Těsto: • 3 vejce • 300g mletých ořechů • 300 g moučkového cukru • 3 lžíce hladké mouky Krém: • 3vejce • 120 g cukru krupice • 30 g kakaa • 250 g másla Poleva: Tmavá + bílá poleva
Postup: • Trouba na 150°C - plech, pečící papír • Suroviny na těsto smíchejte • Cukrovím sáčkem přímo na plech tvarovat rohlíčky široké asi 2cm dlouhé 6cm • Pečte spíš sušte jen při nízké teplotě do světle růžové, trvá to asi 20 minut • Ještě horké sundat z plechu, studené se lámou • Na plotnu pánev a ve vodní lázni smíchat všechny suroviny kromě másla • Vyšlehat na krém a vypnout a vychladnout • V jiné misce utřít máslo a postupně zašlehávat vychladlý krém, ten pak pomocí zdobícího sáčku nastříkat na rohlíčky • Připravit tmavou čokoládovou polevu a rohlíčky polít • Pokud chceme můžeme přecákat bílou polevou • Nechte dva dny v chladu rozležet
Pařížské rohlíčky
Těsto:
• 3 vejce
• 300g mletých ořechů
• 300 g moučkového cukru
• 3 lžíce hladké mouky
Krém:
• 3vejce
• 120 g cukru krupice
• 30 g kakaa
• 250 g másla
Poleva:
Tmavá + bílá poleva
Postup:
• Trouba na 150°C - plech, pečící papír
• Suroviny na těsto smíchejte
• Cukrovím sáčkem přímo na plech tvarovat rohlíčky široké asi 2cm dlouhé 6cm
• Pečte spíš sušte jen při nízké teplotě do světle růžové, trvá to asi 20 minut
• Ještě horké sundat z plechu, studené se lámou
• Na plotnu pánev a ve vodní lázni smíchat všechny suroviny kromě másla
• Vyšlehat na krém a vypnout a vychladnout
• V jiné misce utřít máslo a postupně zašlehávat vychladlý krém, ten pak pomocí zdobícího sáčku nastříkat na rohlíčky
• Připravit tmavou čokoládovou polevu a rohlíčky polít
• Pokud chceme můžeme přecákat bílou polevou
• Nechte dva dny v chladu rozležet