Deníček uživatele Martule76

09.05.2009

Hezký večer maminky, můžete mi prosím některá napsat, jak jste na tom s kojením u 10měsíčního mimi?

ahoj, my kojíme jak kdy v jakém období. Synovy je přes rok a začaly mu růst další zoubky, takže by se jen kojil a kojil a nic jiného mu moc nejede - krom polívek, ty si dá. Před tim kolem 11 měsíce to taky vypadalo, že se chce přes den odstavit, uměl spoustu nových věcí a ty ho zajímaly víc, než kojení a spousta nových chutí atd. Ale teď už jsem zase zpět a kojíme víc, než jíme. A mléčný výrobky zatim nedávám. :a:

já si myslim, že 2-3x za den to stačí. Teď už je to mlíčko stejně jenom doplňkový, přece už holčina baští spoustu jiných věcí. a jestli dáváš jogurty a kaše, tak má mléčných výrobků dost ;) můj synek se odstavil sám v 9,5 měs. odtahoval se, a ve finále mě pokousal, asi chtěl říct, že už stačilo....no a přiznám se, že jsem to ořvala

In reply to by Tesa

moc děkuji za odpověd, myslela jsem si, že jsem asi divná když se mi chce brečet, že se malá možná odstavuje. Stsrší dcera se mi odstavila taky v 9,5měs. a vzala jsem to v pohodě, i když jsem byla z toho v šoku, že tak najednou ze dne na den. A ted u malé to nesu těžce. :\/: Mějte se krásně :a: Martina

ahojky nám je zítra rok a kojím přes den tak dvakrát někdy i třikrát někdy jen jednou jak si řekne dopoledne v dest kojím pokaždé než jde spinkat a odpoledne je to velmi různé a tak to máme tak cca od těch 7-8 měsíců jo zato v noci by chtěl být přisátý často hlavně po těch operacích teď už se to začíná srovnávat ale ještě kojím sisina a Matějíček

11.04.2009

Ahojky maminky, chodí tady nějaká maminka z Havířova? papa :)

04.04.2009

je tady někdo? A taky nemůžete spát jako já?

Ahojky, to já bych docela spala, ale jsem na noční, takže musím ještě pár hodin vydržet :( Ale máme zde celkem klid a docela to utíká. :a:

27.03.2009

Hezký den maminky, můžete mi některá poradit nebo napsat kolikrát denně kojíte svá osmiměsíční sluníčka?

no to je až moc podle mě..já přestala teda kojit před 3týdny a je n ám 7,5 měsíce,malá se odstavila sama...koj podle tebe a potřeb malé,ale měla by jsi jí dávat už ovocné pyré a zeleninku s masem atd...kojit jen tak 3krát za den a v noci se bude budit pořát,dokud budeš kojit,jak bude chtít malá..já dávala kaši na noc od 4měsíců,příkrmy jsem začala po řměsíci a ted nekojím,malá spí celou noc a vzbudí se jen jednou a dávám jí bebu...přes den jí dám mléko jednou nebo dvakrát,jak chce ona,jinak má k snídani jogurt+ovovce,pak svačina bebu,pak oběd,pak svačina jogurt+ přesnídávk a pak jen pyré na noc kaši..střídám to..a je spokojená,já taky..kojila jsem po 2hodinách 6měsíců,tak si mylsím,že jsme nic nezanedbala...jsi šikula,ale dávej jí to co píši,at si zvyká na jiné chutě

In reply to by sarlotka

moc děkuji za odpověd, no malá mi moc ty příkrmy nechce. Má ráda banán,jablíčko, pyré mi papá,ale obědy to je horor,moje vařené nechce,tak jí to míchám s kupovaným a jogurty papá a kaše taky.Taky jsem si říkala,že jí asi toho kojení dávám moc. Tak moc děkuji Papa :a: :k:

06.03.2009

Ahojky maminky, jsem mamča 7 měsíční holčičky, najde se tady mamča na popovídání se stejně starým dětátkem? :) pa :a:

Ahojky!Jamam take 7,5 mesicni Helenku!!Take rada pokecam,vlasten mam hodne casu jsem v Anglii a nikoho tu vubec neznam :-( Dr jsou k nicemu,takze vzdy badam na netu co uz ji muzu dat a zda to a to..je to silene!Ted jsem nasla tady kubika avaham,zda bych ji to uz mohla dat??Mysli,ze bych uz ji to mohla zkusit?/JI to bude chutnat ona je desny Otesanek ona jen ji a ji,bud u prsa ci co ji dam to ji desne chutna :-) Co pak dela tvoje kocicka??

Mas facebook?? Najdes me dle meho mailu Cerna.Marika@seznam.cz ci na Skype tez dle mailu :-)

Marika xxx

06.03.2009

Hezké ráno maminky, můžete mi prosím některá poradit, jestli jste kouiply kojenecké mléko od 6 měsíců z DM drogerie od Babylove a jaké bylo?

Ahoji,ja ho zkusila ale mal treti den mela takovou zacpu ze to bylo hrozny...... tak kup obyc sunar je drazssi ale vydrzi ti zase na dyl kdyz delas jen kasi :)

01.03.2009

ahojky maminky,

ahoj, ja mam doma čerstvě sedmiměsíčního kluka a už měsíc mu dávám zeleninu/ovoce + kojení - koukal strašně hladově a když jsme jedli my, tak polykal za nás :-) já mu ráno po probuzení dám ovocnou přesnídávku (už mu do toho strouham i kousek čerstvého ovoce- banán, jablíčko, hrušku a nebo i mrkev). pak mu dám ještě napít mlíka...jen tak si pocucává..pak ho jednou jen kojím - nebo dvakrát - když poletujem někde po venku a není kde ho nakrmit... a po poledni mu mixuju vařenou zeleninu - všechno možné dohromady, často červenou řepu - tu uplně miluje. dam mu do toho krapet oliv. nebo lněného oleje a nějaký drcený semínka nebo mořský řasy. to taky trošku zapije. no a pak odpo jen kojím a večer před koupačkou mu dělám kaši - rýžovou, jáhlovou nebo pohankovou s banánem nebo jablkem, avokádem...čimkoli co má rád. a pak jde po chvíli do vany a před spanim ho jen kojím. tak. říkám si, jestli toho už nejí moc, ale kdyby bylo na něm, jedl by od rána do večera...občas mu dám kousek banánu nebo jablíčka jen tak ocucávat a nebo kousat takové ty rýžové nebo kukuřičné dlouhé křupky.to mu taky chutná. ale ne moc často....

In reply to by Martule76

ahoj.no ja to zatim vařim z instantní kaše - pohankový, jáhlový, co jsem koupila ve zdravé výživě.je to rychlejší než to vařit.ale jinak jen rozvaříš jáhly nebo pohanku ve vodě/mlíce a rozmixuješ s čímkoli. já dávám mačkaný banán nebo strouhané jablíčko/hrušku...

In reply to by veganlove

Děkuji moc za rozsáhlou odpověd. Jestli jsem to dobře pochopila, tak bude stačit, když malou nakojím 3krát denně a v noci se mi budí na kojení ještě 2krát. Já jsme malou pořád kojila co 2hodiny a to opravdu jen pocucává, tak jsem nevěděla, jestli jí můžu prodloužit interval kojení. Ještě jednou děkuji, mějte se moc hezky. Martina :)

In reply to by Martule76

no ja ani nevim kolikrat ho za den kojim - myslim že víckrát než 3x - téměř vždy po příkrmu a mezi tim... nemam v tom nějak režim :-) když někam jdu,tak mu dam pro jistotu cůco... takže to ani nepočítám...ale vím že někdy to je i co dvě hodiny :-) myslím že se kdyžtak ozve, kdyby měl prcek hlad :-)

27.01.2009

Ahoj maminky, my zítra jdeme na náušničky a necháváme je malé nastřelit. Ale i tak se asi moc nevyspím, už ted se toho bojím :( , jak malá bude reagovat. Tak zatím pa :a:

ahoj, kolik bylo holčičce týdnů, když jste ji nechali nastřelit naušničky? koukám do budoucnosti a chci být připravena.
díky

In reply to by Ifka123

Ahojky, malá má půl roku. Doktor nám řekl, že doporučuje dát náušnice až 14 dní po aplikaci 3 hexavakcíny. A určitě vám doporučuji náušničky nastřelit. Prvním dvěma holčičkám jsem je nechala propíchnout a už bych to vživotě neudělala, jenže tenkrát se ještě náušničky nenastřelovaly. Hezký večer :a: :a:

In reply to by jahůdka2010

Tak to máme za sebou a musím říct,že reakce naší holčičky byla opožděná. Paní doktorka když jí tu první náušničku nastřelila, tak chvíli nic a reagovala asi 3 vteřiny po nastřelení, ale to pak už plakala i u té druhé. Ale zvládli jsme to statečně i to,žejsem jí musela držet. Opravdu nemá žádné reakce a ani nebyla moc uplakaná odpoledne. Máte hezkou holčičku. hezký den :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka