Anketka - věkový rozdíl dětí

23.03.2009

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na věkový rozdíl dětí. Napište jsem prosím jaký rozdíl mezi dětma máte, nebo plánujete mít a proč a jaké výhody a nevýhody v tom vidíte. My máme 5 měsíčního kloučka a přemýšlíme nad sourozencem. Proto se ptám, moc všem děkuji :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, mi budeme mít děti od sebe přesně tři roky. Rozhodli jsme se tak z toho důvodu, že dítě ve 3 letech je více samostatné než 2 leté dítko nebo i mladší. Je to i finančně méně náročné (plenky, sunar apod.), nepotřebuju kočárek-už vydrží hodně-i dálky... Synovi je nyní 2,5 roku a umí se sám oblíknout. Dojít si na záchod,sám se nají, uklidí si hračky (i když občas ho musim postrčit a nebo mu pomoct). Dokáže i pomoct v domácnosti-vysaje-vytře (hrozně ho to baví-ne že bych toh nějak zneužívala-ale zabaví se tím a tak ho to nechávám dělat. Samozřejmě umí bejt i pěkně zlobyvej a protivnej a kolikrát si říkám že jsme měli počkat ještě dalších 10 let :s: . Věřim že i tak to bude dost složité, ale méně než když dítko je závislé na plenkách, a plně závislé na mamce ohledně jídla a ostatních věcí. Je možnost dát i 3 leté dítko do školky (i když je to hodně o štěstí ). Takže jsem moc ráda že jsme se tak rozhodli a už se těšíme. Syn se těší strašně moc. Už z toho má i větší rozum. Prostě bude velkej brácha. Kamarádka má děti po 2 letech a je z toho vyřízená. Starší syn nosí plenky a ještě pije sunar. Takže finance jsou dvojnásobné. Sám se jakžtakž nají-ale potřebuje dohled a asistenci. Sice nepřízná že měli počkat, ale já to na ni vidim... :a:

Ahojky ajko....tak ja mam dva chlapecky...Kubickovi bylo 15.1.2009 5let a Misanek se narodil 19.1.2009...takze jsou od sebe 5let a 4dny....

Ahojky!
Zivot to tak chtel a decka budou mit od sebe cca 14mesicu :-) Male je ted 10m a ja uz jsem ve 23tt a kousek. Prvni jsem se toho hodne bala, ale ted v tom vidim spis pozitiva nez negativa (asi to tak proste videt chci :-) ) Urcite ot bude narocny, kazde decko bude vyzadovat zprvu naprosto jinou peci a starsi bude na skolku jeste moc male, takze to budou vlastne takova dvojcatka a denodenni ustavicna pece, kdy asi oddech pro me nebude az tak "velky" jako ted. Tehotenstvi si taky tolik neuzivam jako kdyz jsme cekali prvni mimco. Nicmene pozitiva (po tom, co jsem mluvila jak s maminkama, tak s lidmi, kteri takhle sourozence blizko maji) - byvaji to ty nejlepsi sourozenecky vztahy!! Navic az od dovu let se vytvari pocity zarleni apod, takze v tomhle veku neco takoveho proste vubec nehrozi! Deti si pujcuji hracky, hraji si spolu - maji spolecne zajmy (vzdyt jsou temer stejne stare), neni mezi nimi takova soutezivost..atd atd.
Vim, ze to zrpvu narocne bude, ale uz ted se na to moc tesim!
Mimochodem, mame doma holcicku a ted jsme se dovedeli, ze cekame PRY chlapecka :-) (tedda, i ja to dole mezi nozkama videla, to neslo proste prehlednout :-)) )

Ahojky, tak našemu Samíkovi jsou 3 měsíce a až mu bude půl roku tak plánujeme snaženíčko o druhé. Takže když se to povede hned, až se mímo narodí, bude mít Samek 16 měsíců, ale kdo ví jak to bude, Samík nám trval půl roku. Nechceme moc veliký věkový rozdíl, podle mě si budou víc rozumět když budou od sebe okolo roku a půl a můžou si pak spolu hrát :one: :a:

tak Kubíkovi je 5 let a v květnu budeme mít miminko.Kubík se moc těší jak bude pomáhat.My druhé plánovali až půjde první do školy,ale teď jsme rádi že to vyšlo dřív.jinak já mám sestru o dvanáct let mladší a rozumíme si,takže si myslím že na tom věkovém rozdílu tak nesejde.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já má taky brášku o 10let a vždycky jsem se o něj strala a zastávala se ho,ale je pravda,že jsme ho museli hlídat a to nám už pubertákum bylo na obtíž,ale to je zase spíš věc rodiču! tet mu je 17 a mýmu synkovi sedum a strejdo mu nikdy říkat nebude :s:

Ahojky Ajko,tak já když měla prvního,tak nějak nám okolnosti nedovolovali přemýšlet nad druhým mimčem a tet je synkovi sedum a čekáme druhé,sice je to super,jak to snámi prožívá a čeká a těší se,jak mi bude pomáhat,ale je pravda,že už budu mít dva jedináčky.tak,že se tluču do hlavy,že jsme mohli dříve,tady já čeklala před dvěmi lety,ale přišla jsem o to tak nějak mě to přešlo,ale tet už se strašně těším,ale už jsme se s mužem byvily,že by jsme do třetího asi možná šli po 4letech.ale myslým,že pokud se cítíš dřív,tak je to jenom na tobě,je fakt,že aspon jim není smutno a hrají si spolu :one:

Ahoj,
my máme zatím 1 dítě, 10 a půl měsíčního syna Honzíka, ale určitě budeme chtít aspoň 2 děti. Věkový rozdíl bych mezi nimi chtěla tak 2 - 3 roky, víc ne. Tak na podzim se možná začneme s manželem snažit o druhé mimi, aby se narodilo, až bude mít Honzík 2 roky, kdy už bude sám chodit a trošku rozumět tomu, co se děje. Kdybych otěhotněla dřív, tak by to bylo asi ještě dost náročné, ale vše se dá zvládnout, když mám velkou podporu v manželovi.
Takže pro mě je ideální věkový rozdíl tak 2, 2 a půl roku, maximálně 3 roky.
Pa :a:

mé holky jsou od sebe o 3 a 1/2 roku a bylo to naprosto ideální! Starší dcera měla malou moc ráda, chtěla mi se vším pomáhat a už by jí neublížila! Odmala jsem ji úkolovala a ona se cítila pro mne nepostradatelnou pomocnicí, snad i proto na ni nikdy nežárlila. Teď čekáme na začátku dubna třetí princeznu, ale ta bude mít k sestrám rozdíl skoro 16 a 20let. proto bychom si moc přáli hned co nejdřív znovu otěhotnět, aby měla sourozence - vrstevníka. Ovšem vzhledem k věku rodičů, to nechceme a ani nemůžeme moc odkládat...

In reply to by janinecka14

Tak to vám hodně držím palečky, když ste se znovu rozhodli mít miminko. Dnes je to už vzácne mít víc než dvě děti, ale je to supr, člověk při nich omládne, já to vím podle švagrové, tá má 18 a 16-ti letý syny a ted 2 letou holku a je to supr. Tak hodně štěstíčka :one:

mé holky jsou od sebe o 3 a 1/2 roku a bylo to naprosto ideální! Starší dcera měla malou moc ráda, chtěla mi se vším pomáhat a už by jí neublížila! Odmala jsem ji úkolovala a ona se cítila pro mne nepostradatelnou pomocnicí, snad i proto na ni nikdy nežárlila. Teď čekáme na začátku dubna třetí princeznu, ale ta bude mít k sestrám rozdíl skoro 16 a 2 let. proto bychom si moc přáli hned co nejdřív znovu otěhotnět, aby měla sourozence - vrstevníka. Ovšem vzhledem k věku rodičů, to nechceme a ani nemůžeme moc odkládat...

já mám doma osmiměsíční mimčo a rádi bychom až jí budou dva roky se začali snažit o druhé,takže tak budou tři roky od sebe když to dobře půjde. Já bych chtěla aby to první dítě bylo alespon trochu soběstačné,umět se oblíct a na záchod. Ale znám plno případů kdy jsou od sebe třeba jen rok,viz moje mamka se svým bráchou. a můj muž je dokonce se svým bráchou 10.měsíců od sebe,tam se nedodrželo ani šestinedělí :one: Takže proč ne,když se na to cítíš,já teda za sebe ne :s: Verunka mi dáva zabrat takhle :s: :s:

In reply to by Guffanecek

No já právě taky ne, to víš ale manžílek si to představuje jako hurvínek válku :s: jenom se pomuckat a to se mu líbí. Taky jsem za věk.rozdíl tak 2-3 roky. Já jsem tak se ségrou taky a vyhráli jsme se až až :00: Díky :a:

In reply to by ajka2305

sousedka má dva klučíky tři roky od sebe a vyhrajou si parádně. No jinak koukám ti chlapi to je zvěř teda :s: nedovedou si to vůbec představit že? jsou celý dny v práci a když přijdou tak si jen pohrajou a je to... Ale že mi to máme jako pořádnou práci to už nevidí,ten můj mi taky pořád říká "já ti tak závidím že jsi doma a odpočíváš ":00: bych ho kopla :s: Taky chtěl brzy druhé,ale nedávno jsem marodila s močákem,nemohla jsem se postavit na nohy,šílená bolest,tak byl doma a staral se a úplně obrátil :one:

Ahojky,mí kluci jsou od sebe rok a půl, ten mladší bude mít v srpnu 7 a staršímu bude v lednu devět.V září čekáme třetí,snad to bude holčička. :!k: pa pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka