sluneční brýle

30.03.2011

ahoj holky, chci se zeptat, zda vaše dětičky nosí nebo nosili sluneční brýle a v případě, že ano, tak od kolika let? A kde jste je kupovaly? Malýmu je 18 měsíců, tak zvažuju, že je pořídím ale abych se přiznala, tak malý dítě v brýlích jsem ještě tady neviděla - nebo možná ano, jsem si ho jen nevšimla :00: Díky za odpovědi a ať vám rostou :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nas syn nosi,kdyz mu slunko sviti v kocarku do obliceje ,tak rve a kdyz mu tam dame clonu,tak rve taky ze nic nevidi.Je mu 8.mesicu.Kuoupili jsme v H&M.

To jo, u moře je sluníčko samozřejmě ostré,ale to je i u nás právě, prtoo nechápu, proč u moře brýle jo a u nás ne..kůži si mažeme u moře i v čechách ne? S očima je to stejné-chci aby je měla chráněné, navíc bych byla asi hodně hnusná, kdybych si sama brýle vzala a malé je nedala. Nosí je teda skoro od dvou let, dokud stačily kloboučky a boudička v kočáru, bylo to něco jiného. No, ale to je každého názor ;) to nikomu neberu. Jen prostě nevim, jak by jí to mělo uškodit, když je mám opravdu jen na přímém a ostrém slunci a ne každý den-teď např. dva týdny svítí sluníčko a přitom je ještě neměla.

In reply to by myšička1

Tak ony se i bryle delaji s ruzne tmavyma cockama, je tam vzdycky napsano, k cemu to je urceno - podle kategorie. Treba nejvyssi kategorie (myslim, ze 4) neni vhodna k rizeni auta, protoze cocka je prilis tmava. Jinak je tam vzdycky obrazek - jako k mori, do hor a tak...

Já si teda myslím, že když vyrábějí brýle 1-3 roky, tak to těm dětem uškodit nemůže, pokud jsou kvalitní a neničí oči. Navíc teda v zimě ostré slunce+sníh-fakt lahůdka i pro dospělého, to si pak jakýkoliv doktor může říkat co chce a stejně jí ty brýle dám, když má skoro zavřené oči a skoro nic nevidí. A ono u moře i u nás to sluníčko svítí stejně jasně, takže v tom nevidím žádný rozdíl. Naopak, to naše slunce je škodlivější, si myslím

In reply to by habiniki

ahoj, no tak teda jak jsem poznala., tak spousta věcí určených pro malé děti nemusí být vůbec kvalitní, ba naopak, takže podle toho se určitě neřídím.Jinak s těma horama máš určitě pravdu, tam bych mu je taky dala,ale to psala i maminka pode mnou. To sluníčko tady a u moře si myslím, že teda rozdíl je, takže i u toho moře bych mu je dala. Mimochodem, máš krásnou fotečku :) :a:

Ahoj,
zrovna stejný dotaz jsem měla minulý týden na mojí oční lékařku. Naší Kájince bude 1,5roku. Dr mi řekla, že slun.brýle vůbec nedoporučuje dětem do 5-6 let, jejich častým a dlouhodobým nošením se může u dítěte vypěstovat tzv. světloplachost. Říkala, že maximálně když bych jela s malou k moři, nebo do hor, kde slunce pálí opravdu hodně, můžu jí kvalitní brýle koupit. Ale na očích by je měla mít max. 2 hodiny denně. Radila ať se snažíme nošení brýlí řešit raději kšiltovkou, nebo kloboučkem. Kájulka nosí čapky docela ráda, tak zatím brýle neřeším. Stejně bych je víc asi sbírala po zemi, než by je měla ona na očích. Katka

In reply to by jesterka.katka

ahoj, díky za odpověď, překvapuje mě teda, že až do 5-6 let :00: K moři bysme rádi letos jeli, malej má ekzém, jen si teda nejsem jistá, jestli na to našetříme, ale pokud ano, tak ty brýle mu určo pořídím a budu mu je zkoušet dávat i tady,aby si na ně zvykl. Jen teda na krátkou dobu,no, jak ty říkáš. Tak díky moc :a:

ahojík já malé kupovala sluneční brýle, protože měla zánět spojivek, v 10 měsících.. od té doby, když fouká nebo svítí slunko vždycky je nosíme.. Má jen obyčejné za pár kaček zatím si je dost sundává, takže až to přestane dělat, tak koupím určitě v optice..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to já zkouším zkouším a zkouším,ale když mi to napodvacátý vyhodí, tak už trpělivost ztrácím :00:

No male jsou tet skoro tri mesice a premyslim ze ji je koupim na leto,videla jsem bryle od 0-2let tak nevim. pojedeme k mori tak si myslim ze to vyuzije,teda jestli si je nebude sundavat. :?

In reply to by Monina24

ahoj, no tak to musím říct, že minulé léto, to malýmu bylo zhruba 10 měsíců, mě to ani nenapadlo, že by je mohl mít. Přišel mi dost malej,ale je fakt, že jezdil ještě v kočárku a byl vždy zády ke sluníčku,aby mu nesvítilo do očí a měl klobouček

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj, no já jsem taky někde četla, že malé děti by je neměli mít, ale netuším kde jsem to četla a tím pádem ani co to je malé dítě - do 1 roku? Do tří let? :00:

ahoj, my bydlime v italii, slunecni bryle nosime i v zime (proste, kdyz sviti slunce). Synovi jsem koupila slunecni bryle v 18ti mesicich s takovou gumkou (plastovou ale) kolem hlavy a byl to des, porad si je sundaval, pritom videl, ze my je mame taky :00: Vloni je uz nosil v pohode (mel v lete 2,5 roku). Jinak to resime ksiltovkou, kdyz zrovna bryle nechce. Brylky jsem mu koupila u optika, ale znacku neporadim, staly kolem 30 euro. Tedka v patek s nim pujdu na kontrolu k ocnimu (manzel totiz nosi bryle), tak uvidime, jestli ma taky nejakou ocni vadu, to bych mu nechala pak udelat normalni dioptricke (pokud teda bude potrebovat) s cockama, ktere se zatmavuji samy podle slunecniho zareni. :a:

my brýličky máme :) Kupovala jsem je loni koncem jara, když jí bylo 20 měsíců a hodně jsme je využili např v autě :) Nejdříve jsme koupili jen plastové, ale bála jsem se aby si nevypíchla oko, tak máme celé gumové. Koupila jsme kvalitní dětské brýle s uv filtrem, nějaké od stánkařů bch nikdy nevzala-ty i dost zkreslují. Janička je má ráda a jak je sluníčko,t ak se jich dožaduje :)

In reply to by habiniki

od vietnamců bych je taky teda nekupovala, viděla jsem je právě na netu v dětských obchodem,ale ta optika je asi jistější, že? A neříkali ti tam něco víc, jako třeba od kdy je může nosit a tak?

taky budu ráda, když maminky odpoví. Mám stejně starou dceru a zkoušeli jsme jí dát ty větší sluneční brýle. Ale chvilku je má na hlavě (asi 5 vteřin :-D) a pak letí. Takže asi letos nebudume brýlovat. Zkusím, jak je začneme nosit my, tak koupíme ty malé dětské a uvidíme.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka