Deníček uživatele Guinea

28.09.2010

Ahoj, je tady nějaká maminka, co má doma papouška Žaka?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojky, nezlob se že jsem neodpověděla dřív, ale přes víkend jsem nebyla u pc... My bydlíme kousek u Brna. Pejska máme ale taky jen venku, ale i tak si myslím že by mu nic neudělal. To spíš naopak :C]]: Náš Fred dokonce štěká jako pes, někdy i 10 min v tahu :s: Jmenuje se Fred, ale je to samička, jenže to tenkrát přítel ještě nevěděl když ho dostal a pak z testu DNA asi za dva roky zjistil že by to měla být spíš Fredička :s: ale jméno mu už zůstalo. S tím vytahováním z klece ven opatrně, opravdu ho zkus naučit na nějaký povel, oni jsou chytří a dojde jim to. My máme spíš problém dostat ho pak zpátky...prostě venku se mu líbí víc a on jak tuší že by měl jít zpátky do klece tak začne ulítávat, přítel na něj musí položit ruku jakoby z vrchu a nežně ho přidržet a šup s ním do klece. Dřív ho chytal za nožky ale to nedělejte, ten náš se pak na nějakou dobu začal bát ruky a nechtěl na ni sednout. No a co se týká klece tak se bojím že budete muset zainvestovat, je pravda že jsou drahé ale třeba v dřevěné kleci nebo voliéře by vám vydržel tak měsíc než by ji celou zobákem zničil :00: Žaka musí mít klece z hodně pevných materiálů, přezobnout třeba pletivo pro ně není vůbec problém. To jedině že máš hodně šikovného manžela, že by něco posvařoval... Jo a krmíme ho směsí pro velké papušky, jsou v ní velká semena a sušené plody a ořechy...no a navíc dáváme co má rád, namočené piškoty(ty má jen za odměnu ;) ), ovoce, vařenou mrkev, vařené vajíčko, má moc rád třeba i vařenou rýži tak občas mu trochu dáme, vnitřek papriky (takový ten jádřinec, to miluje), atd....

07.09.2010

Ahojky maminky, plánujete některá dvouletou variantu rodičáku s tím, že si pak hned pořídíte druhé dítě?

ahojky,ja ji sice neplanuji,ale moje kamaradka ji mela pred cca 3roky a ted rok ceka nez otehotni.jeste navic chudinka ma za sebou jeden spatny pokus,takze nakonec musela do prace a mela co delat aby ji vzali kluka do skolky ve dvou letech.musela se domluvit se zamestnancem a jit marodit ,ale nevim kdo bude tak ochotny.je to strasny risk

Ahoj, já o tom s přítelem uvažuji, taky by jsme chtěli do dvou let druhého prcka. Naštěstí máme kdo by nám pohlídal.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to taky doufam....vis, co me napadlo...kdyz budu mit 3letou variantu a treba po 2 letech otehotnim, jde zrusit rodicak a jit treba na neschopenku? nebo to je blbost? je to rozhodne finance lepsi.... ja spekuluju se vsim... :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já si dala 3 letou variantu a po půl roce nastupuji do práce, aby jsme nemuseli řešit peníze a malá si aspoň užije oba rodiče. Zaměstnavatelé nám vyjdou vstříc, aby jsme měli střídavou péči děláme oba 24hod takže chodíme cca 8-9x v měs do práce. Na jednu stranu mě to mrzí, že to bude záhul, ale nadruhou stranu si říkám, že můžem mít baráček a mít se dobře všichni. Mám sklvělýho skoro manžela, který se umí postrat nejen o malou... Jsem zvědavá jaká bude realita:o)))) nastupuji v listopadu. toť má varianta:o)

29.08.2010

Ahoj maminky, moje malá oslavila minulý týden čtyři měsíce. Bere do rukou hračky, i když ještě to není úplně ideální, má docela často ruce v pěstičkách. Pase koníčky.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:-) No je to šikula. Myslím, že hyperaktivní nebude, to se sklidní. Malá je zase o tři týdny dříve, tak možná proto. A je to docle macek, 6,5 kg, tak ji to bude trvat než otočí to megatělíčko:-D.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka