1.11. koncime 10ty mesic a moc toho neumime..muze me nekdo potesit, ze to mel podobne? dekujiii

22.01.2012

ahojky vsem maminkam i tehulkam,
jdu sem k Vam pro uklidneni :))... mam dceru 3 rocky a skoro 10ti mesicniho chlapecka. Problem je v tom , ze Mattia toho moc neumi... co delame?: tak pretaci se krasne na brisko, ale preferuje ja sejen jednu stranu na to pretaceni..na tu druhou se protocil snad jen 2x...jinak pretoci se rychlosti blesku..ted je to tak tyden a neco , co zacal perovat na kolenou..kazdy den vice... leze ale jen dozadu..otaci se kolem sve osy, zveda se na rukou, predava predmety z jedne do druhe, hraje si s nima, zkoumavy je az az..povida si a brmla, je to smisek :)) Jen se mi proste nezda, ze jeste neleze dopredu a nestope a ani se neposadi.cera uz toto vse v jeho veku delala... Mate ci mel jste nekdo podobneho lenocha? :)
dekuji moooc za kazkou odpoved...
Lenka..a preji krasny nedelni podvecer

Kliknutím vložíte smajlíky:

nelezení dopředu a nesezení vůbec nevadí-Lézt dopředu bude během pár dní-má čas do 11 ti měsíců a sezení není z rehabilitačního hlediska vůbec důležitý pohyb,někdo se dokonce posadí až ze stoje :) Jediné,co by mě znepokojovalo je to přetáčení se jen přes jednu stranu-to by nemělo být,tak to zkus prokonzultovat s doktorkou,aby tam nebyla nějaká asymetrie.A zkus ho stimulovat na tu druhou stranu,ukazuj mu tam hračky,lákej ho,ať vidíš,jestli to zvládne :) jinak tam nevidím nic extrémního,trošku línější,ale dělá vše,co dělat má neboj :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

dekuji za tvuj prispevek..ten clanek o febrilce si jeste prectu, ale je mi jasne ,ze to musela byt hruza... trochu se ti tim padem rozepisu o nas :) Mattia se narodil jako velke mimi ve 38+0 Cisarem a mel 4080g... ja i pritel jsme maly, ale i dcera byla velke miminko a tak me to neudivilo :) ... kdyz mu bylo 6 mesicu , mel horecky a ja pro jistotu zajela na Karlov, kde nas hospitalizovali jelikoz CRP bylo vysoke. Nasadili ANt..pricemz si jeden lekar vsiml, jak je Mattia veliky ,mel 9300g a 71 cm, obvod hlavicky 47,5 a velkou fontanellu..co nasledovalo pak... delali mu milion vysetreni na metabolicke choroby, ruzna sona, eco, rtg kvuli kostnimu veku, .. nakonec i MR mozku s reflexem..(tzn skoro 40 min narkozy) ..rozsizene screeningy na met. choroby, dna... nastesti nikde nic nenasli..nicmene pro me to byli silene 2 tydny..kdy jsem opravdu myslela, ze mi snad umre.. byla jsem taaak vydesena..a ackoli zaver je, ze je proste jen veliky (ackoli na mozku je nalez rozsirene subarach . prostory, ale to jen znamena , ze ma vetsi lebku a vice prostoru na mozkomisni mok) ..videly ho i 2 neurolozky nezavisle na sobe..a opet..zdrave miminko... jen mel predilekci k jedne strane a mirnou hypotonni brisnich svalu...nic zavratneho..a i pres to vsechno, ze mi ted tvrdi, ze je v poradku, ja se proste vic bojim a vic ho zkoumam... od toho asi to moje vecne sledoani jeho vyvinu... tak to je v kostce vysvetleni ..sorry,ze tak dlouhe... tak snad brzo udela dalsi pokrok..nicmene pred hodkou cca se mi sam posadil..sice tak podivne..ale posadil :)) mamm velikou radost:)) snad to je na dobre ceste..ja jsem navic od leta na antidepresivech.. tudiz me vse vic nervuje.. :) tak snad jsi to precetla :) jdu se kouknout na ten tvuj clanek..pa pa a diky vsem za prispevky...

In reply to by lenki

Jůů, tak to byl teda pěkný kousek, když se narodil.. Kolik by asi měl, kdyby se narodil v termínu, že? :-D Náš Tomík se narodil 10.den po termínu, vyvolávaný, a měl 4200g a 52cm, taky docela řízek :s:
A to vám všechna ta vyšetření dělali na základě těch horeček, nebo proto, že jim přišel moc veliký?
Každopádně to muselo být tedy víc než hrozné. Takových vyšetření během dvou týdnů, to bych asi zešedivěla strachy a nervozitou, přinejmenším.. To tedy zírám, co vše vám dělali. Ale zase pokud měli pocit, že něco není v pořádku, zase lepší, že to všechno udělali.
Tak to jsme na tom stejně.. Tomáška pořád sleduju hlavně kvůli tomu, co jsme si prožili. Kolikrát mám pocit, že ho až přehnaně sleduju..
Díky těm křečím jsme od propuštění z nemocnice pod dohledem neuroložky, kam pravidelně dojíždíme. Při poslední návštěvě nám říkala, že pokud v únoru nepřijde po svých, tak nás pošle na vyšetření očního pozadí, CT mozku a EEG. I dětská říkala, že by byla radši, kdyby se ta vyšetření udělala. Tak jsem volala na neuro, jestli když už se mají vyšetření udělat, jestli by nebylo lepší je udělat co nejdřív..(po tom všem, co už mi naodkládali apod, už se mi nechce pořád čekat-co kdyby.......?)Tak zítra jedeme osobně na neuro, domluvit termíny vyšetření. Ufff...
A tu predilekci a hypotonii tedy už nemá?
No vidíš, jaký je to šikula, když už se i posadil. Ikdyž naprosto chápu tvé sledování a zkoumání, ničeho se neboj. V ničem opožděný není, to naopak některé děti jsou až moc napřed-aspoň si ho více užiješ jako miminka :h:
A na těch antidepresivech jsi kvůli čemu, tomu stresu z toho, jestli je u něj vše v pořádku?

jestli má trochu predilekci, tak se mělo řešti mnohem dříve, v tomhle věku se s vojtovkou už většinou naopak končí. začínat teď tak to je možná už jen o praní se a efekt kvůli tomu skroor žádný.
když už se staví na 4 tak se určtiě brzy rozleze. A pak se ta predilekce tím přirozeným pravidelným střídáním zlepší, a dotáhne to sám až bude chodit, odrážedlem, kolem to spravíte do 3let přirozeně i bez cvičení.
:a:

podle mě jeho čas přijde, nemůžeš ho srovnávat s dcerkou. Já třeba mám dubnového chlapečka, který první krůčky udělal začátkem ledna, v únoru normálně chodil. Brácha má o rok mladší holčičku, která teď skoro na konci ledna jen péruje na kolínkách a občas se trošku popoplazí, toť z pohybových aktivit vše. Ale zase o dost víc žvatlá, než v jejím věku žvatlal náš malej.

In reply to by lenki

Ještě jednou jsem si to pročetla a fakt bych řekla, že se mu spíš ještě nechce. Když zjistí, že k něčemu může docouvat nebo se dopřetáčet, tak už v tu chvíli nemá důvod lézt dopředu i když je to jednodušší :s: Tyhle děti pak často přeskočej několik fází a třeba se rovnou postaví. Nemyslím si, že by tvůj brouček byl v něčem zaostalej. ještě můžeš zkusit napsat na nějakou online doktorskou poradnu tady v ČR a budeš to moct porovnat s tím co ti řekne doktor u vás ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka