Ach jo uplně jsem se v tom ztratila :(((

23.02.2012

Ahoj holky,tak dneska mi prisel dopis z OSSZ,ze mi nebude poskytnuta fin.pomoc v materstvi,jak to mam jako chapat ze nedostanu vubec nic??? :? Byla jsem zamestnana na dobu urcitou,v te dobe jsem nastoupila na nemocenskou,takze jsem az do ted pobirala nemocenskou a minuly tyden jsem byla zanest papir zamestnavateli o penezitou pomoc v materstvi.a dneska mi prislo vyrozumeni,ze nic nedostanu.

Pritom kamaradka,ktera nedelala vubec dostavala devet mesicu 7600 tusim a ted ma 3800..Rozumite tomu nekdo? Ja jsem v uzkych..Dekuji za kazdou radu.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, bohužel na PPM (mateřskou 28týdnů) nemáš nárok. Pokud jsi totiž od výpovědi nenastoupila na PPM do 180dnů, tak nejsi v ochranné lhůtě. Tím pádem nastoupíš po narození miminka na 4 letý RP.
Kamarádka to má stejné jako ty. Od narození miminka dostala 7600kč do 9měsíců věku miminka a poté bere už jen 3800kč do 4let věku dítěte.
Kdyby jsi měla nárok na PPM, tak bys 28týdnů pobírala poměrnou část ze mzdy. Tuto částku vyplácí OSSZ dle sídla zaměstnavatele. PO 28týdnech by jsi zažádala o RP a mohla by sis vybrat dobu čerpání podle svého uvážení. Dostala
Sbys 220000Kč a záleželo by na tobě za jakou dobu bys tyto peníze vybrala. Maximálně bys mohla čerpat 11400kč měsíčně. Takže mám dojem, že nejméně by jsi RP mohla čerpat 2roky a 2měsíce....
snad jsem to napsala srozumitelně

Mateřskou nedostaneš ale přijdeš rovnou na rodičovský příspěvek-to je to jak pobírala tvoje kamarádka.Zajdi na sociálku a zažádej o RP.Ten dostane každá maminka.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka