co se má jíst od 6 měsíce

01.06.2009

Ahoj
Co se má jíst od 6 měsíce? Bojím se ,že jím příliš málo .Za celý den sním.
Yogurt,banán,actimel,2 celozrnné housky s máslem,papriku nebo nějakou jinou zeleninu,polévku (fazolovou,kuřecí nebo bramborouvou),brambory s kuřecím přírodním řízkem(jeden plátek kuřecího řízku),ředkvičky.Někdy si dám kousek tmavé čokolády.Piju skleničku acidofilního mléka denně (asi 250ml) jinak piju,čaj roibos a neperlivou čistou vodu.Jako doplněk stravy beru každý den tobolku rybí tuk Marin-Q mami.Ryby nemůžu prostě jíst a jiné maso než kuřecí do sebe nenacpu. ty porce co jím jsou normální třeba miska polévky je velká a hustá a ta večeře s řízkem je taky OK.Co myslíte? mrnous vážil ve 21 týdnu 380g a měřil 20cm.tento týden si jdu zas do heliosu v Brně na 3D ,tak snad to bude OK.Ted jsem 23 týden

Kliknutím vložíte smajlíky:

normálně, řekla bych. Já jim tak skoro stejně co Ty, akorát teda toho sladkýho jím rozhodně víc než občas... Já maso sním jen kuřecí, popřípadě vepřový řízek, ale jinak taky žádné. Ryby ano, ty mám ráda, ale zas co nemůžu od začátku těhu je zelenina. Jediné co ještě sním je ledový salát, ale jinak konec, zvedá se mi z ní žaludek. A mléčné výrobky, tak po těch by se ujedla. A pak po ovoci, hlavně jablka, broskve, jahody, grep, a teď chodím sousedům tajně na třešně. :c: A kaše - bramborová, jáhelná, krupičná, rýžová, pohanková, ty jsou zdravé, a jsou mňam... :hu:

In reply to by fli

Ahoj,ty jíš maso a ryby a to já jím opravdu jen malinko to kuřecí,ale jinak mě je z toho zle jako tobě ze zeleniny.Třešně jsou taky dobrý nápad máme jich tu strašně moc,tak až budou tak na ně vlítnu.

já jím tak podobně jak ty jsem ve 31tt mám malé bříško a přibírám tak normálně nemám nějaké extra chutě spíš se nutím. Dr mi nic neřekla doteď , že by bylo něco v nepořádku takže snad je to dobré. Na 3D ultr. ve 24tt mi říkala váhu minečka a měla odpovídající. Zítra jdu právě na větší kontrolu ve 31tt se měří jestli miminko odpovídá týdnu těhotenství , věřím , že to bude v pořádku. Podle mě jíš akorát. Já strašně piju mám žízeň pořád a to je prý dobré tak pij pořádně. pa momo

In reply to by momo1

Ahoj ,
já taky nemám hlad jím pravidelně a piju docela dost ty 2 litry za den určitě. jednu láhev kojenecké vody a k tomu čaj Roibos. Ještě jím jednu dětskou přesnídávku denně. nemám sice chut na sladký,ale protože nejím nějak extra ovoce tak si to dávám.Já zatím vážím 55Kg a měřím 169cm,těch 6 Kg jsem asi přibrala,tak snad je to dobrý. četla jsem co vše má jíst těhotná ženská a ,když porovnám co sním za den tak jsem se lekla,protože to je jak když držím dietu,ale jsem opravdu plná a hlad nemám.
Dík

In reply to by hope

já jsem měla 54kg 165 a přibrala jsem 9 kilo . taky se cítím plná a měla jsem to jak ty, pocit, že jím málo , tak jsem zkusila víc a připadalo mi, že mi to zůstává v krku blee. Oni toho napíšou všude co jíst , to bych praskla a takové jídla pořád bych jen klohnila a nakonec by mi to ani nechutnalo. mňam přesnídávky mi chutnají to jo a ovoce taky jahůdky, broskve jsou dobré v těhu a jablka a tvarohy, jogurty mnam klidně bych jedla jen tohle. Maso se nutím a polévky sem tam jím.

In reply to by momo1

Já se musím nutit i to kuřecí,říká se ,že když se čeká kluk,že ženská by jedla jen maso,ale teda já bych mohla jen jogurty a něaké mléko,ale jinak se musím nutit.Broskve si koupím,já si řekla,že musím sníst každé ráno banán tak už asi rok jím jeden banán každé ráno i kvůli zácpě .Včera jsem snědla poprvé jáhlovou kaši,zas jsem někde četla jak je to super zdravé. lezlo mě to i ušima,ale snědla,tak se pokusím přemáhat každý druhý den. Asi je na mě hrozný pohled ,když jím .Ty jsi moc nepřibrala,9Kg je krásný říká se ,že těch 12-13 Kg je max.co by ženská měla přibrat,ale hlídat to asi nejde a přesně podle tabulek jíst teda nehodlám.

In reply to by hope

tak na mě je pohled když jím asi jak na tebe přežvykuju to dvě hodiny koulím očima a krájím minikousky abych to moc necítila. jako už mi není špatně to ne, ale prostě na to nemám chuť , ale musím jíst maso nedá se a čekám holčičku , to říkám oni toho napíšou..... jáhlovou kaši teda zkusím a banány jím taky děnně jeden. Podle tabulek bych taky teda nejedla mě by to nebavilo to dodržovat , ale je fakt, že se mi povede tak těch 13kilo a to si jím podle sebe i sladké si dám klidně. tak jestli mi zítra řekne něco blbého budu naštvaná , protože pokaždé řekla , že je to v pořádku

In reply to by momo1

určitě to bude dobré,mě nic posledně neřekla a tento čtvrtek jdu na ultrazvuk jinam,tak se zeptám jestli váží jak má. Jáhlovou kaši zkus,ale teda nic moc. Já jsem to namáčela do všeho možného abych tu blivajzouvskou chut necítila.Ale když je to zdravé podřídím se. říkám si,že zas nejím tak moc, tak to málo co do sebe dám musí být alepon zdravé.
s tím soukáním jídla jsem na tom úplně stejně,ale pokaždé mám radost,že jsem vše snědla.Jdu si dát fazolovou polévku.
Jáhly Mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností.
Základní recept na přípravu jáhel

Jáhly na sítku spaříme horkou vodou (kvůli zbavení hořkosti), necháme okapat a lehce opražíme na suché nepřilnavé pánvi. Pak dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím mírně osolené vody než máme jáhel. Vaříme pozvolna pod pokličkou cca 5 minut, odstavíme a necháme ještě chvíli dojít.

Jáhlová kaše

Jáhly vaříme dle základního receptu akorát s tím rozdílem, že je necháme více rozvařit, aby nám vznikla kaše. Podáváme místo bramborové kaše či rýže.

Já měla tento recept a není to dobré tak raději najdi na netu něco jiného!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky