Přidat komentář

In reply to by jana03

synek měl v roce 12 kg :s:
Když byl úplně "mladý", tak jsme párkrát měli problém, jak se choval k jiným dětem třeba v parku na pískovišti. Některé maminky ne úplně dobře nesly, když se choval adekvátně svému věku, protože velikostí těla vypadal, že by měl mít tak o rok - rok a půl víc rozumu a ohleduplnosti k ostatním.
Pak mám taky dobrý zážitek z přijímacího řízení do školky. Poprvé jsme byli u zápisu týden po jeho druhých narozeninách (nečekala jsem, že by ho vzali, ale dávali tehdy nějaké body pro přijetí za to, že se někdo hlásil už minulý rok, tak jsem šla proto, aby nám ty body v další sezóně nechyběly). Ředitelka říkala, že podle výšky by ho určitě vzala, v první chvíli si myslela, že jsem se upsala v přihlášce v jeho ročníku narození. No a když jsme šli ve třech letech "na čumendu" do školky, kam ho pak opravdu vzali, běhal ve třídě mezi dětmi předškoláky a výškově k nim pasoval akorát.
Třeba v porovnání s kamarádkami, když se bavíme o oblečení pro děti, když já řekla, jakou velikost oblečení nosí synek v druhém roce školkové docházky, tak mi většinou řeknou, že jejich děti tuhle velikost měli v první nebo dokonce ve druhé třídě na základce. Ale teda úplně nejhorší mi to přijde na botách. Synek začal chodit v 10 měsících a to měl nohu 21 a mezi rokem a dvěma mu rostla noha tempem každé dva měsíce o jedno číslo. V těch skoro pěti teď nosí 32 a dcerka v necelých třech má 27. Jí sice nohy nerostou tak rychle, ale zase má skoky načasovaný do zimy, takže loni i letos jsem jí musela v půli zimy pořizovat nové botky. Jo a taky tím, jak rychle vyrostly a jak brzo začali chodit, mají oba iksový nožičky, takže navíc ještě musíme do každého páru investovat 150 Kč na oklínkování podrážky :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky