Přidat komentář

A není to IVF zbytečné? Je to pomoc pro ty, které nemohou otěhotnět. Ty jsi evidentně už 2x přirozeně otěhotněla, z toho jednoho těhotenství máš i dítě... Tělo si pamatuje, že bylo těhotné a umí přirozeně otěhotnět samo. A ztráta jednoho vejcovodu není žádná tragédie, ten jeden si dokáže pro zralé vajíčko "sáhnout" i na druhou stranu.
Chápu, že to čekání ti připadá dlouhé, ale do IVF bych se tolik nehrnula. Nechejte si udělat všechna vyšetření - spermiogram, hormonální profil, imunologii atd., a pokud se tam neobjeví vyloženě problém, který by bylo třeba léčit, tak bych IVF ještě odložila.
Hrozně mě štve, že většina CARů v této zemi to bere jako byznys a ne jako pomoc a rve to do žen hlava nehlava, často i do těch, které to nepotřebují - jednak z toho mají prachy, jednak si tím vylepšují statistiky úspěšnosti.
Je to obrovský zásah do těla, i když to tak není vidět, ale v těle nám číhají např. zárodky rakoviny, které se tím mohou probudit...
Jsem jedna z těch, která IVF podstoupila a každý den se bojím, co to pro mě bude znamenat v budoucnosti.
Kdybych měla už nějaké těhotenství za sebou a výsledky byly OK, tak bych do IVF nešla. Popřemýšlej o tom. Pokud se přesto rozhodneš pro IVF, tak zkus aspoň nativní cyklus, tzv. nativ. Je to bez stimulace, neplatí ho pojišťovna a stojí přibližně tolik, kolik bys doplácela za léky na stimulaci, tedy v penězích rozdíl není, ale v tom, co dostaneš do těla, je rozdíl veliký.
Koukni třeba na: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/243278-lekari-mezi-umelym-oplod…
Hodně štěstí při snažení!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka