koupání ve vaně

19.04.2009

Holky, už z toho snažilkování začínám bláznit. Pročítám všechny možné pověry, myslíte že je něco na tom, že koupání v horké vaně může uvolnit zahnízděné mimi v počátku?

Ahoj, já se koupu každý den v teplé vaně (teď jsem 34 tt). :c: Hlavně ze začátku, když jsem o těhu ani nevěděla, tak jsem si dávala horkou vodu a v poho. Já, když jsem se taky snažila o mimi, tak nic a jak jsem na to přestala myslet, tak jsem otěhotněla. Tak si spíš myslím, že čím víc se na to myslí, tím víc se nedaří. :ww: Hlavně buď v pohodě a ať ti to co nejdřív vyjde. :one: Pa. :a:

al,ale...Byla jsme kratce tehu a porad mi byla strasna zima,ale opravdu strasna a sama jsem nechapa co se deje,tak jsem si udelala horkou vanu,ze se ohreju a dobre to asi nebylo,ale jiste to nevim..Kratce potom revize atd.. :( Pred vanou jsem si rikala,ze se o horke vane rika to a ono,ale mam jiz zdraveho syna a s nim jsem se taky koupala a nic,takze znova,ale treba to bylo spatne..Po te strasne zkusenosti bych s horkou vanu uz v tehu vubec nikdy nedala a jen vlaznou sprchu..Mam pocit,ze kratce po teto vane me zacalo hodne bolest bricho a blizila se katastrofa,ktera pak i prisla,ale jestli je to tim,tak to nevim :n: ,ale dodneska si tu horku vanu v pocatku tehu hodne vycitam,takze takto to bylo u me..Hodne stesti!

Ahoj,

tak jsem si tady pročítala diskusi a jak jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem taky hledala odpovědi, zda se můžu koupat, nebo ne. A psali někde, že se koupání v horké vodě nedoporučuje...což je asi pravda, protože si pamatuju jako malá holka, že moje mamka měla problém s menzesem, měla silné bolesti a jedna chytrá paní tady z baráku, která už lecos zažila jí právě poradila ať si dá horkou vanu a 2dcl červeného vína...že to pomáhá uvolnit spodek a že jí to prostě pomůže...takže na tom něco bude...ale nechci tě strašit...já se jen sprchuju, nemusím koupání a na těhu jsem čekala asi 8 měsíců..Je asi pravda, že čím více to mimi chceš, tím později si dá načas...každý mi říkal, hlavně to neřeš a nesnažte se...jinak to jako na potvoru nepůjde...No snad se ti poštěstí rychleji..Je fakt, že z těch 8 měsíců jsem se asi 3 měsíce čistila od antikoncepce...takže uvídíš..

já si hlavně myslím, že bys měla přestat pátrat po tom, co všechno může škodit, jinak se z toho fakt zblázníš :00: a myslím si, že když se budeš řídit selským rozumem, tak bude všechno v pořádku ;)

In reply to by ha.nka

to si taky říkám, ale nakonec mi to nedá a stejně si na netu vyzkouším výpočty plodných dnů a sleduju se, zda-li nemám nějaké příznaky. Asi se v tomhle nezměním. První těhu bylo po hned první měsíc a byl sexík jediný. Vůbec jsme neřešili plodné a neplodné dny.Teď je to na mě doba :00:

Ahojky, jak už tady bylo řečeno, kupání se v horké vodě se nedoporučuje a já osobně jsem se jen sprchovala. Myslím si, že teď jsou ženský o dost citlivější a tohle bych nepodceňovala, možná je to tím, že jem taky o mimi v 6tt přišla,ale tohle bych neriskovala. Je dobré, když se chceš koupat, pořídit si teploměr do vody a nepřekročit teplotu těla,ale koupala bych se až v druhém trimestru.

In reply to by Beru

moc děkuji za zprávu, myslím že s tou vodou je to rozumný. Příliš horká voda opravdu může uškodit. Já jsem v prvním těhu se jen sprchovala a cítíla jsem se lépe.

In reply to by Beru

Soucítím s tebou, my se o mimi pokoušíme od Vánoc a připadá mi to jako hrozně dlouhá doba, oběma kamarádkám se to povedlo už druhý měsíc. Tak ztrácím na ně, někdy si říkám jestli se to vůbec povede. Když přijde mrcha, vím že zase celý měsíc budu čekat znova. Tak držím palečky ať to rychle uteče a zadaří se :e):

In reply to by lucsyk

Tak snad se nám to brzy povede, zatím to u tebe není nic nenormálního, jen je to prostě dlouhá doba, to naprosto chápu, jak člověk něco chce, hrozně se mu čas vleče. Tak nám budu fandit, ono to půjde ;)

Doporučuje se na začátku těhotenství sprchovat se. Koupat se můžeš, ale ne v horké vodě. Teplota zhruba na teplotu těla by neměla vadit, když tam nebudeš dlouho.

In reply to by Andisek

Děkuji za odpovědi, tak asi na tom něco málo je. Četla jsem to totiž na jednom diskusním fóru, že občas se to stane v počátku těhu, že to může uvolnit to vajíčko, které se zahnizďuje. Jak ale u koho. :a:

In reply to by Andisek

Taky jsem o tom slyšela a k tomuhle mě navedly moje dvě kamarádky. Říkaly, když se snažily o mimi, že se koupaly ve vlažné vodě pro jistotu. A už jsou obě těhule:-))). Myslím, že úplně horká voda asi nedělá úplně dobře. Na každém šprochu pravdy trochu. Andy, ty čekáš na svoje první těhu?

to by se při katastrofách a ve válkách nerodilo. Vždyť tam ty podmínky byly (jsou) mnohem horší. Těhotná několik dnů bez jídla, ve stresu, v prachu a špíně a kdoví co ještě, a přesto se rodio a to normální děti! Takže buď v klidu. Nehledě na to, že já jsem si celé těhu dávala jak horkou sprchu tak vanu. Pro mě je to vždycky neskutečná úleva na únavu! Tak ať se daří! :a:

In reply to by sionka

já myslím, že je to pravda s tou vanou, ale je pravda, že každý organismus je jiný... jde spíš o přehřátí organismu.. a proto by se nemělo ani do horké vany , ani do solárka.. do toho solárka i kvůli pigment. skvrnám.. myslím , že i na pověrách něco je... ale jak píšu, nemusí to platit na každého.. já osobně se jen sprchuju...

In reply to by lucsyk

já se toho držím,,,, i když jsem chtěla otěhotnět, moc jsem se v horké vodě nekoupala ani do solárka jsem nechodila... ted jsem v 10tt a zatím v pohodě... tak doufám, že to tak bude i nadále.... tobě přeju hodně štěstí..

In reply to by lucsyk

jééé děkuju, jsi hodná... doufám, že to bude všechno v pohodě... no, bříško už trošku roste , ale je to jen takový malinkatý pupíček :dance:
a neboj, určitě ti to brzo vyjde, hlavně musíš být v klidu , držím palečky

In reply to by lucsyk

každá to má jinak a věř mi, to se nedá ani představit. :!k:
každá jsme originál, mě to trvalo 4 měsíce než jsem otěhotněla, ségra otěhotněla dva měsíce přede mnou a ani nechtěla, bylo to v tu dobu , co jsme se nejvíc snažily, to víš , že to mrzelo, ale taky jsme se dočkali a věř, to čekání stojí za to.... :|-|:
neboj za chvilku se taky dočkáš a budeš to taky prožívat a po svém...

In reply to by x.lucika

Asi máš pravdu, na čekání je taky něco, jak říkala jedna snažilka: když přijde mrcha,vím že si dáme vínko že se ještě nemusím omezovat a užijeme si hezký večer. Kdyby to trvalo jen pár měsíců, dalo by se to vydržet:-)))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka