Deníček uživatele markéta612

07.06.2011

Ahojky holky,

Ahoj, když je malá vidí 3x do měsíce tak se nedivím, že u nich brečí, naší je 6měsíců, babičku s dědou vídlala jednou týdně,ale i tak jí to trvalo dlouho než se na ně začala hned smát,a pochovat? To ještě nee. Takže žádnýho rozmazlence nemáš. Na moje rodiče reaguje skvěle,ale to proto, že je vidí každý den. Moje mamka občas večer hlídá,aleto malá už spinká tak to neví. Není mamánek,je normální hezká holčinka! Papa

Ahoj, tak mi malého hlídala buď moje mamka nebo moje babička už od narození. Nebylo to teda pravidlem, ale když jsem třeba potřebovala k lékaři, tak mi na hoďku dvě vždy někdo vyšel vstříc. Jinač já mám asi cikánské děcko :-) O víkendu jsem byla nemocná, naštěstí mě to chytlo u našich a já v podstatě viděla malého až večer, když mi ho donesli na uspání. Takže u nás je to zase z opačný strany.

05.06.2011

Ahojky děvčátka,

Ahoj Market.. nevim, jestli je to jeste aktualni, ale my koupeme denne uz od narozeni, a i kdyz je Pavlik atopik, tak to tak je - mame od doktorky doporucenene Oilatum olej do koupele, je to prave pro atopiky, takze to kuzi krasne promasti a pak ho samozrejme namazu jeste kremem pro suchou a atopickou kuzi - ted zkousim ruzne druhy, co mu bude nejvice vyhovovat... A musim rict, ze od te doby se mu ta kuze hodne zlepsila :a:

My koupeme denně v oleji někdy jen ve vodě, ale spíš olej..a mažu též olejem nebo levandulovým dětským krémem, který je pro atopiky velice vhodný..máme k tomu sklony, přítel ho má a malej je hrozná citlivka..každou chvilku nějaký pupínek atd..když jsme šli z porodnice tak si nás zavolala taková stará dr. a říkala, že se sice dnes trendí koupání obden, ale ať se připravíme na to že jak mimi rychle rostě a odlupuje se mu kůže která se hned rozkládá, bude při koupání ob den tak jako kysele cítit a ne vonět miminkovsky, takže jsem koupala denně, ale byly i vyjímky..pozdní návrat, chalupa atd..

ahoj, my koupali obden a někdy i ob dva (ale prdelku sem pod vodu strkala denně), Eli měla dost suchou kůži, ale teď už koupeme každej den, zvlášť teď když je chudák pořád spocená.

13.05.2011

Ahojky maminky,

No dívej, tak já mám čepičky zásadně na šňůrky, takže sundávání nehrozí. Ale pokud nesvítí slunko a není vítr a není zima vysloveně kvůli uším, tak si myslím, že nosit nemusí.

tak pokud je kolem těch 20 stupňů tak bez čepky ,pokud tady nefouká , ještě pořád máme hlobokou korbu ,takže menší vánek není problém , ale čapku u sebe nosím pořád ,manžel trpěl hodně na záněty středního ucha tak to hlíddám

Ahojky, já malému dávám v těch vedrech pirátku, máme je v různých barvách, spocenej není...Mažu ho Biodermou 5O, vždycky to co mu čouhá, ručičky, obličej, i ouška... Ta čepička má určitě svůj smysl :a:

no tak Niky byla bez čepice asi dvakrát a to byla v hluboké korbě kde je schovaná.jinak má pirátku,šátek,klobouček,čepičku,prostě cokoliv podle počasí máme asi 20 variant jsem maniak :-) a mažu ji jen tváře,nos a ručičky.Jinak nic a spálená ještě nebyla ručičky má už pěkně hnědé a to dr říkala že se bude spalovat protože je světlounká. Těch oušek se taky bojím ale většinou jsou alespon z části schované,pokud víc fouká má šátek nebo čepičku aby to uši krylo. A s tím sundaváním dělá to jen vyjímečně proto myslím že má důvod a chvíli ji nechám bez pokud je to možné.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to sme na tom stejně, právě my máme kočár kterej je dost velkej a ještě má sluneční stříšku tak je tam dost schovaná a opravdu na ní nesvítí, ale připadám si jako matka blbka co nedává čepičku. Teďka jsem jí objednala klobouček na zavázání tak ho nesundá, snad :), ale přesně v těch vedrech měla spocený vlásky, tak sem si říkala že ji možná bojkotuje že je jí vedro. ach jo

21.04.2011

Ahoj maminy,

Chtělo by to vyzkoušet, my dáváme od šesti měsíců nutrilon a když jsem zkoušela levnější výživu jako sunar nebo babylove, tak to nejedl nebo plival. Takže pije jen bebu nebo nutrilon, ale nakupujeme v polsku a jsme s cenou moc spokojeni.

Ja kupuju Babylove od 9ti mesicu, kdy se malej sam odstavil od MM. Nechtel mi pit zadny UM, koupila jsem od Sunaru pres Nutrilon kdo vi co, a na Babylove se chytnul, tak jsem u nej zustala. Rozdil v tom fakt neni, plati se znacka...

Ahojky, já holkám začla hned, jak nás pustili z nemocnice, kupovat babydream z rosmenna. Teď už jsme na trojce. A holky jsou spokojený, naprosto bez problémů, mlíčko jim chutnalo a pořád chutná. Když porovnáš složení, je to naprosto stejný, jako nutrilon. Opravdu platíš jen značku. Díky za tyhle levnější mlíka, protože mít na nutrilonu naše dvojčata, to by jsme snad ani penězově nedali.

Ahoj, já ho malýmu taky kupovala od 6tého měsíce a moc mu chutnalo a dr říkal, že je to opravdu jedno jaké je to mlíko, že jsou všechny stejné a ve všech je to co má být.

13.04.2011

Ahoj maminky,

jééé, Markét, to považuji za normální :D My to měli také, říkala jsem si, že místo aby jsme šli v před, tak se vracímě zpět :D Neboj, třeba se chystá na něco nového, rozhodně to nezapomněl :DD Našemu je tedy už 17 měs, ale z vlastní zkušenosti ti říkám, že ti ještě ukáže, my pak zvládli během dalších 3. měsíců válení sudů, sed, začal lézt a hned si začal stoupat a to jsem nad ním ještě v 5,5 měs brečela :)))) a v 8. měs byl profík téměř ve všem :D

Ahoj to je úplně v pohodě. Malý už taky nepase. Zkouší takové letadlo a než se v tom zdokonalí, tak prostě budou řvát. Posilují tak svaly na bříšku... Zachvilku ti poleze :) Neboj!

aranka nas maly dnes take se otocil a pak byl na hribatkach a strkal si nozicky pod sebe jako by hctel lizt,ale to mu neslo a ty rucisky take strkal pred sebe,a pak se vztekal ze mu to nejde nic vic delat.Tak jsem ho obratila na zadicka a byl klid.Ono vse ma svuj cas.A deti nejdou vyvojove vsechny stejne.Jinak nas smudla by take nejradeji sedel a pozoroval cvrkot kolem sebe.

Ahoj,
není to jen tím, že třeba mozeček by už chtěl začít plazit tělíčkem, ale tělíčko je ještě slabé a neví jak na to? Když už si chce sedat, tak možná už se chce i plazit. Pokud ti v pohodě pásla, tak si myslím, že je to možná další level, ale tělíčko ještě nedozrálo. U nás to bylo zase tak, že malá koníčky pást vůůůbec nechtěla, to bylo řevu, ale jak se sama uměla otočit na bříško, tak byla v pohodě. Prostě na to musela sama přijít, že je to na bříšku fajn. Já jsem měla ještě teď, když je malé 13 měsíců "problém", že se nestaví... A předevčírem měla slavnostní premiéru:-) Možná se zkus zeptat doktorky, jestli to nemáš nějak řešit. ale já si myslím, že to nebude nic... To by na neurologii poznali už v těch 3 měsících.. Tak ať malá hezky rostea dělá jen radost!:-)

03.03.2011

Ahoj maminy,

muj nazor je tak pul na pul,porad nosit urcite ne,ale zas aby si vyrvali plice taky ne,
mela sem polohovaci lehatko("houpacku") a asi od 4m byl na dece
jinak to je klasika:vsichni jsou chytrejsi nez ty :/ a nerikaj to taky ze ony maji "dve"deti? ze ony to musi vedet?
kazdopadne je moc neposlouchej,rsp.poslouchej ale jen jako oni rady radi ale pak si to udelej podle sveho nejlepsiho uvazeni :a:

Nám jsou teda teprve 2 měsíce. Ale Jiříčkovi se nejvíc líbí v šátku. A jelikož má 6,75kg, tak ani v náručí jen tak moc být nemůže, upadly by mi ruky. Taky jsem přemýšlela, co budu dělat, když si na to zvykne. No asi ho budu muset táhat dál. Jenom doufám, že až bude pohyblivější, tak nebude tolik ten šátek vyžadovat. Naučila jsem se s tím šátkem vařit, věšet prádlo, skládat myčku. Co mi taky jiného zbýva, že, bych neudělala vůbec nic.

ahoj no ono je to problem,mela jsem to s Adelkou ta rvala rvala a rvala k tomu nespala a malo jedla ,ale prospivala dobre! Mit ji na ruchak neudelam nic takze jsem to resila polovhovacim lehatkem ktere jsem tahala do kuchyny obyvak koupelka,proste vsude jak jsem neco delala tak jjse ji tam prisoupla a bylo,musela byt u vseho a vsecko videt,nekdy nezbylo nic jineho nez ji nechat rvat.porad jsem na ni musela mluvit i kdyz jsem byla k ni zady ze jse mtreba varila tak jsem kecala kecala a kecala :-d cca do pul roka mi spala pres den jen 2x denne a to od narozeni,vzdy chvilku tak pul hodky dopo a pul hodky odpo byl to des vubec jsem si neodpocinula,a co hur od 9 mesicu proste pres den neusne je silene ziva a musim rict ze i ted ve 3 letech breci kvuli kazde blbine jak male mimino je to na palici.S Barborkou to mam lehci celkem spi ,ale kdyz ne a prijde na ni blba tak SATEK ,mam ji u sebe takze nerve aa ruce volne,lituju toho ze jsem si ten satek neporidila uz i na adu mela bych asi klid a nemusla bych rok v kuse poslouchat jeji priserny jekot.,ale i kresilko ted pouzivam a bara se vnem dokaze chvili zabavit ,mam od fisher price s hrazdic´kou takze tam ma plno hracek.a v kuchyni mam fabulu jidelni zidlicku ktera je polohovaci takze jak je krize musim varit mala nespi sup sni tam a je klid(jinak ma taky 4mesice :-d)
Ono se tezko radi kazde ditko je jine ,ale presto chcou stejnou vec na ruce :-( zkus vymyslet nejakou jinaou alternativu jak ji zabavit jinak se s toho fakt zblaznis a pak se od tebe nehne a nedejbuh ji budues jeste muset na rukach nosit a uspavat a nebude spat jinde nez na rukach...kamaradka to ma doma ,predspanim s malou 2 hodiny chodi ,ale musi chodit zadne stat to rve,pak ji zkusi polozit a za pul hodky jekot tak zase a porad dokola....a to ma teprv rok a jak dokaze s rodici zacvicit :-d

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj určitě miminko nemusíš pořád chovat.. nejlepší je mateřský instinkt je kolikrát lepší než deset knížek. Každé miminko je jiné. Já jsem kluky pochovala a dala do postýlky - mžourali na mantinel s medvídky nebo si broukali. Někdy jsem reagovala na první zaplakání někdy až na druhé, třetí. Později sama poznáš co jaký pláč znamená. Ohledně vybrečení sem to také nehrotila, když měl malý histeráček tak zas spolikal spoustu vzduchu a bolelo ho zase bříško takže moje rada je nenechávat totálně vyřvat ale zase nechovat v jednom kuse ;) . Myslím, že je nejlepší zlatá střední cesta. Ale říkám každá maminka si to nakonec udělá podle sebe co ji nejvíc vyhovuje a aby ona i miminko byly v psychické pohodě :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky