Přidat komentář

Ahoj, tak určitě tě neodsoudím. Mám několik kamarádek, které přišly o svého životního partnera nebo i přítele a to si myslely, jak je dotyčný miluje a jak mají už "vystaráno", nakonec se z nich staly samoživitelky. Také znám případ, kdy si moje hodně dobrá kamarádka takto plánovitě "nechala udělat" druhé dítko. Nicméně má podporu aspoň ze strany své mámy-žije s ní ve větším bytě v paneláku a je velice skromná, nevadí jí, že děti mají obyčejné oblečení, nemají moderní vymoženosti, a tak dále. Přesto se o děti stará lépe, než mnozí, kteří jsou na tom finančně líp a se zázemím a s partnerem.

Teď k tvé otázce: ono strašně záleží na tom, kolik je ti let. A také, jak se cítíš a kolik je let tvému dítku. Z toho všeho by ti mělo vyjít, jestli do toho jít nebo ne. Například-je ti už přes 30, tedy nemáš zase tolik času, dítěti už byly 4 roky a víc-tedy věkový rozdíl mezi dětmi větší (na hraní pochopitelně lepší menší rozdíl) a za další - jak se cítíš-jestli se na druhé dítě budeš cítit ještě za 4,5 let, kdybys třeba někoho potkala.

Hodně také vidím háček ve tvé finanční situaci a v podpoře - píšeš, že nemáš z rodiny asi žádnou a také je otázkou, zda by ti dali rodičovskou dovolenou, když teď nepracuješ-měla bys na ní vůbec nárok? Jen pořízení druhého dítka hodně stojí. A jakým způsobem by sis "druhé dítě udělala?" dárcovstvím spermatu? nebo kamarád by se do tebe "udělal" ? to vše bys měla zvážit.

Jako první věc bych na tvém místě hledala JAKOUKOLI práci, třeba i uklízení na HPP, hlavně, abys měla stálý příjem a mohla druhé dítě finančně utáhnout a měla nárok na mateřskou i na rodičovský příspěvek. Jako druhý krok-zaregistrovat se na seznamku.ano, už to slyším "to nikdy nemůže vyjít, chodí tam jen úchyláci, apod.", třeba bys ale měla rychle štěstí někoho potkat, kdo by dítě také chtěl-třeba už i rozvedený nebo vdovec, či starší muž.

Jako další věc-dítě nemusí vyjít hned, první měsíc, tudíž pokud dítě plánuješ, tak změnit stravu, víc cvičit, prostě udělat něco pro to, aby to vyšlo, popřípadě zažádat o to dárcovství, apod., kamarádce to trvalo několik měsíců a nakonec to vyšlo.

V žádném případě tě nesoudím a naopak-pokud dítě chceš i sama, tak asi víš, co děláš. Je to možná trošku sobecké, vychovávat dítě sama, bez otce (pro dítě to není nejlepší), ale jak jsem psala už na začátku, tak žena může o partnera přijít i během vztahu-nic není jisté. Takže moc ti držím palce a ať se držíš postupných kroků,, které k tvému vysněnému životu povedou!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka