porod KP

07.08.2009

Ahoj maminky, tak jsem se už začala připravovat na porod císařským řezem, protože jsme stále KP. Včera mi ale doktorka řekla, že za 3 týdny mi budou porovnávat velikost malé a na základě toho mi teprve naplánují císaře, nebo mě nechají rodit KP :jawdrop: Tak jak jsem byla zklamaná z císaře, jsem teď v šoku z porodu KP. Nemáte s tím některá z vás již zkušenosti? Strašně se toho bojím a doufám že malá bude mít více jak 3,5kg a budu muset na císaře.

Kliknutím vložíte smajlíky:

však víš, že jsme zatím na tom stejně.... taky jsem přemýšlela jestli si teda zvolit porod KP ale každá ženská co znám mi to rozmlouvá, že do toho jít nemám, že je to risk jak blázen! Můj dr mi říkal, že v tom nevidí problém, že nejsem žádný suchar, tak že by to mohlo jít, ale že to zatím nemusíme řešit, že se ještě může otočit. Minule tam můj dr nebyl, byla tam jiná doktorka a ta říkala, že mi dají určitě pak na výběr, že císař je hold operace, ale zase porod Kp taky žádná sranda, že se může stát, že mimi bude napůl cesty a že se začne stahovat děloha a může jej to scvaknout...nebo jak píšeš, zlomené končetiny atd. takže to je fakt risk. Já myslím, že když si budeš trvat na císaři, tak ti jej musejí udělat!!! Oni sami by ti měli dát v porodce asi na výběr.

In reply to by Radka M.

tak vy jste také stále KP? Tak to máš dobré jestli ti dají na výběr. Mě bylo řečeno v čechách není možná volba porodu. Pouze v případě, kdyby váha malé byla na rozhraní, tak by se přiklonili k mé volbě. Ještě bych pochopila, že by mi porod vyvolali třeba o 2týdny dříve, aby malá měla ještě nízkou váhu, ale ty jejich odhady váhy se mi vůbec nelíbí. Kolikrát jim tam lítá 400g, což mi příjde při porodu KP docela dost. Tak jak jsem se minule bála císaře, tak si ho teď od srdce přeji :-)

In reply to by Terinka1

stále, nebo teda myslím... od minula co jsme si psaly-tuším tak týden, jsem v poradně nebyla, jdu až 17.8. at o už i na pásy(monitoring, nebo srdíčko, nebo jak se tomu říká?), tak uvidíme, ale myslím si, že jsme stále KP. No mě to ta dr řekla takhle...že mi dají na výběr, protože rodit kp je risk, takže záleží na rodičce jestli si to asi vyloženě přeje-jsem tak pochopila. Právě.... jsem to chtěla zrovna napsat, ta váha se nedá přesně určit je to prý plus mínus 500g a to je teda dost!!!!

In reply to by Radka M.

tak to máme pěkně tvrdohlavé miminka :cc): No co, při nejhorším prostě zkřížím nohy a císaře si vybrečím :^O^: Tak ti držím palečky, aby se ti prcek umoudřil. Já už naděje vzdala, prý už je moc dole. Ale co, nějak to zvládneme, dovnitř to šlo, ven to musí :s: Hlavně když prckové budou v pořádku.

In reply to by Terinka1

jenže dovnitř to šlo téměř neviditelné :s:
Pokud chceš fakt císař, tak si jej zkus vydupat a pokud na něj nebudou chtít přistoupit, tak nemáš možnost jít do jiné porodnice někde poblíž?

In reply to by Radka M.

Ahoj,taky mám malou pořát KP a příští týden bych se měla dozvědět,na kdy mi naplánují cís.řez.Prý u prvorodiček se většinou dělá.Asi je to na té nemocnici,jak moc chtějí riskovat.

In reply to by Terinka1

Jsem v 37+3...no nestraš,aby mi na konec taky neřekli,že to zvládnu i přirozeně....to by mě asi kleplo :00: :s: No nechám se překvapit.Však ve středu se dozvím víc.

In reply to by asianine

tak pokud už jste mluvili o naplánování císaře, tak myslím že tě nebudou nutit do přirozeného porodu. To bys už do 2 týdnů měla mít u sebe. Držím palečky aby vám vše proběhlo rychle v pořádku.

tak já rodila KP před 10lety,byl to druhý porod.Podle UZ říkali,že to bude malý,takže se to zkusí rodit přirozeně a kdyby to nešlo,tak udělají císaře.Malej měl tenkrát 2600g takže to šlo normálně.Kdyby byli nějaký problémy,tak se určitě rozhodnou pro toho císaře.měla jsem tam hafo doktorů i primářku.Byl to hrozně rychlý porod asi proto,že už byl 2.Držím pěstě ať to dobře dopadne. :s: :a:

Ahoj Teri,
rodila jsem císařem minulý rok, malá byla taky prckou dolů. Odhad váhy byl 3kg a malá měla doopravdy 2375g. Můj gynekolog a zárověň porodník, mě od 32tt říkal, že půjdu na císaře a když viděl, že jsem z toho smutná, tak říkal, že jako prvorodička bude lepší pro zdraví nás obou, abych rodila císařem. Je tam velké riziko omotání šňůry kolem krku a jiná. Tady maminka popisovala jednou porod KP a malá měla něco s ručkou a další. No já bych se vzepřela. Důležité je zdraví děťátka.Marťa

Ahojky, já měla malou KP a rozhodli mi císaře ani je nenapadlo, že bych měla rodit normálně, ono je to velké riziko....já bych v tomto případě, i když vím, jaká je rekonvalescence po císaři raději absolvovala císaře než rodit normálně, bála bych se.....

kamarádka tak rodila, ale to už bylo její 3.dítě...jestli si prvorodička, tak mi to příjde postavený na hlavu.....to si přece nerisknou...neboj,uvidíš, že bude císař

In reply to by Ajkapol

no právě že jsem prvorodička, tak jsem z toho docela vyplašená :? Dr mi říkala že většina mladších lékařů přistupují automaticky k císaři, ale mě bude rodit právě má dr a ta je zastáncem přirozeného porodu. Takže jak jsem si na začátku přála mít malé miminko (aby šla snáze ven), tak se teď modlím za každé deko navíc :a\|:

In reply to by Terinka1

hele a myslíš, že když si s ní sedneš a řekneš jí , že bys prostě chtěla císaře, když je miminko KP, tak že i tak si bude trvat na přirozeným porodu?To bych snad šla rodit i jinam....

In reply to by Ajkapol

teď končím 35tt a malá už začala klesat prdkou, takže šance na otočení je prý takřka 0. Oni se teď prý snaží císaře omezit skoro všude, takže si asi nevyberu. Už jsem to konzultovala i s jiným dr a ten mi řekl to samé. Prý pokud podle výsledků by se malá ve 40tt vešla do 3,5kg, tak mě budou tlačit do přirozeného porodu. Jen pokud by to bylo na hraně, tak se přikloní k mému přání. Já jsem prý měla skoro 4 kg tak snad bude malá po mě :$}:

In reply to by Terinka1

Ahojik Teri :girl: Já jsem rodila KP 27.709, takže před pár dny... Malá měla 3kg, takže to bylo naštěstí v pohodě. Tady u tohoto porodu je důležité přesně odhadnout váhu miminka. Mně doktoři předpokládali, že malá bude mít 2800-2900g, takže prý se počká jak se porod rozjede... V neděli o pul čtvrte mi praskla voda, neměla jsem žádný bolesti, nebyla jsem otevřená a maličká byla vysoko, takže jsem předpokládala, že to bude císař a také jsem ho chtěla. Ale doktoři měli jinej názor, že se uvidí za pár hodin, jestli se něco změní. No a od šesti hodin mi začaly kontrakce po 5-ti minutách.... Malá se narodila o pul druhý ráno :cc): Nakonec jsem byla ráda, že jsem neměla císaře, když jsem viděla ty holky, co ho měly, protože já jsem byla už ten den docela fit a druhej den uplná paráda!!! No a ve čtvrtek jsme už frčeli domů :\x: Ale samozřejmě to vidím tak, že jsem měla i štěstí, protože je to riziko rodit koncem pánevním a také jsem z toho měla strach. Ale jak jsem už psala, řekla jsem doktorům, že jsem štastná, že to proběhlo v pohodě a já nemusela na císaře :qu: Takže dej na doktory, oni snad vědí, co dělají :girl: Mám kamošku, která měla první porod horznej a byl to normální porod, a když čekala druhý mimi, tak dostala takovej strach, že si vybojovala císaře... takže to i záleží na porodnici. Přeji Ti, at všechno dopadne dobře, minimálně tak dobře jako to dopadlo nám a hlavně se neboj!!! :a:

In reply to by Carie

moc gratuluji k malinké. To jsi byla prvorodička? Pokud by to proběhlo takhle rychle a v pohodě, tak by mi to ani nevadilo, ale to mi nikdo nezaručí. Myslím si že to obnáší spoustu rizik a toho se bojím. Nemám ani tak strach o sebe ale o malou, prý se jim často stává, že mají miminka zlomené ručičky, nebo klíční kosti. Děkuji za podporu

In reply to by Terinka1

Ahojky:-) Ano, byla jsem prvorodička a také jsem měla velikej strach, hlavně z toho, že malinké se tam šprajcne hlavička a budou ji tahat kleštěma! Já si myslím, že pokud by bylo mimi nad tři kilča, tak to doktoři riskovat nebudou!!!a určo budeš mít císaře!!Děkujeme za gratulaci a ještě jednou ať Ti to dobře dopadne, ať budeš rodit tak nebo tak, hlavně ať jste obě v pořádku!!! To je nejdůležitější!!!!papa :a:

In reply to by Terinka1

tak to ti teda nezávidím...zkus ještě pít preventivně ten maliníkový čajík a baštit lněné semínko, zaručený to sice není, ale kdyby to alespoň malinko usnadnilo porod, tak by to bylo fajn....jestli tě to maličko uklidní, tak ta moje kamarádka říkala, že kdyby nevěděla, že je malá KP, tak by neviděla rozdíl v klasickém porodu a porodu prdelkou napřed....mě příjde, že je císařů hodně, když to tu pročítám....

In reply to by Terinka1

Nemáš za co...ono těch rad moc není, všechno je stejně v rukou doktora a teď ještě záleží na miminku, třeba se rozhodne vám to ulehčit a začne pořádně baštit a přibírat na váze...určitě dej vědět, jak dopadnete...budu vám držet pěstičky, ať je to opravdu ten císař...a kdyby nááhodou nebyl, tak si šikovná holka a zvládneš to i KP_začni domlouvat prckovi ať pořádně baští :a\|: :hu: :a\|: :hu:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka