jak říct zaměstanavateli,že jdu na nemocenskou

20.04.2009

Ahoj holčiny, chystám se od této středy nastoupit na nemocenskou, kvůli namáhavé a stresující práci a bolestem zad. Jen nevím jak to v práci říct. Jestli tam mám jen ve středu zavolat, až půjdu z kontroly a říct, že mě doktor nechal doma a už nepřijít, nebo jak to je? Jak jste to měly vy? Zůstaly jste doma hned ten den, co vás doma nechal doktor, nebo jste ještě dochodily týden, nebo měsíc do práce??? Díííky

Kliknutím vložíte smajlíky:

já jsem se taky bála, jsem poněkud úzkostná;-) ale prostě mi doktorka ve 26tt napsala neschopenku, že se otvírám, že je mimi moc dole, předepsala mi nějaký hormony na udržení těhu a nařídila mi ležet doma s nohama nahoře a to ihned, dopoledne jsme byla ud oktorky a odpoledne jsem měla jít do práce, místo toho jsem tam ještě dopoledne nesla neschopenku a holt kvůli mně zase přepisovali služby.... a bylo no, prostě nebylo zbytí;)

Ty si děláš starosti... :-) Teď jde o mimi a o tebe, takže bych klidně přišla do práce, přinesla jim papír na nemocenskou a rovnou si odnesla své věci. Jestli budeš doma pár let, tak se stejně určo vymění lidi v práci a tuplem tě nebude muset trápit, že by na tebe pak někdo koukal zkrz prsty, že jsi odešla rychle. A navíc, je to nemocenská a třeba chřipku taky nemůžeš odložit o měsíc dýl až se to zaměstnavateli víc hodí... Tak si s tím nedělej hlavu. A užívej si volna. :k:

Ahojky, toho se nemuzes bat.Ja mam v praci skvele vztahy se vsema a to i se sefem :-) Je to spis takovy rodiny podnik:-) Ale taky se mi nechtelo hned domu, jenze mi byvalo dost zle a pobolivalo bricho, tak jsem zustala 2 mesice doma.Nastoupila jsem v 6 mesici zpatky a vydrzela jsem tam jenom 14 dni jelikoz jsem mela silene krece. Dr. uz tenkrat kdyz sem ukoncovala neschopenku tak z toho nebyla nejak nadsena, jelikoz jsem musela brat magnesko a mela jsem a mam problemy s krecemi v brise. No takze kdyz jsem sla po 14 dnech znovu tak se na me v praci nikdo nezlobil jako zase si to vem takhle , proste uz nejde jenom o tebe ale i o mimi a ja jsem si to uvedomila taky az kdyz sem mela takove krece ze jsem nemohla stat na nohach :-( V praci jsme stala 8 a pul hodiny i kdyz sem Dr. rekla ze budu delat nekde inventury a sedet u toho...Proste jsem taky chtela vydrzet co nejdyl aby si nekdo o me nerikal ze se trebas ulejvam nebo tak, ale pak jsem na to doplatila bolestma.Takze bud v klidu a hlavne vyrovnana,proste mas neschopenku an nemas ji bez duvodu!Hlavne se neboj ja ti drzim pesti :-)

In reply to by Vercicka.

Díky moc za podporu. Já jsem taky v rodinné firmě, ale zdaleka tam nemám tak kamarádské vztahy. Sedím v kanclu s oběma dcerama majitele, tak si to dovedeš představit...baví se jen spolu, buzerujou mě a hrajou si na velký šéfky. Hlavně ta mladší. Už jenom to mě stresuje. Vím, že mě společně s jejich mámou pomlouvají a když jsem jim řekla,že čekám mimi, tak se akorát kysele zatvářily, ani nepogratulovaly. Nastoupila jsem jako administrativní pracovnice a teď tam plním funkci spíš uklízečky a poskoka. Je to hrůza.

In reply to by laffittka

Tak to se vubec hlavne nestresuj, bud v klidu :-) A hlavne ten papirek jim pekne odnes sama, ty se nemas proc citit provinile nebo tak. A ten kdo by se mel tak citit trapne tak to jsou urco dospele zenske ktere jak ty pises se chovaji jak nekde na zakladce v puberte. Psychycke ,,tyrani,, je neco hrozneho a kdyz si tehu tak to prozivas jeste 2x tolik, ja to moc dobre znam, prodavala jsem v jednom zelezarstvi vis. Jak rikam kolektiv uzasny, ale nekteri ty zakaznici (vetsinou duchodci) protivny jak svina me nekdy v praci dokazali tak vyprudit nebo ze me iudelat takoveho debila (i kdyz nebylo proc) ze jsem musela rict kolegyni at ho vezme a ja musela jit na Wc a tam se vybrecet. Jako ja bych se vyprudit nenechala ale co jsem ted tehu tak sem strasne citliva :-( Takze uplne chapu to jak se tam musis citit :-( Fakt na ne kasli dej neschopenku a do konce tehu uz se nevracej a pekne odpocivej doma. To tobe i mimi nejvic prospeje :-)Jelikoz kdyby ses po nejake dobe chtela vratit tak uz by te urcite jen stresovalo ze se vubec musis vratit :-(

In reply to by Vercicka.

Jééé to je ale pěkná podpora od tebe. Děkuju moc. Copak zákazníky,ty snáším dobře,ale to vedení je hrůza. Faleš nad faleš a já už na to prostě nemám. Navíc tu dělám takové práce jako je mytí výloh a vůbec všeobecné uklízení všeho možného. Takže jsem se rozhodla s tím skoncovat. Kolikrát se mi už taky chtělo brečet,ale držím se. Vracet se určitě nebudu, navíc mi řekli,že se mnou stejně po mateřské už nepočítají,tak co. A v kolikátém jsi týdnu? Já jsem 16+1.

In reply to by laffittka

Vsak na ne kasli oni ti za nervovani takove blbky nestoji :-) Uvidis jak si ted konecne odpocines a budes si uzivat tehotenstvi :-) Jinak tak v tom 16tt mi byvalo jeste pekne zle :-( A jakpak prozivas ty tehu? Je ti zle od zaludku nebo tak? No ja jsem ted 24+5tt takze to utika docela rychle :-)A vubec nedekuj myslim ze tehulky by si meli pomahat jelikoz jenom my vime jake jsou v nas pocity, to chlapy proste nepochopi ze ted mame zprehazene hormony :-D

In reply to by Vercicka.

Ale jo, musím ti poděkovat, takováhle podpora a pochopení je super, fakt to pozvedne náladu. Já zatím žádné problémy nemám, jen mě teda děsně bolí záda - v kříži - a to i v noci,že se nemůžu ani otočit. Ale nevolnosti, nechuť, nebo zvracení to neznám. Aspoň zatím, snad už to nepřijde :-) A s tím, že jen my těhulky víme,jak nám je a jaké máme pocity, s tím máš teda pravdu. Chlapům to vůbec nemá cenu vyprávět a ženská,která to ještě neprožila,to taky nepochopí. Už se těším až budu doma a užiju si pohodlí a klid. Sice asi penízky nebudou nic moc,ale to se nějak přežije. Kolik ty jsi brala nemocenskou, jestli se můžu zeptat??? :-)

In reply to by laffittka

To vis ze mi tehule si rozumime :-D Jinak bolesti v krizi taky znam a to moc dobre, ale musim ,,zatukat,, ze ted jsem je dlouho nemela :-) Bud rada aspon ze nemas ty nevolnosti to pak fakt si porad takova podrazdena, me kolikrat k tomu jeste bolela hlava tak jsem rada ze uz to je za mnou, podle me kdyz si je nemela do ted tak uz neprijdou :-) Tak to bud jen rada :-) Jinak ja jsem asi uplne blba ale to jak mi ted chodi penize moc nechapu....prvni mi prisla neco pod 3000 a ta druha mi prisla 6000. Ta druha uz byla za cely mesic (aspon ted myslim) a ta prvni to jsem jeste par dni v praci byla..ale jsem z toho docela zmatena no :-(

Ahojky, já mám v práci hodně dobré vztahy, takže jsem tam neschopenku zanesla. Respektive jsem ráno začala špinit, zavolala nadřízené, že jdu k Dr a pak přišla s tou neschopenkou. Pak jsem se do práce ještě po měsíci a půl vrátila a druhá neschopenka už byla i s hospitalizací, takže jsem neschopenku poslala po kolegyních, které tam za mnou byly na návštěvě, ale s nadřízenou jsem byla v kontaktu po telefonu. Jsme ale spíš kamarádky, takže je to o něčem jiném. Být Tebou, tak tam s neschopenkou zajdu, jestli to nemáš daleko a řeknu, že Dr. mě nechal doma, protože mi už práce dělá problémy a hotovo. Nemůže Ti nic udělat :one:

ahoj, pokud jde o nemocenskou tak je to jasné. Od doktrora zavoláš do práce že jsi na nemocenské a pak pošleš lístek od doktorky poštou..nemusíš nic vysvětlovat ani řešit :a:

In reply to by JaMiOn

Já jsem zaměstnavateli řekla že jsem těhotná,tak se ptal jak dlouho tam ještě vydržím,tak jsem řekla,že podle stavu. Potom mě to přestalo bavit,dr mi napsala neschopenku,tak jsem šéfovi normálně řekla že už prostě končím a bylo všechno v pohodě. Záleží jaké tam máš taky vztahy. Jestli nic moc,tak prostě jen zavolej po kontrole a řekni,ze jsi dostala neschopenku a buď ji tam odnes,nebo pošli.

JÁ JSEM PROSTĚ NEPŘIŠLA DO PRÁCE A LEADROVÉ JSEM POSLALA SMS ŽE JSEM NEMOCNÁ A NEVÍM KDY SE VRÁTÍM. :a:

In reply to by S.Zuza

Holky díííky moc vám všem, jste tak hodné až je mi z toho do breku. Díky za povzbuzení a za rady, určitě už z toho nemám takový strach, jako před tím. Takže ještě dnes a zítra do práce a pak tradááá si užívat klídek doma a být v pohodě.

Ahoj, vůbec si z toho nedělej těžkou hlavu. Dones neschopenku do práce a řekni, že máš nějaké potíže a Dr. ti nařídil klid na lůžku.Není tvojí povinností jím vysvětlovat proč nemůžeš chodit do práce.A když se budou pořád dožadovat vysvětlení, tak můžeš říci klidně silné bolesti zad, tvrdnutí bříška,... no určitě bych si nedělala těžkou hlavu.
Já jsem PN od 5tt, v práci se tvářili dosti nemile že jse hneď od začátku doma. No poprvé jsem chodila do práce a pak potratila. Teď nejsem takový blázen. Zdraví mám jen jedno.

Ahojky, ja jsem moje tehu tajila sefovi, dokud to slo - zastava nazor, ze tehule nejsou pro firmu prinosem. Jenze pak jsem sla do poradny na kontrolu, doktorka nasla hodne acetonu v moci a hned ten den me hospitalizovali v nemocnici. Neschopenku mi vystavili v nemocnici, takze jsem to sefovi vubec nemela sanci rict, automaticky mu ji poslali.
Ale kdybych nemusela lezet v nemocnici, urcite bych za nim zasla osobne, a rekla mu to!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No právě, že už se z toho jak mu to oznámím stresuju asi 3 dny. Tak prostě řeknu, že mě doktor nechal doma a hotovo, víc vysvětlovat nebudu. Jsem trochu strašpytel co se týká práce. Ale mimi je na 1. místě

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Máš pravdu, prdim na to. Dík za povzbuzení. Aspoň budu mít doma klid a žádný stres.

Ahoj. Tak poprvý jsem dělala hrdinku a chtěla dodělat aspoň rozjetou stavbu (byla jsem venku v zimě, stresovala se se 150 dělníky a dodavatelskými firmami) no a o mimi jsem přišla. Takže teď, jakmile se to povede, tak i když jsem už v kanclu, tak to nebudu riskovat a když doktor řekne, ať zůstanu doma, tak už mě tam nikdo neuvidí. Rozdělanou práci dodělam v klidu doma. Šéfová ví, že se o mimino snažíme, takže s tím počítá, že jí klidně už zítra nemusím přijít do práce. Stejně počítám s tím, že budu dělat něco málo z domova, ale to bude v pohodě.

Ahojky, tak pokud tě nechá dr. doma, do práce chodit nemůžeš. Nejde mít zároveň nemocenskou a přitom chodit do zaměstnání. Stačí samozřejmě odnést neschopenku do práce bez toho, abys něco hlásila. Nevím, jak to u vás chodí. Pokud máš místo, kde je třeba řešit hned náhradu, oznámila bych to, že jsem těhotná, tudíž nejspíš pár let nepřijdu :-)

In reply to by salominka

On zaměstnavatel už to ví, že jsem těhotná, ale jen nevím jak mu říct, že už prostě ve čtvrtek nepřijdu do práce, že jdu na nemocenskou. Myslí si totiž, že nemám žádné problémy, neřekla jsem mu o bolestech zad ani o stresu z každodennío dojíždění autem a nemluvím o stresu v práci.

rekla jsem to vcas a nekolikrat jsem slysela otazku, jestli ten stav stale trva - jinymi slovy jsem si rika¨la, ze mi snd volaji kvuli tomu, jestli jsem nepotratila? Priste bych to rekla az v hodine dvanacte, tedy u tohoto zamestnavatele.

In reply to by roselini

Ahojda, no to je úroveň, řekla bych IQ bublajícího bahna. Nechápu, jak může být někdo tak necitelný a dávat těhotné takové tupé otázky. Ale my těhulky jsme silné a přežijem kde co. Hlavně, že jsi OK. Já to řekla v 10.týdnu a teď jsem v 16.tt a chystám se odejít na tu nemocenskou, protože už toho mám v práci fakt dost-hlavně ty záda ty bolí jak čert i v noci. Ufff.

In reply to by roselini

No tak vidíš, jak jsi to krásně zvládla. Tak gratuluju k mimi, ať jste zdraví a ať pěkně roste :dance: :one: :a: papa a dík za radu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky