poradit

23.02.2011

Tak jdu napsat jak jsme na tom a co si o tom myslite...Mam hodne rozbolavele bradavky,do krve,meju,mazu,vetram a moc se to nehoji.Malej i kdyz dam kloboucek,tak mi saje tu krev a pak mi to zvraci.Tak jsem najela ze odsavam a davam mu to do flasky. Myslim ze mlicko to me je a ze to nicemu nevadi,treba uz se nevratime k prsu a bude uz jen na flasce,ale co nadelam,vim ze to asi hodne mamin odsuzuje,ale nemuzu mu davat pit krev.Citim se dost provinile. Mam i prehled kolik vypije,je to nenazranek,porad by chtel a pak mi to vyzvrati. Vypije kolem 50ml a nekdy i 60,80ml,to si myslim ze neni asi spatny ne? je nam tyden a tri dny.Doufam ze pribirame,za tyden jdem na kontrolu.Mam porad o nej strach,jestli mu je dobre a tak. Spinkame 6 hodin v kuse taky behem dne,v porodce porad musite budit po 2-3hodkach,ale on se nenecha,spinka jak drevo :) ,tak doufam ze to neni blbe. Jsem ted ve stresu,ty hormony semnou cvici,mam brecici obdobi.Tatku mame od rana do noci v praci cely tyden,tak je nam velike smutno,kdyz je doma tak strasne moc pomaha. Napiste mi sve nazory,nebo jestli je na tom nekdo stejne jak ja. predem dekuju :a:

Ahojky Jani buď v klidu svět se nezboří! za prvé hojit by se to už dávno mělo tak mě napadá jestli nemáš infekci, znám takový případ, stává se to hodně po užití Antibiotik třeba při porodu tak bych se být tebou poradila s dětskou dr. jinak vyzkoušej těch mastí víc, ne každá ti může vyhovovat, teď k tomu kojení, je pravda že když budeš krmit z lahvičky pořát tak si mimi zvykne a pak se mu nebude chtít z prsa tahat, můj syn má 4 týdny a až včera jsem mu zkusila dát z flašky odsáté mléko( ne kvůli problémům ale kvůli mé pohodlnosti- chci začít chodit cvičit) No takže to střídáme aby si zvykl na oboje a jde to, můj názor je ten že pokud máš kvalitní lahev se správným dudlíkem a střídáš kojení a lahev tak je to v pořádku:) Navíc i kdyby tak spousta maminek jen odsává a krmí z lahvičky i když to je podle mne otročina když strávíš půl hodiny odsátím jedné porce a pak ještě krmíš ale je to každého věc.... Další věc to uplakané období, přesně vím o čem mluvíš měla jsem to s první dcerou a docela to trvalo, na to radím návštěvy, mě strašně poháhalo když přišli kamarádky i kdyby jen sedeli a koukali na tv... ale ten pocit že prostě nejsi sama..... manžel byl taky pořát pryč a prvorodičky to prostě mají ten strach a všechno okolo... na štěstí u dalších dětí je to nesrovnatelně lepší:) Takže ti moc držím palečky ať jsi v klidu, prsa ať se uzdraví a ať máš spokojené miminko :))) papa

In reply to by vikky

Ahojky,lahvicku mam od Aventu s dudlickem,dudlik je ze ma dirku i kuli vzduchu a musim rict ze je to supr,malej strasne malo krka, a nezvraci mi ted,nepolika ten vzduch,zvraci,akorat kdyz se prepije,nebo kdyz mu to nesedne.kdyz jsem mu davala prso tak zvracel dost. A savicku mam teda uplne obycejnou,rucni,ale mleka mam dost,takze tece skoro samo a jde to rychle,uvazovala jsem o elektricke,meli jsme ji v porodce,ale takovy zazrak to neni,ta savicka je od BabyNova z lekarny. Uvazujes nad tim ze koupis flasku,nebo uz nakou mate a nevyhovuje?a savicku uz taky mas? Tezko rict,jaka flaska je dobra,ale kazdemu vyhovuje neco jineho :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak vidis,kazdy mimi chce neco jineho :) ,ale jak pise RendulkaR,tak ta flasticky vypada slibne :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jestli ti můžu poradit, tak já od začátku dávám Jiříkovi mlíčko z lahvičky Tomme Tippee, mají podobný tvar jako bradavka, jsou antkolikové, já jsem s nima teda spokojená. Jiřík vypíl odstříkané mléko z lahvičky a v pohodě se pak přisál k prsu. http://www.eberunka.cz/detail.php?zbozi=1420198 :a:

In reply to by RendulkaR

tak presnu tuhle mam. Od vcerejska davam pit a mala po ni brutalne blinka a prdi a krka.. nevim jestli teda z ni pit neumime, nebo co.. ten antikolikovej ventilek, na jakou stranu ho davas kdyz malej bumba?? jsem si rikala, jestli to neni tim. A kdyz ho krmis, tak ho mas normalne trochu prizvedlyho??

In reply to by Lucy-M

Ahoj Lucy-M, dekuju moc,napsala si to hezky.Nu ja bych prave taky chtela,trochu zacit nekam chodit,cvicit,holic atd,nu odsavani mi jde docela dobre zatim,mam mleka dost tak tece samo,je fakt ze clovek musi vstat,flasku,pak vse vyvarit,ale opravdu zalezi asi na kazdem.Az se zahoji zkusim i prso a stridala bych to take kdyz to pujde a kdyz ne tak bude jen flaska.Myslim ze flasku mam kvalitni s dudanem. Navstevy urcite pomuzou,ale snazim se dodrzet sestinedeli,a nikdo stejńe nechce prid,vsichni az po sestinedeli.Tak se tu trapim sama. At se vam dari a hezky rostete.Dekuju papa

Nepřečetla jsem to do konce, takže přidávám: kojení je pro dítě i psycholog. věc, kdy je pro ně důležitý blízký kontakt s matkou, takže se snaž kojit, co to jde. Teď přechodně třeba odstřikuj, ale flašku nedoporučuju - zkazíš mu techniku úplně a už se nikdyk prsu nepřisaje, odstřikávat nevydržíš věčně a malý skončí na umělém mlíku. Správně - a v porodnici Tě to asi i učili - je to stříkačkou, přes malíček do ústního koutku. Maž bradavky, ať se co nejdříve zhojí a můžeš začít normálně kojit -správnou technikou, můžeš využít i poradnu pro kojení, kde Tě to naučí.
A neber si to tak a spolehni se na přírodu, za ta tisíciletí to má vymakané, takže si nedělej starosti třeba stím spánkem -budit dítě na kojení co 2 hodiny je zvrhlost a zbytečnost- moje malá se mi taky nebyla schopná ani přisát, když jsem ji vytáhla z její hluboké "půlnoci". Každé dítě má jiný režim a vnucovat mu nějaký "standard" nelze -jen si dej pozor na noční kojení, to je potřeba alespoň jednou, abys nepřišla o mléko! Mluvím z vlastních zkušeností, taky jsem si libovala, jak mám skvělé dítě, že mi vydrží spát 6 i 8 hodin v noci v kuse, ale pak mi zeslábla produkce, takže jsem 1 noční kojení musela přidat a je to zase v pohodě. Jinak ale záleží spíš na celkovém množství vypitého mléka za den, které by se podle doporučení mělo pohybovat okolo 150ml/kg, tak si můžeš zpočítat, jestli má malý dost. Jo a přírůstky u kojených dětí nebývají pravidelné - někdy 120, někdy až 300g/týden. Tak hodně zdaru! :-D

špatná technika sání - malý musí mít v pusince celý dvorec, ne jen bradavku - když žužlá jen tu, tak ji pochopitelně poraňuje, frekvence kojení na to vliv nemá! A co s ragádami, když už jsou? Místo všech patlání je na to nejlepší samotné mateřské mléko -obsahuje tuky i antibakteriální látky, takže vždycky po kojení trochu vytlačit a promazat celý dvorec a nechat zaschnout. Ať Ti prcek roste! :-D

nic si z toho nedělej taky jsem měla stejný problém krmila jsem malého krví a hnisem až jsem dotala mastitidu tak je na um a je klid prostě se nedalo nic dělat. :a: :k:

ahojky, tak ja resila to same. V porodnici jsem kojila, ale pokazde mi museli malou dokrmit, bo se mi nedelalo tolik mlicka. Bradavky bolely jako prase, vubec se to nedalo, mam je silene citlive a mela jsem je i popraskane. Zacala jsem odsavat. Asi 3 dny a vzdycky ji dala to mlicko v lahvicce. Pak jsem koupila kloboucky a zacala kojit ale i tak ji mlicko nestacilo. Ted bojujeme.. kojime, ale musime dokrmovat, protoze mala rve hlady jak tur. Ale valcime jak se da, prikladame prikladame prikladame a doufam, ze se jeste poradne rozkojime, i kdyz uz to jsou 3 tydny, co se mala narodila. Ale urcite to nechci vzdat bez boje..

Ahoj, sestřenky malá se narodila ve 32. týdnu, byla na novorozencích a sestřenka odsávala a nosila mléčko malé. Malá se už na prso nenaučíla, tak odsávala až asi do jejích osmi měsíců. Mléčka měla dost a měla přehled o tom, kolik toho malá vypije. Takže jestli se ti malý pak už nenaučí na prso, tak to podle měl žádná hrůza není, nebudeš jediná maminka, která to tak dělá a dělala, hlavně, že bude mít malý mlíčko. Já jsem bohužel horko těžko kojila 2,5 měsíce, ale mlíčko ne a ne se dostatečně tvořit. Dokonce jsem i odsávala co hodinu, brala homeopatila, pila čaje a nic nepomohlo. Já jsem musela začít dokrmovat a Jiříkovi nedělalo dobře míchání mého mléčka s UM, tak měl bolení a občas taky zvracel. Nakonec jsem přešlla plně na UM, netrápila jsem jeho a ani mě. Zkus ho trochu ošidit, dej mu 60 ml a pak třeba cumel, on se ududlá a nebude ti zvracet. Jinak Jiřík taky hezky spinkal, v porodnici jsem ho budila, ale doma už pak ne, jen musíš pravidelně odsávat, asi po těch třech hodinách. Zkus ty bradavky potírat matřským mléčkem, mě když bolely a praskaly to pomohlo, taky jsem kojila přes kloboučky. Hormony s tebou nějakou dobu cvičit budou, nikdy už to nebude tak, jako před otěhotněním (teda aspoň u mě to tak bylo a je). Máme taťku taky od rána do noci v práci, běžný příchod z práce je u něj ve 21.h, ale často chodí i později. To se bohužel nedá nic dělat, penízky jsou potřeba, ale neboj, zvykneš si, on vám to o vákendu vynahradí. V tomhle počasí je to naprd, my furt sedíme doma, jinak chodíme na plavání kojenců, Jiříka to strašně baví, ale jelikož jsme byli před třemi týdny všichni nemocní a Jiřík má ještě rýmu, tak určitě ještě příští týden nepůjdeme. I malá od kamarádky je nemocná, tak se teď ani nenavštěvujeme, jen by jsme si ty choroby předávali. Už se těším na jaro, budeme chodt ven. Jiříkovu bude 10. dubna rok, tak začneme chodit i do dětského centra. Mějte se hezky, ať se vám daří. Renča + Jiřík

In reply to by RendulkaR

Ahoj,dekuju moc.Moc hezky si to napsala.Uklidnila si me,ze je to tak v poradku.takze i ten spanek snad nevadi,kdyz spinka takhle dlouho,ted uz mi spi 8 hodin v kuse,chodim k nemu jestli dycha,tak snad je to normalni.Ty bradavky zkusim tim mlickem potirat a odsavat budu kazdych tri hodky,dam ho do lednicky a bud ho vyleju nebo mu ho prihreju to nevadi ne?Nu nas tatka chodi o pulnoci sedm dni v tydnu a pak ho tyden mame doma,za ten tyden strasne pomuze a pak najednou na vse sama :r:,ale penizky jsou moc potreba .Ven jit nemuzem,je veliky mraz,tak je to strasne dlouhe,a navstevy zatim nechodi,snazim se dodrzet sestinedeli,ale je to na hlavu.Tak at krasne ŕostete a moc dekuju za napsani :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka