Plánovaný císař

04.02.2009

Ahojky všem. Tak jsem dnes v 37tt. Příští týden v pátek 13.2 mám plánovaný císařský řez. Důvod je, že je Adélka hlavičkou nahoru. Tento zákrok se provadí o deset dní dopředu, aby se případně zabránilo počínajícímu porodu a aby Adélka nesestoupila do porodních cest a císař nebyl složitější. Nastupuji 12.2 a císaře mi asi udělají ráno. Mám strach, hrůzu co mě čeká. Jsem velký strašpytel. Nevím, co je lepší, zda aby to na mě přišlo nečekaně, že nevíte, kdy budete rodit, anebo víte přesně kdy Vás to čeká. Prosím o trošku bližší info co se bude dít od Vás, které jste prožila císařský řez. Moc mě nevyděste, ikdyž vím, že se nevyhnu bolesti. A také jsem se chtěla zeptat, jak dlouho budu ležet a zda mi dají Adélku až ve 40tt, když se narodí v 38tt. Moc děkuji, ahojky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, císaře se vůbec neboj, já už mám dva zasebou a další mě čeká letos v květnu. První jsem měla v celkové narkoze a druhý epidurál.
Vždy jsem ho měla skoro 3 týdny dopředu,a nevím jak to teda chodí v jiných nemocnicích,ale v ostravě, kde jsem byla já tak první den strávíš na jipce, miminko ti nosej na přikládání k prsu pravidelně a druhý den ráno, hopky do sprchy,a už rovnou na pokoj, kde ti daj hnedka i mimino, a večer ti daj na výběr jestli ho chceš mít u sebe,nebo tu jednu noc stráví na novorozeneckém. Já teda měla malou hnedka první noc u sebe a vůbec toho nelituju. Stejně tě sestry budí jak ti nesou miminko na přiložení k prsu.
Jinač cévkování se taky vůbec neobávej, není to vůbec nic hrozného, skoro vůbec nic necítíš.

In reply to by lucyas

yelena : No mé Adélce je asi líp s hlavičkou nahoře, už je tak přes 3 měsíce a doteď se neotočila. Moc Vám děkuji za podporu, pomáhá, snažím se uklidňovat. No taky ji budu chtít mít u sebe, budu se sebevíc snažit ... No ale jak je to teda s mlíkem, nemusí se hned přece utvořit po císaři ne ? Mé kamarádce se vůbec neudělalo, taky byla na císaře akutně. Takže jdu v pátek na císaře a v sobotu už semnou budou chtět hýbat. No, budu se muset překonat, je to přece kvůli Adélce ...

In reply to by yelena

Já jsem taky s mlíkem problem neměla. Malou mi donesli na Jipku ukázat až nějakých osm hodin poo porodu, a jak to tu tak čtu, tak to není úplně standartní postup, tak to asi byla na nějakým vyšetření, protože ji přinesla doktorka, a vůbec se nemuselo nějak s ní prát nebo ji navádět , co má dělt, jak viděla prso, tak vykulila oči, otevřela pusu a bylo, tak se nám to krásně rozjelo. Mlíka jsem měla ažažm, pořád mi teklo.

In reply to by Karluša

yelena : No já bych ráda kojila, protože nechci, aby byla hned na nějakém sunaru. No ono zpočátku asi jednoduché nebude, když vlastně budu ležet s bolestí břicha a tak asi nebude ani jednoduché ji nakojit. Stejně ze začátku bude mlezivo. No už se mi to krátí ... 12.2 nastupuji. Ráda bych měla císaře za sebou už hned ráno ... Ale na ty procedury před se vůbec netěším ...

In reply to by yelena

Já kijila bud v leže nebo jsem seděla vedle postele na židli, malou na posteli a bylo. Celkem si s tím poradíš. V porodnici to celkem šlo, doma nemám tak vysokou postel tak to bylo horší , ale styl si najdeš a jak přestane ta jizva bolet, tak je to v pohodě. Jinak nevím, kde bude rodit, ale já byla v Podolí, rodila jsem cisařem neplánovaně z hodiny na hodinu a šla jsem jako třeti v deset dopoledne, přede mnou dva plánovaný, tak třeba budeš rodit ráno. Uvidíš. s procedur pro mě je a bude vždy nejhorší odběr krve. Jinak je to v pohodě. Teda celekm.

In reply to by yelena

Ahoj, tak s mlíkem je to sice u každýho jiný,ale já měla mlíčko již 3 den a musela jsem i odstříkávat, a davala jsem ho maminám v porodnici, protože jsem ho měla hrozně moc, i když jsem po šestinedělí dostala vysoké horečky a mlíčko se jaksik vytratilo, a museli jsme přejít na Umělou výživu, tak strašně ráda vzpomínám, jak jsem si Beátku brala na kojení k sobě. Bylo to fakticky super období, žádný problém jsem s tím neměla.

In reply to by lucyas

yelena : Beáta, krásné jméno, tak jsem se měla jmenovat já, kdyby se sestřenice narodila o dva měsíce později. Chci kojit, nechci umělou výživu, ale když se vytratí díky horečkám, nebo se vůbec neukáže, tak co nadělám ...

můj Michálek byl taky koncem pánevním a šel taky císařem, měla jsem ho plánovanýho,ale nakonec mi ho dělali o pár dní dřív, chytla jsem nějakej zánět. Bála jsem se toho moc,ale hned po tom, co jsem se trochu probrala (taky celková narkóza), jsem si musela říct, že to za to nestálo. Bolest není vůbec tak strašná, jak se všude povídá, důležitý je začít se brzo hýbat, 3. nebo 4. tě může pěkně potrápit nadýmání, to mi přišlo nejhorší z celýho pobytu, tak doporučuju sebou do porodnice mátový čaj.
Takže žádný strach, opravdu to za to nestojí a užij si to těšení na miminko a pak se nezapomeň pochlubit :) :\x:

In reply to by Jitulca

jojo, nadýmání, to je fakt hrůza. Ale za sebe můžu říct, že nepomohlo nic, fenykl, dokonce jsem dostávála nějaký injekce, zkoušela různý cviky a nic. Jediný efekt byl, že to odnesla malá, zvládla to i za mě. \pěkně se mi prosrala.

Ahojky, císaře se neboj, určo je lepší, když ti ho naplánují a můžeš si vybrat, jestli chceš celkovou anestezii nebo jen epidurýl. ZU toho máš celekm šanci, že uvidíš mimčo hned, jak ho vyndají. Někdy je možno při tomto zákroku mít i otce, ikdyž poplatek je poněkud vyšší. A u konce pánevního je to určitě enší riziko než přirozená cest. Jinak je to celekm OK. Jen na tý JIpce je to děs, když musíš ležet a nesmíš se ani moc hýbat. Jinak malou určo budeš mít brzo u sebe, když bude mít váhu dobrou a nebude žloutenka, tak je to bez problemů. já ji měla snad třetí den už pořád u sebe,. Jen když ji nesli na vyšetření, tak si ji vzali na noc,Nemáš se čeho bát. Je určo lepčší takto. Já měla vyvolávaný porod, pak se malá otočila, tak šla císařem, tak jsem si užila nadvakrát. Tak to budeš mít mín komplikovaný.

In reply to by Karluša

yelena : No odhad váhy Adélky byl 2,20g ... Já si dám asi celkovou anestezii, protože jak psala dole níže uvedená, představa, že budu ležet min hodinu na sále a musela bych hledět do stropu a čekat, až mě zašijí mě vážně děsí ...

In reply to by yelena

tak třeba dotáhne na dva a půl, to se bere jako normální porodní váha, ale i při tomto nebude asi nějak dlouho v inkubátoru. Jinak ta epi anestezie by šla v případě, že si tam budeš moct číst, což je nereálný. Tak y asi budu volit i na podruhý celkovou, jestli mě teda císař nemine. Asi se něco doktorovi nezdá, protože ještě před dvěma měsící mi říkal, že to jde normálně a včera mi začal druhým císařem vyhrožovat, tak nevím, nevím.

In reply to by Karluša

yelena : ne, vážně asi celkovou, protože to si nedokážu ani představit. Možná přijdu o ten první pohled, ale budu ji mít na celý život, tak, že ji možná vykoukám ... Můj doktor mě strašil už od 4 měsíce, že potratím, nebo porodím předčasně a teď ? Tak daleko jsme to dotáhly s Adélkou ... Na jednu stranu, nebudu potrhaná, to beru jako plus. Bolest bude tak či tak ...

Ahojky. Také jsem měla malou koncem pánevním a rodila jsem císařem před půl rokem. Záleží na tom, co si vybereš, jestli celkovou narkozu nebo spinál. Já jsem nejdříve chtěla spinál, ale pak byly nějaké komplikace a taky jsem se vyděsila a vyměkla, tak nakonec celková anestezie, ale nelituju. Hospitalizovali mne den před císařem, kvůli vyšetřením a hlavně vypisování všelijakých papírů, které mi zavrali většinu času :s: Večer mi zavedli kanylu, ráno klistýr, už jsem byla oholená, bandáže na nohy. na sále mne vycévkovali a pak mne uspali. Za necelé 2hodiny jsem se probudila na JIPce, prý i na sále jsem se vzbudila a ukazovali mi malou,ale to si nějak moc nepamatuju, jen matně. Hned hodinu po probuzení mi přinesli malou na kojení. Na Jipce jsem byla do druhého dne. Pak převoz na 6ti nedělí. Malou měli sestry 2noci u sebe na sesterně, pak už jsem ji měla pořád.Nejhorší je, když to máš naplánovaný. Já jsem byla v úterý na ozvách a další den mne museli hospitalizovat, protože malá už byla připravená a měla jsem slabé kontrakce. Tak jsem to doma obulela, nejhorší je rozhodování, spinál nebo celková. Nemusíš se bát, sama uvidíš. Obavy před jsme měla každá. Hodně štěstí :k:

Ahojky, tak to mi řekni kde rodíš protože tam snad půjdu taky...taky jsem 37tt a v nemocnici mi řekli, že pokud se neotočí do termínu, půjde císařem, žádné plánování dopředu, ani doktorka nic neřekla...přitom Valoušek už je prdelkou v pánvi, tlačí na porodní cesty, čípek mám zkrácený a odchází mi i zátka, byla už jsem v nemocnici s pravidlenýma bolestma a nikoho to nezajímá :r: já doufám, že začnu rodit sama dřív, protože poslední dobou pořád jen jezdím do nemocnice že se málo hýbe nebo mu málo tluče srdíčko a mám o něj strach, nevydržím čekat až do konce :r:
Jinak den předem nastoupíš, vyšetří tě i Adélku, od půlnoci nesmíš jíst a pak ti dají anestezii a během pár minut bude Adélka venku, zašijí tě, jí mezitím ošetří, zřejmě tě nechají den na JIPce a pak půjdeš normálně na pokoj, zpočátku ti ji budou nosit jen na krmení a až budeš schopná se o ní postarat, většinou tak za dva dny, ti jí už nechají. Budeš tam tak 5-7 dní pokud bude všechno v pořádku, nemusíš se bát.

In reply to by katzchen

yelena : jsem z Prostějova, a budu rodit v Prostějově. Dr z Olomouce mě odeslal a doporučil do Pv, tak jsem tam šla na ozvy, kde jsem seděla těch 20 minut v křesílku a poslouchala srdíčko i jak Adélka mlátila do sond a pak mě hned odeslali naproti ke gynekologovi, kde si přečetl vše od mého gynekologa a hned mi sdělil datum mého císaře ... popsal proč a jak a já nemohla ani protestovat, nečekala jsem to ... Klidná nejsem, ikdyž zhruba vím, co mě čeká ... tak vlastně ani nevím ...

In reply to by yelena

tak tam rodit asi nepůjdu, než bych tam dojela tak bych z toho porodila normálně :s: Mému malému se taky ty sondy na břiše vůbec nelíbí, překáží mu když si chce vystrčit kolínko tak do nich buší jak blázen :)
Když budeš mít celkovou, tak se není fakt čeho bát, to celé prospíš a pak se najednou probudíš a už budeš mamina, jen tě bude bolet břicho :)

In reply to by katzchen

yelena : No snad budu mít možnost se rozhodnout, zda chci celkovou nebo jen částeční. Pořád si říkám, že není čeho se bát. Na chvilku si zdřímnu, pak se probudím a snad uvidím Adélku. Ani se nenadřu no. Snad se ta bolest dá zvládnout. Prosím, jak se krvácí po císaři ? Je to horší než při přirozeném porodu ? Abych věděla, kolik vložek si mám vzít a taky, co mám mít za kalhotky ? Já si koupila v lékárně ten těhotenský balíček, kde je 40 vložek, jednorázové kalhotky, ale to jsou ty francouzské, ty mi asi budou překážet, když budu mít tu jizvu ...

In reply to by katzchen

Tak to jsme na tom podobně, ale to jsem už asi psala, já teď končím 38tt a taky nic nevím, aky mám malou KP a císař ještě plánovaný nemám, ale jdu v úterý do poradny do nemocnice, zastili mi poradnu s primářem, tak už se snad dozvím více, hlenová zátka je už taky pryč a bolesti mám taky od minulého čtvrtka, ak si řkám, že bych asi aby to už na mě přišlo a já roila a to už je mi jedno jak.
A to mi nikdo už skoro 4týdny nedělal gyn.vyšetření ani ultr., jen monitor.
Jsem úplně neinformovaná.
Ale já jdu určo na epi. anestezii, je to prý lepší jak pro nás tak pro mimi....

In reply to by Kája 1

s tou epi anestezií je to asi jak u koho, prý když je člověk citlivější, atak z toho pak bolí hlava, aspon si na to tu pár ženských stěžovalao. Ale jak koho. Já nevím, ale osobně asi radši celkovou. Hrozí mi opakovaný císař, tak už tak zhruba vím, co můžu čekat, ale představa, že ležím hodinu na sále, čumím do stropu, nemůžu se hnout a čekám, až mě zašijou, mě tak trochu děsí. Asi jsem posera.

In reply to by Karluša

Tak já chci zase jedině částečnou. Pořád se děsím toho, že budu muset na sál tak akutně že už mi jí nestačí dát :00:
Posledně při celkové po slepáku jsem celý týden prozvracela což je mnohem horší než bolest hlavy, navíc bych asi zešílela hrůzou že nevím co se se mnou děje a chci vidět své miminko hned jak ho vytáhnou z bříška :)
Já myslím, že ta hodina co tam budem ležet docela rychle uteče.

In reply to by katzchen

yelena : Já se té částečné bojím. Já bych ho chtěla taky vidět hned po porodu, ale strach je silnější a pořád si říkám, že o první pohled mezi mnou a Adélkou nepřijdu. Přece mi ji potom přinesou a pak mi ji už nechají. Hodinka rychle uteče, jen se prosím, jen jak jsem psala, jen se bojím těch procedur před císařem, klystýr, možná kanyla, cévkování ... Jsem strašnej strašpytel

In reply to by MATYG

Ahojky, budu rodit v Klatovech, císaře mi budou dělat určitě, ale kdy, to vůbec netuším :( Ale z toho co mi řekli mi přijde že až v termínu. Měli jsme různá vyšetření, všechno bylo v pořádku, ale stejně se mi to moc nezdá, každou chvíli je něco :r: Malý navíc váží strašně málo, skoro nepřibírá, sice je to jen orientačně, ale v nemocnici mu naměřili míň než měl před 14 dny u doktorky :( Tak tebe vzali hned když jsi měla slabé kontrakce, mě tvrdne bříško už skoro pořád...Taky jsem nad tím přemýšlela, ale mám už tam vyplněný příjem, jak jsem tam ležela, sbalili mi všechny papíry co jsem měla z genetiky atd...
Já jsem ráda za každý den, kdy ho mám v bříšku, chtěla bych si to užít co nejdýl, ale už jsem z toho úplně zoufalá jak o něj mám pořád strach :r:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka