Porod koncem pánevním - Olomouc?

22.03.2009

Nazdárek holky, chci se zeptat, rodila jste některá koncem pánevním v olomoucké fakultce? Malý se mi zatím neotočil, tak sonduju co a jak. Zajímalo by mě jestli se v Olomouci automaticky rodí císařem, nebo zda to zkoušejí porodit normálně. Klasického porodu při konci pánevním bych se docela bála :00: , tak doufám, že by mě tam k tomu nikdo nenutil. Jaké jsou vaše zkušenosti? Dále mě zajímá v jakém termínu se plánuje ten císařský řez, tedy jak dlouho před termínem porodu. Díky moc všem za vaše odpovědi. Mějte se zatím úžasně! :a:

já jsem koncem pánevní rodila v Olomouci a brali mě císařem, jelikož malá měla mít +- 4000g, ale zjistili mi to až v porodnici, že je otočená, takže během týdne jsem rodila císařem. pak jsem se sice dověděla, že kdyby byla menší, tak by ji ve mě otočili, aby šla normální cestou, tak nevím co je na tom pravdy.

Já jsem sice v olomouci nerodila,ale malá byla taky otočena zadečkem.A v Hořovické nemocnici se rodí koncem pánevních do 3500g,pak už císař.A já měla termín 28. a hned druhý den mi ho udělaly,ale měla jsem k tomu vysoký tlak.Tak Ti držím palečky,aby vše dobře dopadlo a asi bych hodně zvážila tu nemocnici.

Já teda osobně s porodem KP nemám,ale prý nechávají rodit spontáně do určité váhy miminka a jak je váha vyšší,tak je to indikace k císaři...pokud ještě nejsou nějaké jiné problémy...já sama se do Olomoucké fakultky taky chystám v dubnu,ale malá je už hlavičkou.tak snad vydrží:))
A třeba se ti taky prcek ještě umoudří:)) Přála bych ti to...
Nechci nějak strašit,ale Olomoucká porodnice je pověstná tím,že preferuje spontánní porody až do uplného vyčerpání všech prostředků a k císaři se uchylují jako k poslední možnosti...
Taky z toho nejsem nadšená a i proto jsem váhala,jestli nejít rodit do štbk,ale nakonec jdu do olom a snad to zvládneme ve zdraví...tak mooooc držím palce at se prcek ještě otočí a když ne,tak at porod proběhne co nejlépe a bez problému...papa a hezkých pár týdnů těhulkování.))

In reply to by brablik

jseš zlatá. Bohužel už jsem taky slyšela, že se přiklánějí k spontánním porodům, tak v případě, že se neotočí zvažuji Šternberk. No uvidíme. Každopádně dík a přeji taktéž co nejlepší zbytek těhu a pohodový porod. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky