Maminky- studentky

07.02.2012

Ahoj maminky,
dnes jsem 35+2, doma mi pobíhá 22m lumpík a na mě to všechno nějak dolehlo... snad hormony.
Kromě těhotenství a mateřství jsem v polovině zkouškového na VŠ. Za sebou mám 4 úspěšné zkoušky, před sebou další 3 a hromadu výčitek o co všechno ty své narozené a nenarozené prcky obírám. A jako perlička na závěr mi dnes tatínek oznámil, že mu v jedné práci (pracuje jako zaměstnanec na směny a zároveň jako OSVČ) navýší příděl klientů o 85% za nemocného kolegu- minimálně na 3 měsíce. Na jednu stranu je to super zprávička a já chápu, jak to vnímá. Jenže já melu z posledního. Nemám hlídání, všechno tak nějak plácám i s tím svým zlobidlem, jsem unavená, utahaná, druhé těhu je pro mě tisíckrát náročnější a vůbec teď před finišem. Cítím, že nejsem psychicky připravená ani na porod, protože prostě není čas. Čekala jsem, že to bude náročné a vše bylo plánované, jenže ne tak, že na vše budu ještě víc sama než teď... a hlavně po porodu...
Studium se mi příliš přerušovat nechce. Měli jsme naplánováno, že až dostuduju, starší bude mít před nástupem do školy a my se přestěhujeme (nechtěla bych ho dávat do školy někde tady a pak z ní brát).
Všechno se to na mě valí, cítím se sama a na pokraji sil. Přitom vím, že tak úplně černá situace to asi zase není a že všechno je rozlícené těma hormonama. A to tu ještě není šestinedělí... jak já moc závidím maminkám, které se mohou věnovat jen těm svým zlatíčkům... a zároveň školy nechat nechci- i hlavně kvůli budoucímu uplatnění.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Buď v klidu, dá se to vše nějak zvládnout. Já jsem teď v posledním ročníků, všechny zkoušky hotové, jeno dopsat diplomku a nějak udělat státnice a bude to za mnou. Je to kolikrát záhul, ale zvládnout se to musí. Já si pokaždé říkám, že když to zvládli jiní, zvládnu to taky. A ty taky!

Holky děkuju za podporu, ono stačí někdy slyšet, že to prostě vůbec jde. Jsem taky ve druháku. Já to před těhu taky dělala tak, že jsem se učila večer, ale co jsem těhu, večer umírám únavou, vyčerpáním nebo v poslední době silnými poslíčky. Snad se to pak vrátí nebo podaří zajet do nějakých kolejí. Jinak klobouk dolů, že takhle zvládáte!!!

In reply to by Arnika

Narovinu ti řeknu že si neumím představit že by se mimčo narodilo během zkouškového, chtěla jsem otěhotnět tak aby se narodila dřív jak škola vůbec začne což se mi podařilo ( 1.9. ) .-)
Ale během těhu jsem byla taky mrtvolka kor v letním semestr když jsem už měla velký břůšek, šestinedělí bylo dost hrozné, ale to proto, že kojení mi vůbec nešlo a hormony fakt pracujou na plné obrátky, mám pocit že jsem ho celé prořvala :D, ale neboj fakt bude líp

In reply to by Arnika

my letos taky máme víc času, ale třeba minulej rok to bylo taky 7 zkoušek, škola jen 2x březen + 2x duben a už zkoušky, ted začínáme už v únoru a zkoušky začínaj v květnu...no těším se to už ten nás menší dáblík bude lozit o 100péro :D

In reply to by Arutha

Dokud leží je to v pohodě, to je fakt. Ono asi bude dost záležet i na tom, jak bude spavé mimčo. Kubík byl v tomhle zlatíčko. A co vlastně studuješ? Já jsem na ČZU na agrobiologii na speciálních chovech.
Zase na druhou stranu, kdyby mělo být nejhůř, prckové jsou jasně na prvním místě.

In reply to by Arnika

ahoj no jelikož od 3.měsíců spí sama celou noc vypadá to slibně .-)) já studuju taky ČZU .-))) na FŽP obor: územní technická a správní služba alias státní správa, jsme teda ve druháku na Bc. a uvidím jak to dopadne no, ted zrovna je nademnou gilotina :-( musím nutně udělat 2 zkoušky jinak končím :-( mám je z prváku, tak uvidíme

In reply to by Arutha

Ahoj :-) Taky si táhnu dvě zkoušky z prváku. Nejvíc mě štve, že více méně svojí blbostí... ale co nadělám. Dnes jsem se chtěla stavit na studijním poptat ale nikdo tam :-/ Takže jedna totálně zbytečná cesta, protože ani další schůzka nevyšla.
Jak já bych tak ráda vypnula a soustředila se jen na blížící se porod, zařizování a odpočinek...

ahojky já ti rozumím, jsem ve druháku na VŠ. Prvák jsem dělala s jedním dítkem, druhák jsme začla s měsíčním miminkem, zkoušky mám za sebou už všecky, ale byl to maraton učení do noci a chce to hooodně sebezapření.
Můj přítel má taky dvě práce :D pracuje jako programátor v IBM a zárověn jako OSVČ v jiné firmě, k tomu vyřizuje hypošku a věci ke koupi bytu co jsme našli, takže se učím 12-14 když starší spí a pak 21-23hodin denně ve zkouškovém, které pro mě ted už skončilo, zkoušek jsem měla 7.
Starší má 3 roky a holčička 5.měsíců takže odstříkávám MM a zamražuju do sáčků abych na ty zkoušky vůbec mohla jezdit jen cesta tam a zpět mi trvá 2 hodiny.
Přeju hodně sil a výdrže :-) :a:

Ahoj, tak to tě naprosto chápu. Já zrovna sedím, že bych měla makat nad diplomkou a vůůůbec se mi nechce. Jsem zrovna chvilinku sama, ale vidíš, zatím jsem tady a píšu ti :? . Mám doma 28 měs. a 4 měs kluky a řeknu ti, je to záááhul. Ale když už jsi takhle daleko, vydrž. Ono to přeletí a bude dobře. Já s tím měla chuť šlahnout tisíckrát. Já doufám, že o děti nic nešidíme, pracuju buď, když je s nimi taťka nebo prarodiče, anebo po nocích, když spí.
Víc práce pro tátu je asi dobrá zpráva, věřím, že blázníš. Nemůže ti pomoct někdo z rodiny? Každá chvilinka dobrá. Kdyby si toho staršího sem tam nevzali naši, tak to asi nedám. Bakalář byl v pohodě, ale to magisterské je opravdu hodně náročné.
Držím pěsti ať všechno dobře dopadne a hodně síly na všechno :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka