Neji:o(

03.02.2011

Maminky potřebuju radu:
Malej má 19.měsíců, a nechce mi jíst obědy, cokoliv jiného, samozřejmě sladkost, hrušky, kompoty, ovoce, rajče, to jo, rohlíky, taky, ale příjde mi, že vařené jídlo nechce, nevím co mám dělat, je unavený, slabí,a tím pádem i spaví, nemáte někdo nějakou radu jak ho nacpat???naposledy úplně v pohodě jedl po,út,st.,vývar z kuřete a nudlema, byli jsme nemocní, ale teď už ne!!!Jestli to tak půjde dál pádíme v pondělí k Dr. :n:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ivete může to být i zoubkama když nemá chut tak mu to nenut ale kdyby to trvalo dlouho tak bych mu nedala nic jiného jen teplé jídlo myslím ne sladkosti atd oni se naplácaj a potom nechtějí jíst dcerka mývá také takové období nebude to nic hrozného to je v jeho věku normální někdy mi nejí ořílohy jindy zase maso a sní to k obědu kaši? pokud ano nevidím problém nebo zkus skleničky dcera někdy nechce domácí a třeba sunárek zbaští jako nic nemá třeba jen na domácí chut zkus to držím palce

mám stejný problém s 9 měsíční cácorkou..od pul roku jedla všechno a s chutí ale poslední dva měsíce je to hotovo!!! naštěstí přibrala tak to zatím moc neřeším ale asi budu muset když to takhle pujde dál...Přeju pevné nervy a snad se vrzo malej rozjí..Karla a Lia

Tak malej před 14 dny mi po nemoci nechtěl jíst dva dny vůbec nic (on jí děsně normálně,natož takhle) a neřešila jsem to.Jestli si dá vývar,tak mu dej ten,nevidím důvod,proč by nemohl vývar s těstovinou (rýží),masem a zeleninlou denně klidně týden .) Zvláš´t ,když mu do toho přidáš třeba ještě kousek chleba nebo rohlík,aby ho to víc zasytilo.Má nárok na rekonvalescenci,tak prostě nemá hlad,zkus mu udělat jiné teplé jídlo,třeba pudink,kaši nebo něco,a´t má teplé do žaludku,zbytek poslepuj z toho,co jí,dávej hodně ovoce a zeleniny,ať má vitamíny,ono se to pár dní taky nezblázní :) Uvidíš,že zy chvilku bude jíst normálně-náš teda překvapivě po té nemoci sní tolik,že jsem až překvapená :)

In reply to by lucininenka

Jojo on mi odmítá rýži, mrkev....polévky už taky i s rohlíkem, nejlepší je, že je hrozně vyčuranej, jak ví, že nandavám jídlo ze stejného hrnce co v něm byl ten oběd co nechtěl tak to do něho nenacpu, jako necháputo, to samé, když mu nechutná čaj nevezme si tu flašku po druhé po sobě,i když mu to osladím, nebo jinak dochutím, prostě si pamatuje že zrovna v té lahvičce bylo to fuj, jako musím přelívat do jiných hrnků , maras co? :!k:

In reply to by DANIELKA

Jo jo,to znám taky :) Mám na to své fígle,jídlo kamžitě dávám do skleniček,aby to nepoznal :) S pitím problém nemáme,pije nejraději vodu a z té láhve od Kubíka,ale s jídlem mám též bohaté zkušenosti :) Takže určitě bych mu dala čas,zkus vymyslet něco teplého,co by mu chutnalo,i za cenu,že to bude teplé a zbytek nějak vymyslíš.Myslím,že za pár dní se to srovná :) Jo a v roce a půl máme 10,5 kila a cca 85 cm :) Jen mi nikdo neříká,a´t mu dám najíst,oni to všichni ví,co je to za zmeťourka :)

In reply to by Principessa

to je fakt :) na druhou stranu od začátku příkrmů neřeším nic jinýho než jídlo,jídlo,jídlo... Co mu jeden den chutná,to druhý den nejí,jednou nesní špenát,teď zase nechce maso,se z něj jednou fakt picnu :( Ty hory jídla,co jsem vyházela do záchoda ani nepočítám raději :) je pravda,že jak začal jíst to stejné co my,tak se to trošku zlepšilo (a nebo jsem přestala řešit,že sní to,co normálně sní půlroční dítě :)).Je pravda,že už to tolik neřeším jako v tom půl roce nebo roce,přibírat přibírá (sice pomalu,ale jde to :)).aktivní je taky až dost,zaostalej není,tak se přece pořád nebudu babrat v tom,jestli jeden den toho snědl málo a druhý den víc.Holt mu to stačí a já s tím stejně nic neudělám,tabulky si můžu strčit do zadku :s: :s: Ale můžu ti říxct,že jsem ho dneska docela dlouho nesla a nechtěla bych,aby při téhle váze nechodil,to musí být fakt děsný tahání :) Malej měl v roce 9200 a to už měsíc chodil :)

In reply to by lucininenka

ja to mam z garaze domu 4 patra, samozrejme bez vytahu. Syn mel v roce 14 kilo, jakmile zacal docela slusne chodit, neucila jsem ho hned jit do schodu. A bylo mi uplne jedno, ze jedno patro vysel a 3 patra vylezl po ctyrech. Hlavne kdyz jsem mela jeste nakup :00: . No u tehle to bude podobne, akorat se desim toho, jestli vubec zacne v roce chodit, protoze se jeste nema ani k nejakemu lezeni a to uz ma 8 mesicu :n:

to bude určitě těma zubama,malýmu když rostli,tak mi týden odmítal jíst obědy-teplá jídla. po týdnu to zas přešlo. zkus tedy něco vlažnýho,ne teplýho,nebo kuřecí maso na kousky do mysky,třeba ho bude bavit dlabat samotnýho :one:

In reply to by DANIELKA

Klidně zkus udělat i nějaký "tužší" jídlo a dej mu lžičku ať dlabe sám. Od neteře vim,že to jí bavilo a snědla víc než když jí ségra krmila. Můj malej má rok,jak má svý nálady a dávám mu třeba ovoce a nechce,tak dám kousek před něj,řeknu dej do pusinky a to máš vidět jak dlabe. Jsou to vyčůraný jak berušky :s:

Malému teď rostou stoličky a má dny, kdy nechce nic, ani piškot:( Pokud jí sladkosti, kompoty apod., tak ty bych vynechala, dala bych bych mu víc toho, co jí a pokud nechce vařené, tak bych to řešila až po nějaké době. Ona se jim může měnit chuť, jeden den milují ovoce, druhý den ho nechtějí apod. Zkusila bych to tak pár dní a pak mu zase dala teplý oběd. Zkoušela jsi třeba nějakou kaši? Nebo zapečený toast, pokud jí rohlíky...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka