2. termín porodu

04.03.2009

Holky, jak se počítají termíny porodu? V průkazce mám napsáno termín porodu dle PM 4. září a v pondělí mi řekl doktor, že podle ultrazvuku bych měla mít 3. září. Kolik se udává ten druhý termín? Tak týden od prvního? Prosím poradíte mi? Moc děkuju :k:

Ahojky. Termín porodu je nejpřesnější podle ultrazvuku ve 12. tt. Když máš jen 1 den rozdíl, nic to neznamená. :c: Já mám ale termíny dva podle ultrazvuku ve 12tt a dle prvních pohybů a tam mám rozdíl skoro měsíc, což mě teda taky zaskočilo :ooo: No necháme se překvapit. Příjemné těhulkování :a: Papa Marta

In reply to by Radka M.

Ahoj, no první 22.6 a druhý 17.7. Už jsem se ptala v jedné poradně na internetu jak je to možný a odpověděli mi stejně jako ty, že je ta snad ještě středověk nebo co.
Takže by mi to mělo vycházet dle PM a mé ,,intuice,, na toho 17.7. :s: Ten doktor na netu vůbec nechápal, jak mi mohl můj doktor ten druhý termín napsat. :a: Papa Marta

Já se mého gynekologa taky ptala na druhý termín a on se smál, že neví, proč my chceme vždycky dva termíny, že je možné, že je to stejný den, že se to nemusí lišit.... První termín jsem si našla na těhotenské kalkulačce, ale tam se to liší o den, od toho co mi napsal gynekolog no a když jsem byla včera na screeningu, tak je mimi o dva dny starší asi, tak nevím, jestli termín budu mít o dva dny změněný... Myslím si že den dva, tam nehrajou roli, ale některé holky mají termín skoro o týden a to je zřejmě tím, že mimčo se rychleji vyvíjí a roste...

In reply to by Radka M.

Čauky Ráďo, no ten můj se zase zbláznil. Pár dní před porodem mi vymyslel, že půjdeme kámošům na svatbu a navíc už teď začíná plašit i s tím, kdy se to narodí. Prý v den, kdy má jeho kamarád narozeniny. Tak se mu snažím vysvětlit, že miminko tak dlouho v bříšku nebudu moct mít. Je jak Tatar, nechce si to nechat vysvětlit. Ale počkejte, miminko nás nakonec všechny překvapí :s:

In reply to by Dejnička

ono takové věci se ovlivnit těžko dají, takže to musíte stejně nechat osudu a hlavně na miminku... kašli na to, zbytečně se nezatěžuj vysvětlováním, když to nechápe, chlapi mají stejně svoji hlavu. Já bych měla jít taky pár dní před porodem na 50tku tchánovi :? jenže jak se znám, budu už pěkně nervozní ://: takže si to tam ani neužiju a nebo možná už budu v porodnici, nebo dokonce s miminkem doma, kdo ví? :)

In reply to by Radka M.

:D dělali jsme si už srandu, že jestli bude dávat jednou prádlo do pračky v komínkách, tak to asi coby rodiče nepřežijeme :D
Na druhou stranu, někdo uklízet musí, dítě to bude těšit a my si rádi odpočineme :D

TP dle PM je ten kalendářní dle poslední menstruace, nebývá přesný, neb nebývá často ovulace přesně 14.dc, aby to sedělo.
TP dle UTZ je nejpřesnější, počítá ho program v utz/počítači dle délky plodu :)
Stejně si mimi přijde na svět až bude chtít, termín netermín, často třeba o 2 týdny dřív, termín je jen orientační datum.

In reply to by Kašíkus

No, protože přítel chce narození miminka v určitý den a já ne. Tak se mu snažím vysvětlit, že 11 dní přenášet nebudu. Vím, že se mimi narodí až si to usmyslí, ale spíš mi jde o to, kdy nejpozději mi můžou doktoři vyvolat porod (kdyby malej na svět moc nechvátal).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka