :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka