ovocné příkrmy

29.04.2009

Zdravím, tak nám bylo 10 měsíců a malej se nám až teď rozpapal. Zeleninu mi zcela odmítá jak domácí tak kupovanou, takže baštíme jen ovocné přesnídávky, zatím spapá jen půlku skleničky a pak ho musím dokojit. Já snad budu kojit do věku 13 let :(. Zkoušela jsem mu udělat domácí ovocnou přesnídávku, ale moc to mu nedá, má raději kupované. Ale nechci to jen tak vzdát, nemáte v šuplíku nějaký supr recept, po čem si vaše ratolest pochutná? A mám ještě dotázek, pokud nahradím dopolední kojení přesnídávkou, kolik tekutin by měl k tomu ještě vypít, nebo mu stačí ta přesnídávka? Moc totiž pít nechce, za celej den do něj dostanu asi 50ml čaje či převařené vody.

do jednoho roka by dítě mělo vypít asi tal 1litr tekutin mi jsme moc nepily a bohůžel jsme skončili v nemocnici se zánětem močových cest.Pozor na to a pokud to jde dávat mimčům hodně pít.já musela používat i injekční stříkačku, protože nechce malá pít studený pití,ale jen teplé,tak piřád ohříváme.Teď už nám ten celelý litr tekutin vypije samozdřejmě mléčko,čajík,polévky....

nám se kluk rozjedl taky později. teď je mu taky 10 měs. a asi měsíc baští obstojně. rozhodně nemůžu moc popouštět uzdu fantazii jak všude radí, protože to pak moc nejí. takže vařim pořád dokolečka to samý. musim mu udělat hodně mrkve a petžele, to je základ :s: no a pak dávám brambory, někdy rýži, teď frčí těstoviny, pak do toho ještě může kapustičky, špenát, někdy nepohrdne brokolicí nebo květákem. z ovoce miluje banány, už mu je ani nemačkám, má radši, když mu ho nakrájím na kolečka nebo válečky a baští si sám. taky mu krájím jablko a přesnídávky dávám jenom když nám doma dojde čerstvý ovoce. mám pocit, že se mu líbí, když může jíst sám, takže když, to jde, tak mu to nachystám tak, aby se mohl sám nakrmit. jinak snad by měli vypít tak cca litr tekutin, kluk taky toho moc nevypije, max. 200ml čaje nebo vody, ale to musí mít hodně dobrý den. snažim se mu dávat víc vody do obědů, jinak to doháníme sunarem, ten může pořád (nekojim už měsíc) no a taky je nějaká voda v kaších, ty má každý den na večeři

In reply to by Tesa

Moc díky za info. Tu zeleninu vidličkou rozmačkáš ? Jinak kaše nám odmítá a dneska mi odmítl i ovocnou přesnídávku, už jsem kolikrát v koncích, vím, chce to trpělivost. Ten náš kluk je dost náročný, ale jinak je hodný.Doktorka říkala, že mu to mé mlíčko stačí, ale mě už to začíná docela vadit. A proč si přestala kojit? Malej už odmítal, nebo si ho odstavila?

In reply to by Verunka27

vidličkou už to moc nemačkám, jsem lenoch, hodím to do mixéru, ale nemixuju to uplně na kaši. no a s kojením to u nás dopadlo tak, že jsem ho musela odstavit, protože jsem jela na týden pryč a nepodařilo se nám to zkoordinovat taky, aby jel se mnou, tak zůstal s taťkou doma. no a odstříkat na celý týden do foroty se mi zdálo jetý, mlíka už taky nebylo moc a už jsem mu stejně strkala sunar. ale stejně už posledních pár dní moje mlíko nechtěl, takže když jsem se ho chystala naposledy nakojit (pomalu se slzama v očích), tak si párkrát cucnul a pokousal mě :s: takže se vlastně i odstavil sám.
no ať ti kulíšek začne pořádně baštit, ale na druhou stranu,j estli mu tohle stačí, tak proč to do něj tlačit násilím ;)

In reply to by Tesa

Do jídla ho nenutím, jen mu nabízím lžičky, někdy si dá, někdy zakroutí hlavičkou, že nechce. Vím, že bych nucením nic nezískala. Ale co má rád je pečivo, ráno když snídám, tak přileze k židli, postaví se a otvírá pusinku, to si dá asi 5 malých kousků a z ovoce miluje hroznové víno. Ale teď mu dám od nabízení lžiček na čas klid. Ale co, hlavně, že z toho mýho mlíčka ještě pořád hezky prospívá, v 10měsících vážil 10,6kg a měřil 78cm, takže určitě nestrádá. Jen si kolikrát říkám, že by bylo hezký dát malýho k babičce a odpočinout si na celý den. :dance: Chce to čas. Jinak děkuju za rady. A dám vědět v kolika letech :s: začal baštit. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka