kroucení se u kojení

06.04.2010

Ahojte holky ma to nektere vase mimi taky??U kojeni se mi desne krouti a ma tendence pustit bradavku a pak se zase rychle zakousnout to se mu snazim nedovolit aby nenachytal zbytecne moc vzduchum,ale ne vzdy se nam to podari ...ale neplace proste se krouti a vrti a asi je to briskem.A pak taky po kojeni zacal dost ublinkavat i presto ze si krkneme...nevite cim to je??Pritom kojime stale stejne vlastne i mene 8min jedno prso a 8min druhe...uz ani nejime 10min :*8*: rikala ze ji moc a rychle pribyvame tak at kojim jen 8...tak myslite ze je to prejidanim?

ahojky,tak já taky přispěju svou troškou do mlýna...taky si myslím že je blbost kojit z obou prsů tak jak ti říkala dr...já nechávám malého vždycky u jednoho a pokud chce ještě po kojení do dvaceti minut zase-dám mu z toho samého nebo z toho plnějšího prsa...já si myslím,že takhle ti pije jen to přední mlíčko a i proto třeba míň přibývá...my teda jsme měli za dva týdny 630gramů nahoře...a to mi malý taky dost blinká-on se dost přepíjí a jinak mi taky dělává scény.někdy řve jako když ho na nože berou a pak se přicucne a dobré...někdy musím dávat brknout dokonce i při kojení-to bude tím bříškem...jak se vzteká tak se nahltá vzduchu a je to hned...a škytavka??to je naše věrná kamarádka :one:

In reply to by bubiška

No tak holky asi mate púravdu,ale zase zbytecne to ditko nacpavat a prepijet kdyz oni nevedi kdy maji dost a pak aby mi chudak blinkal..no nevim on pribyva taky pekne az mi i dr rikala at si to hlidame a kojim jen 8min jednoa 8druhe misto puvodnich 10min..ale tohle limitovani casem me taky pekne s... a prijde mi to jako blbost a jak poznate ze chce jetste pridat ze si honi rucku nebo placou??Kdyz me kolikrat u toho jednoho fakt usne a pak kdyz ho odpojim a hodim na druhe tak se probere kdybych ho mela nechat jen na tom jednom tak mi to cele prospi

In reply to by Nikkys

no Kajus vetsinou zacne kricet a kdyz si ji vezmu jakoze k pochovani tak se toci za cimkoli co by mohla vrznout do pusy, takze cumle plenu, rucky, moje ruce a jednou me kdyz jsem se k ni sklonila ze ji utesim zacla zuzlat nos :-D Ja nevim Nikky ale to stridani je na rozjeti laktace a jestli budes takhle pokracovat tak se Ti ty prsa zblazni..tak to treba jen zkus dva tri dny kojit jen z jednoho. Jinak to blinkani - to je normalni ze mimca sem tam ublinkavaj, oni jeste nemaji uplne miru a tak silnou zaklopku. A k tomu usinani, ja kdyz ji mam u jednoho a usne, udelam pohyb ze budu vyndavat bradavku a to mas videt jak zacne zase valit, nebo posimram za krckem a uz je ciperna, kdyz uz nic nepomaha a necha si prso vytahnout tak uz nechce a maze spinkat :-)

In reply to by Lucik P.

Simrani a vytahovani prsa nam nepomaha on si ho reflexne rychle vtahne zpet ale cuca intenzoivne jen par temp a zase chrupka,zkusim to teda kojit jen z jednoho a dalsi kojeni z druheho uvidime a teda neodstrikavat snad to mlicko za ty 2-3h nezatvrdne vid no kdyby me to tahlo tak trosku odstriknu,ale myslim ze to bude ok

In reply to by Lucik P.

No prave me to desne nervuje vzdy se pak natahovat pro tel a koukat na cas,me to prijde taky ujete navic koukam to tak mame jen my vam dr nic nenarizuji tak to fakt nechapu i v porodce na to apelovali,ale zkusime to po svem papa diky

In reply to by bubiška

tak ja jen potvrzuji ze to delam uplne stejne, pokud pije min a chce jeste davam to stejne prso aby nepila porad jen to predni mlicko a my jsme za 3 nedele pribrali 670gr :s: Jinak taky blinkame ted uz skoro po kazdem kojeni pac se mala vzdy prepije a zacne skytat a prvnich par skytnuti jde ven i nejake to mlicko :€\€: a k tomu krkani, ma bubiska tak recht, me se kolikrat Klarka pusti a krkne si a pak zase pije :s: sikulka je to!!! :$}:

No holky nemame to zadna fakt lehky ze!No tak hlavne at uz je co nevidet lip nebo me osobne z toho asi uz hrabne!!Dneska od 2h do 5h vzhuru pak 2h spinkal a pak za cely den naspal jen 2hodky a zbytek dne proplakal jak na ruce tak v postylce proste porad :00: Byli sme u dr rikala ze je v poradku takze to muze byt vsim moznym treba ocickama co ho zlobi zloutenkou s kterou stale bojujeme nebo prdiky...ufff a holky s tim kojenim kojite jak dlouho mimca pijou a jak prestanou a uz jen dudaji tak je odstavite nebo jak?Me dr naridila 8min jedno prsko a 8min druhe ale je fakt ze je to blbe takhle limitovat a hlidat to porad.A teda kojite vetsina z jednoho jedno kojeni a druhe z druheho??Ja si rikam ze takhle je to fakt naprd a porad koukat na hodinky a odlepovat ho od jednoho prsa kdyz mu tak zrovna chutna a cpat mu druhe kde zase nanovo taha predni mliko nez se dostane kzadnimu ...tak jak mam kojit??

In reply to by Nikkys

Tak já kojím pokaždé jen z jednoho prsu - jen v porodnici jsem to střídala,aby se mi rozjela laktace. ;) Nakojím z jednoho,nechám jí pák chvíli si ho cumlat a pak jí odpojím a dám krknout ... jak jsem psala vůbec to nepočítám jak dlouho u prsa je a myslím,že je totální blbost kojit jen 8 minut z jednoho a pak 8 minut z druhého - vždyť ho tím rušíš ... vyprdni se na to a dělej to instinktivně a doktorce nic nemusíš říkat. :)

Jsme na tom stejně :-) náš Kubíček začne řvát že má hlad, pak ječí celé přebalování - přebaluji před kojením, pak se vždycky chviličku snažím cvičit nožičkama aby se uvolnilo bříško ale u toho mi už div nedělá stojky jak se šponuje a řve že má hlad, tak ho dám k prsu a najednou loví všude okolo, cucá zavinovačku, plínku ručičky, snaží se mi chytat bradavku do ručičky - auuuuuu no děs, a je prohnutý jak luk, vždycky jsem z toho hotová musím mu chytit tu horní ručku dolní přilehnu prsem a pak čekám na pravý okamžik až otevře papulu...... teď papáme tak 8-10min ale myslím že má taky dost, protože se spíš vzteká že mu to teče moc..... taky se mnohem častěji ale budí, no jdeme ve čtvrtek po 14 dnech na kontrolu tak jsem zvědavá kolik jsme přibrali a docela se bojím.... je to s nima holt sranda :-D

ho balím do plíny, do trojúhelníku mu připlácnu ruce k tělíčku a je klid, dokonce tak Mareček i spinká. Prý se tak miminka cítí bezpečněji po tom šoku, kdy je vytáhnou z bříška
to odkrknutí se prý mimi musí naučit, taky s tím bojujeme ale pomáhá položit ho tátovi na bříško :-)

Taky,taky ... ;) Blijeme,chytáme se prsa a pouštíme(hlavně večer to dělá) ... já teda nepočítám jak dlouho kojím :D ,ale snažím se aby to nebylo kratší než 10 minut a delší jak 30-40 minut.Prostě se jí přizpůsobuji. ;) To chytání se prsa a pouštění značí buď bolení bříška,či že chce se ududat a spinkat a neví jak na to ...Já si myslím že Samuelka nepřepapáváš - kojený dítě si vezme co potřebuje a přebytek prostě vyblinká. ;) To je případ Nelči(blije mi i hoďku po kojení a dokonce si i krká takhle pozdě - máme s tím krkáním trošku problémy :( )

In reply to by Lyret

Tak tak jak pise Lyret, kolikrat si brkne nebo nee a kdyz ji dam do postylky a zacne se kroutit a zvednu ji treba po pul hodce tak si brkne na cele kolo. A taky se stane ze ublinkava i treba hodinku po papani...

Nikky, tak to jsme na tom úplně stejně :s: Klárka taky dělá u kojení pěkný scény, boxuje mě, strká si pěst do pusy, kroutí se, přisaje se, odsaje se - kolikrát bojujeme takhle půl hodiny a pak se najednou přisaje a pije krásně, ale poslední dobou jen tak 5 minut, ale to tahá fest, tak jí to asi stačí. A čím víc tahá (rychleji), tím má větší škytavku :00: A zásadně neříháme, prostě jí to nejde, tak jí ani říhat nedávám. Blinká sem tam, ikdyž v sobotu vyhodila snad všechno co vypila, chudák manžel, byl celej po...... :sick:

Ahojky berus, me to dela mala jen kdyz jakoby usne a probere se tak rychle rychle dohani a drapne bradavku...ale vylozene se nekrouti, mozna je to vazne briskem..ale chci se jen optat to co ti poradile doktorka se mi zda jako brbost!! Jednak nevim proc bys mela smudlu porad krmit z obou kdyz jsi psala ze mlicko uz mas a pak nevim proc bys mu mela "nakazovat" kolik ma pit? Dej mu jedno prso a at cuca kolik bude chtit...my mame taky ublinkavaci obdobi a pak zase par dni dobre, mala kdyz se prepije tak skyta a prvnich par skytnuti zaroven ublinkne.

In reply to by Lucik P.

Luci, takže kojíš jen z jednoho prsa? Nám do toho :*8*: taky docela kecá, takže jsem kojila nejdřív z jednoho, potom z obou, teď už z druhého většinou nechce,... Mlíčka mám až moc, v noci mi to teklo zase všude :s: A jak dlouho tak Klárinka pije? Mě už z toho kojení začíná hrabat, :*8*: nás "šikanuje", že málo přibýváme, hrozila mi s nemocnicí, přitom nechápu, co by tam s náma dělali. Už se děsím čtvrteční poradny :00: Ale přeci kdyby měla Klárka hlad, tak bude brečet, ne? Přeci to do ní nebudu cpát, když nechce :€\€:

In reply to by pešule

Ja kojim z jednoho a z druheho jen pokud to prvni vypije a knoura ze chce jeste ale mam mlicka tuk tuk docela dost takze to se moc nestava. Me ze zacatku taky teklo v noci vsude proto jsem zacala kojit jen z jednoho a dalsi kojeni z druheho. Byla jsem z toho na prasky a rekla jsem si delej to jak to citis ty a myslim ze jsme to vychytali pekne a mlicka mam akorat (doufam) a male to staci a propije se i k mlicku pribivacimu. Klarus pije vetsinou 15minu, ale nekdy jen 8min nekdy i 25min a vecer to kolikrat i 40min (pred spinkanim - nechavam ji zamerne dyl i ji vic pobizim) takze jak se ji zachce..ja nevim pokud to neni nejaky fakt ze by pribyvala malo tak bych ji nechala at si sama urci. To vis to jsou ty doktorsky tabulky a jak nezapadas tak jsi divna..

In reply to by Lucik P.

Luci, :+^*: za podporu :€s€: Já si taky říkám, že i miminka jsou dost inteligentní na to, aby daly najevo, že mají hlad. Mě by to taky nebavilo, kdyby mě někdo pořád budil a nutil mě jíst, když zrovna nemám hlad. Hold máme doktorku poctivku, na jednu stranu je to dobře, ale nic se nesmí přehánět :k: Jeden příklad za všechny: Kamarádka chodí ke stejné doktorce jako my, má málo mlíčka, takže musí :cc): zvážit, nakojit co se dá, zvážit a zbytek dokrmit nutrilonem. nevím, ale mě se to zdá přehnaný :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka