Ahoj holky

15.04.2010

Ahoj holky, tak dneska jsme byli v motole kvůli ukončení. Psala jsem včera, co všechno nám zjistili. Jelikož mají uzavřený sály asi malujou nebo co, tak máme nástup v pondělí do nemocnice.
Vyslvětlovali mi, co mě vlastně čeká a fakt mám celkem hrůzu. Sice to bude pod epiduralem a pak pod celkovou anestezii, ale i tak mám strach.
Doktor říkal, že jako prvorodička to bude težší, že to vechno půjde pomaleji. Že budeme rádi, když do čtvrtka porodím. a jestli to půjde a bude vše OK tak mě koncem týdne pustí. Ale celkem se divím, že nikdo ani nic neříkal, nebo nikterak mi rozhodnutí nevymlouval, tak si myslím, že to je opravdu vážný, nedokážu a ani snad nechci si představovat, jak by mimi vypadalo.
Vím, že to sem asi nepatří, ale nevím kam jinam to psát.
Holky moc Vám všem strašně moc děkuju za podporu a doufám, že za nějaký čas se opět budu moct zařadit mezi těhulky.
Až budu doma, tak dám vědět, jak to nakonec všechno dopadlo.
Moc se všichni opatrujte a pohladte ty vaše mimísky v bříškách.
PAPA

Jdu tě podpořit, i když se mi moc těžko píše, dneska jsem sedla k webu, abych požádala dadis o vyřazení ze seznamu letňátek a narazila jsem shodou okolností na tvůj vzkaz...To co tě čeká příští týden mám už za sebou, ale od začátku... Ve čtvrtek 8.4. jsme šli s přítelem do gennetu na velký ultrazvuk (předtím všechny výsledky byly v pořádkum triple test, uz...) a byl to děs nejvetší - nejdřív mimi dlouho prohlíželi a říkali, co je všechno v pořádku - ručičky, nožičky, srdce, ledviny atd, už jsme si chtěli oddechnout, když najednou doktorka z ničeho nic prohlásila, že mimi má problém a to vážný - a vyslovila ortel: hydrocefalus, prý by po porodu hned umřelo, no já myslela, že snad omdlim, pak jsme ještě museli na 4D UZ, tam to potvrdili a řekli, že se musíme rozhodnout a pak ještě následovala konzultace s genetičkou a odběr plodové vody, aby zjistli proč k tomu došlo. No byli jsme úplně mimo, ale celkem nebylo co rozhodovat, takže mě hned objednali na ukončení těhotenství na Bulovku. Víkend jsme nějak zvládli a v pondělí jsem nastoupila do nemocnice, nejdřív mi zavedli takové trubičky na otevření děložního hrdla, trochu to bolelo, ale dá se to, měla jsem je tam přes noc. V úterý ráno mi zavedli katetr přes břicho do dělohy - asi jako odběr plodovky, taky se to dá zvládnout a asi 2 hodky mi tam kapali nějakou látku na umrtvení plodu, no a pak mi začli dávat do žíliy oxytocin na vyvolání stahů, které přišly okamžitě a bolelo to jako čert, ale šlo to fakt rychle, asi hodinu jsem hekala a trpěla, ale pak jsem dostala silnou injekci proti bolesti a do hodinky bylo po všem, porodila jsem už bez bolestí, zvládly jsme to se sestřičkou na pokoji, nic jsem neviděla, mimi ani žádnou krev a pak mě hned uspali a odvezli na revizi dělohy, pak už jsem se probudila na pokoji s velkou úlevou, že to mám za sebou, protože jsem se bála strašně moc. Ve středu ráno už mě pustili domů. Bylo to hodně těžký, ale musím říct, že na Bulovce byli naprosto skvělí, doktoři i sestry, jsem jim vděčná, že to proběhlo tak relativně v klidu. Včerejšek jsem probrečela, protože mi to najednou bylo hrozně líto, ale dneska už je líp a jen musím vydržet teď šest týdnů doma v klidu na šestinedělí a za půl roku se můžem začít znovu snažit. Tak doufám, že se sem pak zase vrátím a že bude všechno ok.. Justíčku neboj se, i když se neznáme, tak na tebe budu moc myslet, ať to bolí co nejmíň a napiš kdykoli a mysli na to pěkný co bude potom a na to že to příště určitě vyjde, jsem s tebou! ostatním těhulkám moc moc držím palce, ať vše dobře dopadne!!!

In reply to by kočenka

Teeeeda to já nemám slov.Je to opravdu strašný, co se nám to děje. Já jdu taky v pondělí na ten zákrok a taky se strašně moc bojím toho co bude. Zatím je člověk relativně v klidu, ale pondělí bude mazec.Jsem ráda, že si popsala jak to probíhalo, alespoň malinko tuším, co mě čeká. Jen mi doktor asi 2x opakoval, že to bude pod epiduralem, že bych němela nic cítit. Tobě ho nedali?
No každopádně ti přeju to, v co doufám já sama. Že bude vše v pořádku a za půl roku se obě dvě budeme tešit z dalšího miminka a že bude vše už v pořádku.
Já fakt nevím, co jinýho ti napsat. To že je mi tě líto ti nic moc nepomůže, určitě víš, jak to myslím. Chce to prostě asi jen ten čas, žádný slova nám nepomůžou, musíme se s tím holt smířit a pokusit se to odsunout někam hluboko do mysli, težko na něco takovýho zapomeneme.
No opatruj se a já každopádně napíšu, až se vrátím domů.
Měj se co nejlépe to jde.
Papa

In reply to by justicek

Já byla v 21. týdnu, takže taky už hodně, s tím epidurálem mi to taky řekli, dokonce jsem podepisovala, že s tím souhlasím, ale byla to pak rychlovka, tak se to asi nestíhalo, ani jsem se na to pak už neptala. Jo a ještě v těch papírech byla možnost rodit císařem v narkoze, ale doktorka mi říkala, že by to bylo škoda, že je to zvýšený riziko pro příště. Tak se drž a pak napiš, papa

In reply to by kočenka

Holky držte se!!! Budu na vás moc myslet. Já jsem měla úplně zdravé miminko a stejně jsem o něj přišla těsně před termínem porodu. Nevím proč se takové věci dějí, ale bohužel dějí a my se s tím musíme nějak poprat. Přeju vám, aby jste obě byly co nejdřív těhulky a vše bylo v pořádku.

In reply to by kočenka

teda, Ty jsi byla taky v tak pokročilém stádiu? moc mě to mrzí...
jen k tomu samotnému zákroku, dokonce jsem slyšela od známé, že taky šla na umělé ukončení těhu někdy okolo 20tt a to dítě slyšela brečet, že ho neumrtvili, což nechápu, strašně jsem se divila, protože to mi přišlo nehumánní, ale bylo to tak.
držte se a za půl roku určo už bude vše v pořádku a bude zdravé miminko na cestě

In reply to by Terez

Já kdyz jsem mela tento zakrok v 19 tem tydnu, tak jsem se taky ptala na umrtveni a bylo mi receno, az se narodi a ustrihnou mu snuru, tak zemre. Ja teda pláč neslyšela. Teda krev jsem videla a kdybych o to stála, tak jsem se mohla podivat jak mimi vypada. Jen jsem se zeptala, jestli je to klik nebo holcicka- byla to holcicka.

Kočko, drž se, moc na tebe myslím, držím palečky, ať to máš rychle za sebou.
Kdybych ti mohla poslat kus mých sil, udělal bych to.
Každé rozhodnutí v konkrétním čase je správné. I to tvoje!

Máš před sebou ohromnou, i když bolestivou, školu života! Věř mi, že tě posílí do dalších let.

Brzy už zase budeš mezi těhulkami :-)
Mám za sebou 7 let invalidního důchodu - ochrnutí na celé tělo po klíštěti (borrelioza), 8 operací kolen. Během pár dnů se mi zhroutil svět. Z vrcholového sportu jsem vlítla rovnýma nohama do důchodu. Všechno jsem nakonec zvládla, dnes už zase sportuju (spinning, kolo, běh, brusle, lyže, plavčo).

Takže: Buď silná, nestyď se plakat (pláč někdy i posiluje), zmobilizuj síly a zvládni to.
Všechny, co tu jsme, držíme palečky tobě i celé tvé rodině.
Pa pa, Simona

Drž se je mi to moc moc líto i když žádná slova teď tobě nepomůžou jsme tu všichni s tebou pá Evik

Ahoj,to je mě moc líto kamarádka si tímhle taky prošla a teď má krásného zdravého syna,Musí to být těžké a nezbývá než přát ať jsi brzo zase mezi těhulkama,Držím pěsti a přeji hodně sil.pa Petra :h: :k:

ahoj, teď jsem četla Tvoje příspěvky, nechápu, jak se to mohlo stát, vždyť jsi psala, že i výsledky z plodovky byly dobré...
je mi to moc líto! brzo budeš zpátky těhulka, neboj!
hodně odvahy v nemocnici...

In reply to by monika.diblik

aha, já myslela, že plodovka je stoprocentní...to je asi jen na toho downa, ale ne na ty rozštěpy, že...ale ty rozštěpy jsou vidět v tom 20tt na velkém utz, že!
achjo,je to moc smutné, v téhle fázi už s tím člověk ani nepočítá, že by o miminko ještě přišel, nedokážu si ani představit, jak se cítí...je mi z toho hrozně!

In reply to by Terez

Ahoj no bohužel jsem slyšela jednoho specialistu co říkal že i ty roštěpi ne všechny se nedokážou kolikrát prokázat ani na tom ultrazvuku. Já třeba mám po UZ napsáno "příme ani nepříme znaky VVV (vrozených vývojo. vad)detekovatelné v této fázi gravidity nezachyceny. Doktorka říkala že se zdá že tam nic není ale neřeknemi to nikdy s jistotou na 10000% jak u pohlaví. Já když jsem se narodila tak jsem roštěp měla jak tvrdého tak měkkého patra nikdo nikdy vživotě u nás v rodině neměl byla jsem 1. u malého jsem s tím počítala že to bude mítale neměl a teď u malé s tím počítám taky.

In reply to by Terez

jj nejde nic poznat pač jsem měla jen to patro ne rty. Je to poznat jen v řeči občas mne uletí Ř. Patromne sešívali ve 3letech atkže až od 3let jsem se učilamluvit.
Taky chápu její situaci. Opravdu můžeme jen děkovat za dnešní přístroje že se většinou ty vady ukaží dřív a člověk se k danné situaci může postavit tak či tak. Tenkrát to nebylo a člověk by pak překvapek a zklamán.
Dnes se to stát může taky ale není to tak časté vedšinou testy a UZ vše prozradí. Ikdyž ten oán doktor říkal že se nepříjde vždy na vše

Ahoj, mně to trvalo 24 hodin, ale díky epidurálu jsem to téměř necítila. Jde jen o to, že je to náročný na psychiku. Bylo to v 19. týdnu a byla jsem taky prvorodička. Zvládneš to, neboj!!! A budu moc držet palce v dalším těhotenství. L

Budu na tebe moc myslet. Přeju ti, aby to nebylo dlouhý ! Mě večer dali nějakou tabletu na změkčení čípku, pak druhý den mi asi v 10 píchly injekci a uz v 17 hodin bylo po všem. ( včetně vyčištění dělohy v narkoze) .( Taky jsem rodila poprvé.) Druhý den dopoledne mě propustili .

Ahojky, musel to být pro tebe velkej šok, tak ti chci jen napsat, že s tebou soucítím a brzy se z toho dostaň. Zatím papa !!!

Tak držím palce, ať to máš rychle za sebou. Já se ani nedivím, že ti to tam nikdo nevymlouval, tohle je na rozhodnutí matky a podle mě ani nesmí do toho nijak zasahovat a přemlouvat. Budeš potřebovat hodně síly, tak ti ji trošku posílám!

Ahojky, četla jsem tvůj příspěvek a je mi to opravdu moc líto, jsi moc statečná opravdu tě obdivuji. Tohle je fakt nespravedlivý. Drž se.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka