KLMM - nová témata

28.01.2009

Ahoj holky, pojďme probrat nějaká nová témata kolem našich miminek a toho, jak to s nimi (ne)zvládáme. :)

Já se teda upřímně děsím toho, až manžel půjde příští týden do práce, nevím jak to tady bez něj povedeme, hodně mi pomáhá hlavně s uspáváním malé. Mně snad usne jen u toho prsu. Dneska jsem koupila nějaké nové dudlošky, tak vyzkoušíme. Třeba dneska v noci jsem ji nemohla v sedě na posteli na rukách uspat, on si ji pak vzal a dvě minuty s ní chodil po bytě a byla tuháč. Je možné, že jak ze mě cítí mléko, tak chce furt dudat? Nebo jí možná u mě není pohodlně, já mám někdy problém ji dostat do pozice, kde by se mi dobře držela, jsem chcíplina s těma zádama. :( (Ale lepší se to.) Zkusím ještě i babyvak, jednou jsme ji v něm už měli a docela se jí v něm líbilo až na to, že měla hlad, tak chvílema pořvávala. :)
Jinak trpíme trochu na reflux, hlavně když už jsme hodně napapní, tak se jí to vrací a ještě z toho dostane i škytavku, chuděrka malá. :00: :( Hází to s ní a ona kouká, co se to s ní děje a někdy už by třeba chtěla spát a klíží se jí očička a nejde jí kvůli tomu usnout.
Stále nestíhám odstříkávat, alespoň ne dost pro toho našeho žravečka, takže když chci ulevit prsům, tak dáváme Bebu, ale problém jí to nedělá, zhltne všecko. :D Zítra jdeme na první kontrolu k doktorce, tak jsem zvědavá na nové míry, přijde mi, že nám roste před očima, bobiška. :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

HEZKÉ RÁNO VŠEM!
... tak jsem po přečtení všech rad tady v diskuzích koupila včera na procházce polštářek s třešňovýma peckama....
A ONO TO OPRAVDU ZABRALO! :one:
Před koupáním jsem dala Peťkovi cucnout trošku mlíčka a byl ve vodě moooc spokojený, potom jsme dokrmili a dali BABY CALM -kapky.
Ten polštářek jsem nahřála napařovací žehličkou - mikrovlnku nemám a než by se nahřála trouba..... :00:
Peťka spinkal fakt v pohodě a budil se jen na kojení cca po 3,5 hodinách!
Prdíky sice nějaké byly, ale už né v takové míře jako dříve :\x: :\x: , ale HLAVNĚ: KONEČNĚ JSEM SE VYSPALA V NOCI!!! :qu: :qu: :qu:

Polštářek jsem koupila v DM drogerii - stál okolo 70,- kČ
:a: :a: :a:

In reply to by Megiss

Ahoj, já mám takové nahřívací polštářky s nějakýma peckama nebo bylinkama, používám to na nahřátí prsou, dříve na bolavé svaly, nahřívám v mikrovlnce - tak to také zkusím. Teda ona Hannelinka zase až takové velké bolesti nemá, ani kapky nepoužíváme, prdí hezky, přijde mi, ale vždycky večer jí - obvykle po jídle - nějakou dobu trvá a trápí, než se vykaká. Je to teda pak pořádný náklad, že to ani plenka nebere :D Docela se u toho kroutí a heká jak se snaží tlačit, trochu i pobrekává. Myslíte, že by i na to zabralo přiložit polštářek? Zatím jsme jen cvičili nožičkama, masírovali bříško Pupíkem nebo chovali ve schoulené poloze.

In reply to by Leian

Natynka taky tak kaká. Většinou k ránu, hrozně se kroutí a pak si tak strašně prdne a nebo se pokadí. Dnes mi kakala v rukách to byly ksichtíky a taky ji to plína nebere a má to až na zádech nebo na bříšku. Já ji teda pomáhám zatím jen tím cvičením a když se hodně kroutí tak ji masíruju pupík fenyklovým olejíčkem.
Třeba by ten nahřátý pytlík pomohl, já mám teda termoforku, ale výsledek by byl asi stejný.
K té polívce, brokolicovou nee, nadýmá.
Jinak já mám výhodu v tom, že nezasmažuju, nezahušťuju. Takže prostě budu vařit zeleninový a masový vývar. Uvařím si masový vývar, pak maso vytáhnu a Bobovi udělám k tomu nějakou glajdu, naštěstí není vybíravý a sní téměř vše (nejí jen dušenou mrkev).

In reply to by Romanca

Ahoj Romi,
máme vrchní overálek trochu větší, tak jsem mu to dala na bříško pod to...sice je jak Míša Kulička, ale hřeje ho to, pecky krásně voní a Peťka spokojeně vrní..... :e):
Jé já tu po ránu ještě rýmují..... :///:
no jsem to zakřikla - a jdu kojit.... :a:

tak jsem hoky zjistila, že jsem zhubla od příchodu domu 1kg...tak jsem zvědavá jestli mi to vydrží

Holky budu též reagovat souhrnně, páč odpovídat na každý komentář zvlášť tak jsem tu do noci. :-D
Luci, Honzíček je moc krásný, no a Kristýnka samozřejmě taky. Jako ženicha vás berem, ale musíte se víc snažit, páč Naty má už jednoho z porodnice - jmenuje se Liborek a hned první noc spolu spali v postýlce. :-D Ale za to může sestřička, já ji tam nedala...
Děkuju za pochvalu dcerky, si stejně myslím, že máme fakt krásné děcka. Musím ještě jednou říct, že ani jedna nemá škaredé mimi.
Babičko Zdeňko, my byli teda venku asi hodinku ale je tam pěkně hnusně, jsem málem zmrzla. Naty se to samozřejmě líbilo, celou cestu si broukala a smála se.
Romčo, tak vidím, že mě teda čeká to, že si mě Bob už nevšimne. Stejně vás obdivuju jak zvládáte dvě dítka. Jste holky šikovné, kdybys náhodou skončila v těch Bohnicích, tak já tě navštívím. :-D
Andrejko, Hanulka je veliká holka, tak vidíš, že ti přibírá, a ty si myslíš že máš málo mlíka, jen vydrž. Na stěhování se vůbec netěším. Ať už to mám za sebou.
Jo Luci, dobře poradili, dobrá rada s tím kojením.

In reply to by Romanca

Málo mléka asi nemám, ale ona je fakt žravec, nestíhám to odstříkávat, i když už mi to jde poměrně slušně (z levého prsu to dokonce už fakt stříká a ne jen vytéká :D :\x: ). Jenže ona má takové maratóny, kdy je třeba i pět hodin plus mínus vzhůru a pořád chce tedy i jíst a to tak po stovkách. Takže Beba to jistí...

Tak já také vložím aktuální fotečku z dneška a údaji z dnešní kontroly. Není teda moc dobrá, ležela obličejem od světla a nechtěli jsme na ni bleskat. http://www.mojetehotenstvi.cz/hannele-15-dni

Holky, tady zase opravují stupačky, pořád nějaké vrtání vrtačkou nebo zbíječkou, mlácení kladivem, asi půjdu někoho odstřelit. :spid:

Jéé holky, to je krásný, jak si tu krásně můžete povídat. já si teď sedla k počítači a už tu za mnou z postýlky někdo zase chrochtánkuje. Tak ani přečíst to nestíhám, no a ty těstoviny co tu mám na talíři taky asi nesním. Tak vikinka na ruce a datluju rukou druhou :D Krásný miminka máme všechny, to je fakt, to moje tady na klíně je samozřejmě nejzlatější - můžu se z tý naší nádhery tady poprďánkovat. No a na manžu tu žárlím už přes dva roky, protože od té doby, co máme Tinku, tak si připadám trošičku odložená, no a teď už tu mám holky konkurentky dvě, to je maso! Snad si mě ten múj ještě někdy všimne :D No jinak tu válčíme jak se dá - klasika - prdíky, kojení, co já proboha můžu jíst, kdy se mám vykoupat, na procházku jít je stres pro Tinku, že ona nemůže jet v kočárku( v létě už jsme ho nepotřebovali, ale teď by v něm strašně chtěla hajat, takže ke všemu tomu ještě neustálévysvětlování, s tím, že nám začíná období "proč?" :s: ), no je to chaos. ak kdybych se holky dlouho neozývala, přijďte mě navštívit do Bohnic :D :D Ne, dělám si srandu, jsou to moje kočičky nejkrásnější,snad si časem najdem nějaký řád, zatím se nedaří. Asi by mi to dost bodlo, teorie by mi šla, ta praxe je zatím v nedohlednu - ale pracuju na tom :qu: Tak pa pa holky, dejte pusu všem svým bobečkům malejm a užívejte si krás mateřství, už se teď vidím jak za těch dvacet let budu bulit nad těma fotoalbama a ty moje dvě cácory mi řeknou, že jsem prdlá, proč řvu....

Ahoj holky, konečně mám taky přes den chviličku a můžu za váma :\x: Co se nás týče, tak my ted pár dnů strašně bojujeme s bolestma bříška a s tím, že malého trápí tak moc, že je pořád u prsu. Už jsem byla zoufalá, protože řve v kuse, když mu prso vezmu a v noci taky nespím, protože mu nesmí prso vypadnout z pusinky, tak jsem psala paní, která vede www.kojeni.net a ta mi skvěle poradila a zjistila příčinu bolestí i ustavičného dožadování prsa, tak se řídíme jejíma radama a funguje nám to (zatím) :qu:
Jinak s jídlem to taky moc nestíhám, ale snažím se pojíst vždycky s Kristýnkou, když už musím nachystat jí, tak i sobě. Doháním to ale v noci a tím pádem jsem začla krásně přibírat :§)
Holky, vy to máte super, že vám dětičky spinkají u tatínka. U nás to tak bohužel nefunguje, malý, když ho manža vezme, abych si taky trošku odpočala, tak spustí takový řev, jak kdyby ho vraždil a když ho vezmu já, tak je hned zticha. Nevím, jestli je to tím, že ze mně cítí mlíko, fakt nevím ://:
Jinak se musíme pochlubit, od příchodu z porodnice jsme přibrali už kilo :qu: :\x: :qu:
Taky přikládám fotečky Honzíčka s maminkou a Kristýnku
http://www.mojetehotenstvi.cz/jsi-opravdu-ty-mami
http://www.mojetehotenstvi.cz/mala-princeznicka

In reply to by Leian

Tak tady to máte:

Dobrý den Jiřinko,
vím, že dotazů máte spousty, ale i tak se na Vás zkouším obrátit. Mám totiž
problém se svým měsíčním synem. Syn prospívá dobře, při propuštění z porodnice
měl 2480 g a teď má 3400 g. Kojím už od porodnice tak co hodinu a během
růstového spurtu, kterým jsme prošli, papal i co půl hodiny. Teď se ale z ničeho
nic začal dožadovat prsu pořád a hlavně v noci.
Myslím si, že je to z důvodu bolení bříška, kterým i přes mou obrovskou
opatrnost v jídle a užíváním Baby calmu a probiotických kapiček trpí, nedá se
totiž uklidnit jinak než prsem. Samozřejmě bříško masírujeme, nahříváme, už i
hadičku jsme museli použít, ale pláče někdy tak hystericky, že to nemůžu vydržet
a radši mu dám prso, aby tolik netrpěl. A kvůli těm bolístkám přes den skoro
vůbec nespí! Když mu prso vezmu a náhodou se hned nevzbudí a nekřičí znova,
zkouším ho položit do postýlky, nebo ho prostě nechám ležet tam, kde usnul, tak
spí třeba jen minutku a hned je zase vzhůru a nic nenaspí. Večer už je
samozřejmě unavený a bříško ho bolí víc, tak ho mám u prsa třeba 2 hodiny v kuse
a včera v noci mi tam visel dokonce pořád, jakmile ho necítil, tak byl vzhůru a
plakal a já jsem samozřejmě nenaspala ani minutu. Jinak když už se vzbudí, tak
mu dám prso zase a on si vždycky trošku mlíčka pocucá a mně připadá, že toho za
celý den ani moc nesní (za poslední týden přibral jen 180 g).
A ještě jeden dotaz - proč když ho vezme na ruce manžel, tak se dá okamžitě do
šíleného řevu a když ho vezmu já, tak se zase uklidní? Nemůže být tak moc
závislý na mně?
Je to normální, aby tak malé miminko spalo za celý den jen pár minut u prsa?
Můžete mi prosím poradit co s tím? Mám ještě 3 letou dceru a nemůžu takovýmto
způsobem fungovat.
Moc děkuji za případnou odpověď a za to, že svými stránkami tolik pomáháte
maminkám.
Přeji Vám hodně zdraví a úspěchu ve Vaší práci.

ODPOVĚĎ:
Luci, dobrý večer, takto to opravdu nejde. Tím častým kojením jsou právě způsobeny ty bolesti bříška, protože dítě vypije velké množství předního mléka a to v bříšku kvasí. Není možné, aby dítě bylo u prsu celý den, to pak vůbec z bolestí bříška nevyjde. Je nutné, aby ty přestávky mezi kojením byly alespoň 1,5-2 hodiny, jinak se situace nezlepší. Syn má velmi silnou potřebu sání, ale ta může být způsobena také tím, že se mu stále vrací mléko ze žaludku do jícnu a dráždí to bolestivě jícen a dítě má opět potřebu tento pocit zapíjet. Chce to vytrvat, vydržet a raději dát dítěti dudlík, ale prso opravdu ne. U prsu by dítě nemělo být déle než 40 minut, nabídnout jedno prso a když dítě začne pospávat, tak nabídnout zase druhé, nechat dítě u prsu jen když saje účinně, často polyká a poté ho od prsu jemně odpojit a raději mu na chvíli nabídnout na podudlání Váš prst nebo dudlík. Musíte prckovi pomoci udělat si režim, u některých dětí prostě není možné je nechat kojit dle jejich potřeby. U Vašeho synka to znamená zbytečně velké bolesti bříška. A ještě k těm kapkám - používejte jen jedny, kombinace dvou druhů kapek není moc vhodná, ty účinky se mohou spojovat nebo naopak různě křížit.

holky tak se budu snažit reagovat na vaše příspěvky tak nějak souhrně :-)
co se jídla týče..dopoledně ani moc hlad nemám ale zato večer bych docela jedla a to z toho jak malá občas brečí a já nevím co s ní...ale to je naště stí tak obden.
Holky koukala jsem na ty vaše fotečký a kočeny jsou moc hezkoučký a krásně Vá rostou. :-)
Naše Monča má taky škytavku někdy i 4x zaden ale minimálně jednou.
Malá asi něco málo chytla od manžela apěkně chraplá, nejdřív jsem myslela že je to rýma ale asi jí to lítá v nosohrtanu, ale je to slyšet jen když si povídá a nebo tlačí, při klidném dechu ne. tak uvidím co se s toho vyvine.
jinak jak jsem Vám psala já jsem cca od poloviny minuleho tydne s malou doma sama, občas přijde nějaká návštěva, ale je to spíš o tom že se mi uleví na ruku že malou pochovají a já si odpočnu od chování. Teda pomoc mi nabízejí, ale já moc nechci..a znáte to, když je Monča hodná, tak tu j návštěva (zatím co bych mohla odpočívat) no a když bulí a já nevím co s ní a hlava myslím že mi už rupne z toho křiku, tak tu nikdo není.
jo a mám ješttě jeden postřech... když měla malou u sebe moje sestra tak u ní byla v klidu a naslouchala jí. no a pak jsem si jí vzala já malá udělala proutek (prohla se v zádech) začala hledat cecik a šíleně bulet (a to byla nakrmená chvilku před tím) no apak jí má člověk uklidnit, když cítí mlíko, tak s ní nic nehne. Manža jí vezme na ruku a je hnedka v klidu já se musím snžit pěkně dlouho.

Holky potrebuju trosku poradit ohledne mnozstvi jidla... kolik toho za den snite? ja totiz posledni dobou nemam moc hlad a tak to trosku flakam, ale bojim se abych kvuli tomu neprisla o mlicko... honzik me porad kontroluje a musi mi pripominat ze se mam najist... tak se trosku i do jidla nutim. Napiste co za den snite at mam trosku predstavu....

In reply to by Kyselinka

Ahoj Kyselinko, já to mám taky tak jak ty. Nemusela bych snad jíst celý den. Včera jsem měla hrozné fofry, měla přijet dětská doktorka pichnou Lindě injekci, musela jsem trochu poklidit, do toho malá zlobila s jídlem a nechtělo se jí spinkat. Tak jsem jedla až ve čtyři hodiny odpoledne od minulého dne od večera. A manža mě taky pořád kontroluje a nadává abych jedla. Ale já nemám prostě hlad, tak mi to někdy nedojde, že se mám najíst v tom frmolu okolo malé. Když už si pak to jídlo nachystám a zakousnu se, tak hádej co se stane. Malá začne řvát, takže nakojit, uspat a další hoďka v prde...

In reply to by petralinda

:-) to jsem rada, ze v tom nejsem sama... dnes jsem se teda kontrolovala a fakt jedla, ale beztak az budu sama a pritel bude chodit do prace, tak to asi bude ve stejnych kolejich, ale tak Romisek ma pravdu, mam dost zasob, z kterych muze cerpat... si porad rikam, ze nekde v africe nebo v indii, tam koji maminky normalne a jidla maji malo... proste to chce udrzovat minimalne ten pitnej rezim!

In reply to by petralinda

no tak s tím jídlem to mám podobné, já teda hlad mám ale až tak kolem třetí a to mi třeba stačí polívka. holky myslím, že se nemusíme bát, že by těm našim prckům něco chybělo. není to tak dávno co jsme sežraly kde co.
Jani, mamka to měla taky tak, taťka byl na výšce a pak dva roky na vojně, takže ani dom nejezdil na víkendy. neměla pračku, plíny chodila máchat do potoka a navíc bydlli jsme v "podhradí" což jsou tři baráky a jedna chata, takže byla pořád sama do dědiny je to skoro dva kilometry. obdivuju ji za to a to třeba se mnou měla fakt těžký porod 3 dny.
je mi prostě líto že já budu ta zlá, tkerá bude vychovávat on ten hodný za kým bude chodit se mazlit. já ho taky potřebuju a on si to vůbec neuvědomuje.

In reply to by Romanca

Romi ty si delas polivky? pac jedine co jsem se snad u vareni nenaucila poradne jsou polivky a omacky a ted by se to taaaak hodilo... no umim cesnecku :-D ale to by asi nebylo to prave..

No koukam, ze tvoje mamca si taky hodne prozila ... nechapu, kde braly vsechnu tu silu, aby to zvladly a jeste nam opravdu zajistily vse co jsme potrebovaly... je to neuveritelny! ja bych nezvladla ani polovinu z toho.. mamka po mne zase nemohla vubec chodit, byla 14 dni na jezdici zidli a pak o berlich... rikala, ze jsem byla ale moc hodna a spinkala, tak jsem ji to trosku ulehcila... no ale i tak...

Neboj tatka nas taky rozmazloval, ale moji mamcu bych nedala za nic na svete... takze se neboj, ze bys byla ta zla! Vychova je dulezita ne jen to rozmazlovani..

In reply to by Kyselinka

Já umím jedině brokolicový krém. :) Ale nevím, jestli brokolici můžu. :? Babička mi říkala, že si mám polévky vařit, že jsou prý dobré na tvorbu mléka. No musím se podívat po nějakých receptech na netu - jediná překážka pro mě je dělání zásmažky, to fakt neumím, takže mě zachraňuje hotová jíška od Vitany. :D

In reply to by Kyselinka

Co blbneš, já polívky neumím. Jedinou polívku kterou umím uvařit je ze zelených fazolek - tu mám ráda. Navíc až do svých 29 let jsem polívky nejedla. Jím je od devátého měsíce. :-D
Ale se naučím, nahážu tam všechnu zeleninu co máme doma a bude.
No snad se to s Bobem urovná, je mi to hrozně líto jak se chová.

In reply to by Romanca

Jee Natynka je kouzelna, pripada mi jako by to byla fotka nasi Madlenky... ta rve taky jako tur kdyz koupeme :qu: premyslela jsem ze bych ji vzdy pred koupanim dala trosku "dudnout" aspon z jednoho prsu, aby z toho nemela takova traumata a uzila si vodicku.... no snad to casem nejak vylepsime :c:

In reply to by Kyselinka

My jsme včera opět koupali, máme kyblíček, ale kvůli pupíku ji tam ještě nedáváme celou. I když včera nám už odpadl ten velký krvavý strup a dneska to doktorka čistila a říkala že dobré. Hannelinka když se vzbudila, tak měla dost hlad, tak dostala trochu papat, abychom ji tak netrápili a pak se koupalo. Voda jí vůbec nevadí, jen otírání obličejíku nemá ráda. :) Manžel má radost, že z ní bude dobrá potápečka. :D

In reply to by Kyselinka

Holky, ale stejně máme všechny ty miminka krásné. ani jedna z nás nemá ošklivé mimi. :-D
No já si s ní vždycky dlouho hrála a pak cvičila a když jsem ji dala do vody, tak řvala. A včera jsem se s mamkou domluvila že to zkusíme jinak, hrala si s mamkou jen chvíli, já s ní pak pocvičila šup do vody a ona normálně byla úplně zticha. Pak dostala napít a byl klid. U přebalování trochu kňourala.

holky. tak to jsem ráda že tu píšete :-) chtěla jsem tu také otevřít téma očistky. já to mám romančo stejný, skoro nic ze mě neteče apak najednou takový proudy, že letím na záchod a docela vylítne i velikej kus..když jsem to řekla manželovy tak si ze mne dělal srandu, že takhle zhubnu ještě aspoň pár kilo :-) je to dost nepříjemné když se to začne valit. jinak jsem už přešla taky na normální vložky..libressky s křidélky a pak mám koupené ria.
jinak stehy už mám docela v pohodě..ale teď jsem měla zase nějaký tužší bobiky a tak se mi vytlačili zase hemíci :-(
no a pka když dlouho chodím tak se mi moc mulinaprkrví či co a pak nemůžu pořádně sedět.

holky vůbec se toho nebojte že budete s mimčama doma sami, já prakticky doma sama jsem s malou, občas přijde návštěva, a nebo ted je manža víc doma protože je nastydlej a měl teplotu, ale k malé seprávě pro tu nemoc moc nehrne a tak to všechno kolem ní dělám sama a jde to..pravda není čas třebas vařit a takové ty věci kolem...ale ono se to nepos.

In reply to by Ruza

Ivčo, Monča je moc krásná. Fakt šikulka, já musím taky vložit nějaké nové fotečky ať vte jak vypadáme. Že by ty blbé očistky vážili nějaké extra kila? No máme celkem dobrou naději co? :-D
já ještě v porodnici řekla mamce ať mi koupí glycerínové čípky, páč má řiťka se podvědomě bála, že se roztrhne. a taky jsem je párkrát použila, teˇuž je to dobré.

In reply to by Megiss

K tomu dudlíku a spaní v posteli a nošení - si myslím, že ty zákazy jsou blbost. Dobře, dudlík může být trochu kontroverzní, ale pokud ti mimčo dobře saje, tak s ním podle mě nic nezkazíš. Společné spaní - my si to vyloženě užíváme a přijde mi to jako ta nejpřirozenější věc na světe, prostě instinkty mi to tak napovídají - si vem, že to tak bylo věky věků.
A chování - mimčo potřebuje cítit blízkost, to ho uklidňuje a zatím se tím rozmazlit nedá, takže v tom problém taky nevidím.

In reply to by Leian

Díky za podporu, taky to tak cítím... a zákazy jsou od toho, aby se porušovaly :-D
A jak Vám ty mimča pijí??? Kolik asi na jedno krmení??
Jsem to zakřikla s tím klidem...malý má zase prdíky tak musíme nosit a masírovat...chjo.....

In reply to by Megiss

jj porusovat se musi... sice hajim "spartanskou vychovu" :\x: ale beztak prdolku porad jen nuchame... tak nevim, jestli me presvedceni ze budu "prisna" matka bude pravda..

Jinak my nevazime pred a po kojeni, tak nevim kolik mi vypije, ale davam ji na kazde prso tak na 10min nekdy vic nekdy min, prijde mi ze Madlenka si sama "rekne" jaky ma hlad.... rozhodne ji neodtrhavam od prsu, proste ji necham at vypije co dokaze...

Jen s tim rihanim to nejak nejde, vubec si nechce odrihnout.. ale ani neblinka... no i tak ji davam na bok, kdyby nahodou.. My taky dnes prdime jako o zavod... a toho smradu :qu:

In reply to by Megiss

Budte radi ze kajdite, my udelame sotva bobika za dva dny :-( radeji bych taky ty po.... plenky ... Urcite se ty vetriky casem uklidni.. jen si Petrik musi zvyknout na vsechno to nove :-)

In reply to by Kyselinka

Holky já Natynku nevážím, ale podle toho jak ji držím tak asi přibírá dost, protože se pěkně u kojení pronese, že začátku jsem nemusela ten kojící polštář používat a teď teda musím, páč by mi upadla ruka.
Marky s těma prdíkama tě fakt lituju, musíte hold zkoušet, četla jsem ještě v těhu v betynce, že když mají ty prdíky, tak je dobré změnit polohu kojení, kojit ho spíš jako by ve svislé poloze, aby byl jako by u toho stál, prý tak napolyká míň vzduchu.
Jani, ještě k tomu cvičení, moc to nepřeháněj, ale když budeš posilovat pánevní dno a protahovat prsní svaly a krční páteř, uděláš kočičí hřbet, tak tím nic nezkazíš. Hlavně ale necvič dlouho a neposiluj.

In reply to by Romanca

Ahoj Romi, díky za radu - zkusíme to :one:
Dneska v noci bylo rodeo do 3 ráno!!
Nezabralo VŮBEC NIC!! Usnul asi až vysílením na mé hrudi pod dekou
Však se koukni níže - jsem psala Kyselince.....
Pa a krásný den s našími sluníčky přeje Zdenka

In reply to by Romanca

No taky si rikam, ze mala je cim dal tezsi a to ma teprve neco pres tri kila... jsem zvedava co budu rikat az bude mit 6 kilo :-) hlavne co tomu reknou moje zada.. uz ted docela trpi.

Dnes rano jsem byla na zachode a chytla me takova strasna krec v brise a vystrelovalo to az do zad.. jsem se az lekla, co se to deje.. musim zacit posilovat zada nebo za chvili budu fakt skucet bolesti.. ale jinak to cviceni asi jeste necham...

In reply to by Kyselinka

Ahoj Jani, píšu aže teď, včera jsem šla brzo spát, no v deset, ale už jsem nechtěla blikat PC, je to přímo naproti postýlce.
D vitamín mám dávat každý den jednu kapku a K vitamín jednou týdně jednu kapku do jednoho měsíce věku a pak do půl roku jednu kapku za měsíc, takže vykapu 8 kapek a pak to mám vyhodit.

In reply to by Romanca

No hlavne ze ses poradne prospala :-) Ja jsem sla spat az ve dve, kdyz jsem uspala Magdalenku... byli jsme pres noc samy, pac tatka byl v praci a prijel az v pet rano. No a Majda se pak probudila az v sedm, takze spinkala krasne dlouho :'zz): a ted spinka zase .. samozrejme az po hopsani na mici :\x: holky ja si ji tak rozmazlim, ze mi pak asi uz sama neusne ... kdyz ja nechci aby knourala myska moje :c:

Jinak ty kapicky bereme stejne, tak to asi vsechna miminka :one:

In reply to by Kyselinka

S těma kapkama asi to tak má být.
No já se právě moc nevyspala. Bob tady dnes nebyl, bylo jedenáct a on se mi ještě neozval, o půl dvanácté psal z domu, že přišel pozdě z práce a tak šel spát k matce. Už mě s tím fakt sere, takže jsem se pořádně nevyspala.
Ruza sice říká, že se to dá zvládnou doma sama, ale já se, holky, tak bojím, že jak budeme bydlet spolu tak že tam na všechno budu sama, o malou se budu starat sama, on jen příjde abude ji rozmazlovat a dělat si z ní panenku a mě bude jen rozčilovat.

In reply to by Romanca

Také jsem zvědavá, jak to bude v novém - máme se přestěhovat na konci února, byt je tak 4x větší než tady tenhle podnájem. A manžel od března nastupuje do nové práce, kde bude asi od nevidím do nevidím, teď mohl aspoň jezdit na obědy domů, protože to má kousek, ale nové působiště je na druhé straně města. :( No zase bude vydělávat víc, tak to snad nebude tak finančně napjaté.

In reply to by Romanca

No ono to tak asi proste bude, my budeme "otrocit" a muzsky budou rozmazlovat... takhle je to asi vsade... nase mamka byla taky na nas vetsinu casu sama, tatka byl pres tyden v brne na vejsce a o vikendu nas rozmazloval... vubec nechapu jak to sama zvladala - prat kazdy den pleny rucne, starat se o domacnost a o nas.. no proste si myslim, ze drive to zeny mely mnohem tezsi a zvladly to! tak to zvladnes Romisku taky neboj a Naty te bude milovat stejne jako tatku, i kdyz ten ji bude rozmazlovat.. nekdo v rodine musi mit "respekt" ;-)

In reply to by Romanca

AHoj Romi, Leian, Meggis :a:
tak jsem malou vykoupala, nakrmila a ted spinka broucek muj :e): Uz to zacina byt s tim usinanim slozitejsi.. drive jsem ji po kojeni dala do postylky a spinkala jako andilek, ale ted po kojeni vesele kouka okolo a kdyz nemuze dyl zabrat tak zacne brecet ... :§) tak samozrejme nabehnu, zkusim dudlika, hladim ji po hlavicce a septam ... no a kdyz ani to nezabira, tak se jdeme houpat na mic :cc): No jestli to tak bude pokracovat tak misto abychom my vychovavali ji tak ona si nas pekne vycvici :\x: ale stejne je to nase prdolka zlata..

Jinak teda na skytku trpime taky, vcera ji mela i 4x za den, skube celym telickem az se desim, aby ji to nezatizilo srdicko... ale Dr rikala, ze je skytka normalni... Romi miva ji Naty take tak casto?

Jinak s ocistkami to mame stejne, nekdy jen hnusna vodicka a nekdy krvacim... to a jeste par stehu mi brani v milovani.... a ja uz bych tak rada... i kdyz nekdy ty bolesti podbriska... no asi to sestinedeli ma svuj vyznam, preci jen to vsechno byla dost velka zatez...

Taky uz bych rada zacala s cvicenim, ale bojim se, abych to nejak neuspechala... tak zatim jen hopsam na mici a cvicim panevni dno..

Jinak dnes jsme byli na prvni prochazce, bylo to super, sice zima jako blazen, ale ten pocit, ze uz drandime s kocarkem .. http://www.mojetehotenstvi.cz/prvni-prochazka-0 tak posilam fotku te nasi prdolky!

Tak ja jdu zpet k zehleni, tatka je dnes pres noc v praci, tak se mi ani do te prazdne postele nechce :(

In reply to by Kyselinka

Holky, jestli já budu reagovat na každý komentář což asi budu, tak se v tom zase pak nevyznáme. :-D
No poslední dobou má škytnu tak jednou denně. Ale zdá se mi, že ji chytne, když se přežere. Je to můj hladový vlk!
Já včera venku nebyla, byl fakt hnus. Ale dnes na chviličku půjdu, i kdyby to měla být jen půlhodina.
K tomu milování, přesně, asi to šestinedělí má něco do sebe, jsem se rozhodla, že nic nebude do té doby, než mě přestane bolet rozkrok a přestane téct ten humáč co ze mě teče. První jsem chtěla počkat než mě ten můj tatin požádá o ruku, ale to bych se taky nemusela dočkat nikdy. :-D

In reply to by Romanca

Jj mamka mi taky rikala, ze to ma asi z toho ze se preji... pac ze zimy to rozhodne nema, kdyz mame doma porad kolem 22-23st
Ja myslela, ze uz te pozadal :dance: Romi jednou mi rekl muj bratricek, ze by se ani nezlobil, kdyby jeho pozadala pritelkyne o ruku :qu: tak to muzes zkusit, ale na druhou stranu neni nic krasnejsiho, kdyz to udela chlap. Me kdyz Honzik pozadal o ruku, kdyz jsem to vubec necekala... tak jsem se rozbrecela jako zelva... bylo to hrozne krasne!

In reply to by Kyselinka

Ahoj Jani,
taky už to máme těžší s tím usínáníma navíc prďoši...Kapky pomohly přes den a teď zase břicho jako šutr...
Tak Markét chodí a nosí, cvičí a masíruje.... já musela utéct dolu, je mi ho líto a taky - ať si zkusí poradit sama, za chvíli jdu do práce a bude doma sama......
kdo ji pomůže pak???
A KOMU MILOVÁNÍ....
minule jsem byla na gyndě a slyším:
...no máte vyšší děložní stěnu,paní XY, dodržela jste šestinedělí....??????
Pacientka po chvíli odpoví NE a doktor na to : JE MOŽNÉ, ŽE JSTE ZASE TĚHOTNÁ................................
Tak bacha na to :-) pokud nechceš do roka druhé
Doma nám lítá plno bacilů... manža/děda je marod - smrká frká, mladší dcera má asi angínu. Snad nic malý nedostane, když ho kojí??
No nic nedá mi to a jdu se na ně kouknout jestli tygr už neřve....
Tak dobrou noc a pokud zítra budeš chtít , tak icq je zaplé :-), pa Zdenka

In reply to by Megiss

ahoj babi Zdeni :-) mamka mi dnes pomahala zase s koupanim, pac tatka pritel musel jet do prace a bude tam pres noc. Ale je pravda ze nas musite nechat trochu samotne, abychom si zvykaly az budeme uplne samy doma... ja jsem si to teda zkusila v pondeli a mala byla zrovna hodnoucka, tak to rychle uteklo.... spis se bojim, ze budu sama a neco se prihodi... ale tyhle strachy jsou asi normalni. Jsem si zrovna rikala, jestli jeste chodis do prace nebo uz jsi prava babicka v duchodu :-) /snad te to neurazi/ a neboj se Market to urcite v pohode zvladne, vsak ma byt sikovna po kom ne;-)
Joj tak to rozhodne nechci hned druhe mimi, chci si poradne uzit Madlenku a pak treba druhe, ale ne drive jak za tri roky...
Pokud ho koji, tak by to melo byt v poradku... nam Dr rikala, ze je dokonce lepsi, kdyz chytne maminka "chripku" drive nez dite, pac se ji v mleku vytvori protilatky a ochrani tak drobecka :-) ma to priroda hezky zarizene. tak drzim peste, aby vas nemoce brzy opustily .. chce to bastit zeli, to je plne vitaminu ;-)
Hezky se vyspete holky. Zitra by mel byt Honzik doma, tak nevim jak se dostanu, chceme si tatku poradne uzit... mozna vecir ;-)

In reply to by Kyselinka

Ahoj Jani, no do práce budu chodit ještě hoooooooooooodně dlouho.... :00:
Jsem ročník 66......... :dance:
V noci jsem s malým na rukách pochodovala do 3 ráno. Jsem totálně grogy, nic se mi nechce, záda bolí jako čert - pronese se ten drobeček :jawdrop:
A HÁDEJ CO DĚLAJÍ TEĎ??? no c) je správně - chrní oba jako dva andílci. Marki chci pomoct, když je na všecko sama a hodně unavená. Marné, ona je spáč po tátovi a může ji střílet z tanku, prostě chce spát tak spí.... 8)
Už ale slyší, že malý kňourá, tak je fajn, že vstane....
Ráno jsem se ji ptala, to byl Petřík tak hodný, že spí tak dlouho?? Ona ho prý už kojila v 9 a to já byla vytuhlá, že jsem vůbec nepostřehla...
No nic, holky moje - jsem tu sice ráda, ale musím jít rozhýbat své ztuhlé svaly: uvařit, poklidit a nachystat se na toho TYGRA až sejdou dolu a zase bude rodeo..... :a:

In reply to by Megiss

Ahoj babicko Zdenicko :-) teeeeeeeda takova mladice :k: sama bys mohla byt jeste maminka :girl: Jeeej tak to si mela "pekelnou" noc, tak to chce odpocivat alespon pres den, kdyz maly usne, tak si hodit slofika... Ja jsem drive byla taky peknej spac a nic me nevzbudilo, v tehotenstvi ze zacatku to bych spala furt az od 30tt jsem uz spala tak jen 4hod denne .. no a ted kdyz spim pet hodin tak mi to docela staci a jsem rada za to..
Tak doufam, ze vas Petrik dnes moc nezlobil :dance: Majdalenka dnes byla hodnoucka, tak se trosku desim jaky bude rodeo v noci :\x: :qu:

In reply to by Megiss

ahoj babi, ještě že tě Marky má. naty je celé dopoledne pěkně nevrlá, vůbec nic jsem ještě neudělala, jen vyprala a vyšehlila a to musím ještě vysát a uklidit. jsem ji slíbila že půjdm ven a to teda nevím kdy.

In reply to by Romanca

Ahoj jakto, že nic??
A to praní a žehlení se udělalo samo? :-D
Marki taky teď žehlí, já dovařila obídek a andílek spinká...
Venku je docela odporně, mlha, poletuje nějaké bílé fuj, kosa tak nevím, jestli se vydáme s kočárem ven. Asi pootevřem jen okno a Peťka bude spát tak....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka