solná jeskyně

17.02.2011

Ahoj holky, máte někdo zkušenost se solnou jeskyní a atopickým ekzémem? Pomáhá to? Nebo je to jen vysávání peněz? Má to prý nahrazovat pobyt u moře, zkusila bych to,ale je to docela drahý a hlavně si nedovedu představit, jak by mi tam ten můj raubíř tu hodinu vydržel :00: Jak to vidíte vy?

Nevím jak na ekzém,syn ho má,ale dcera má zas astma a dr mi řekla že aby to mohlo,musela by chodit min 3krat tydně na 2 hodiny a aspon 3 měsíce,že moře je jistější!Takže tak nechodíme,byli sme tam jednou a malá vydržela sotva tu hodku

In reply to by andrisek07

to je jasný,že je mořskej vzduch jistější,otázka je,co dělat,když nejsme zrovna u moře...co to tu jde. Ono taky u toho moře nestačí tejden...ale tak když má astma,tak jezdíte s mořskym koníkem ne?nebo budete.... to je paráda, škoda,že to dávaj jenom "hodně postiženejm" když jim náš atopickej exem nesedí do tabulky a nebere léky,tak nárok nemáme...logiku to nějak nemá,když je to stejná nemoc. to je jako bych řekla,tobě chybí noha,jeď,tobě chbí jenom půlka,invalida nejsi...

In reply to by umpopo

No malá má teprve 2 roky takže ještě nikam nejela ale mohla by časem :) Ale zas až bude malej větší aby ho měl kdo hlídat.Ona to nemá zas tak hrozný jako že by měla zachváty,ale skoro každý měsíc má nemocný průdušky a furt bere antibiotika,po spoustě lecích se osype a má alergie :( Ale doufám že ted přes léto bude lepší .)

nevíte od jaké věkové hranice mohou děti jít do solné jeskyně?Někde jsem četla,že prý až od 2 let.Malá má rok a půl a chceme jeskyni vyzkoušet na atop.ekzém.Má se chodit 2x týdně,ale mám strach,aby ji to třeba nějak neuškodilo.Děkuji za Vaše názory.

já se taky chystám začít chodit....nám bylo řečeno,že to má smysl pro atopiky pouze v jeskyních,kde mají buď "fukary s ionizovaným solným vzduchem",nevim,jak se to jmenuje, kde nejsou stoletý solný kvádry a na zemi by měla být nejlépe taky sůl.v Praze Letňanech je taková prej se tam v tom děti i hrabou...takových je málo a věřim,že v místnosti,kde je pár solných krychlí a nic víc z nás leda tahaj prachy.
....a při pravidelných návštěvách,kdy se tělo prosycuje těma solema,minimálně 2x týdně min.3 měsíce,jinak že to jsou vyhozený peníze...kromě relaxu....a vzhledem k cenám...teda aspoň v Praze.. takže začínám šetřit....

In reply to by umpopo

holky tak my jsme byli celkem zatím 4x, minulý týden dokonce 3x, zatím je výsledek ten, že jsem ňák marod, ale nepřičítám to s.jeskyni :usmev: jinak koupila jsem si taky permici na 15 vstupů, ale u nás je jen jedna klasika s.jeskyně. Můj názor je ten, že malému to neuškodí, a když mu to pomůže budu šťastná. Hlavně se bojím ať nemáme pak astma, dnes jsme byli u alergoožky a máme nějaké věci na inhalace.

In reply to by umpopo

ahoj, tak jsem se dívala u nás a myslím, že je to ok. Jen ta cena :00: a od koho víš, že se musí chodit 2x týdně aspon čtvrt roku? Na jejich stránkách psali první dva týdny 2x týdně a pak stačí 1x týdně a tak 15 sezení. Já bych teda počítala s tím, že bych tam chodila až do léta,ale 2x týdně, to by fakt docela lezlo do peněz :(

In reply to by myšička1

no hele nám to řekla známá co pracuje někde v jeskyních,kam vozí ty děti s dýchacíma problémama,prej obecně s astmatem a těmahle sajrajtama to 1x týdně rozhodně nestačí,leda až na konec,jako udržovačka.Prej to v organismu "vydrží" max 3 dny,proto se prej řiká,že 1 pobyt v jeskyni je jako 3 dny u moře a aby to mělo výsledek až na kůži,musí se tim tělo sytit neustále. Pořádala pobyty i do jeskyní někde na moravě a její názor byl ten,že prodejci ti řeknou klidně i 1x za 14 dní pravidelně,aby byly tržby a nezruinovali si zákazníky.Ale každýho věc.Když už to budu platit,tak tam budem pro jistotu taky nalezlý 2x tejdně ať už to má smysl nebo ne.Když už tak už,za svoje kraviny jsem dala kolikrát o hodně víc a tohle je pro zdraví malejch:)

In reply to by umpopo

no jo, to je jasný, že pro malýho bych to dala,ale problém je, že bych mu asi už ty poslední dva týdny neměla dát co jíst :00: Ty peníze máme fakt tak akorát, no budu holt šetřit jak se dá. tak děkuju :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka