Přidat komentář

ahoj, tak aspoň to máš černé na bílém. Je smutné že učitelky ve školce nejsou schopné zaměstnat a zabavit děti, které to potřebují.
Ondra je taky hodně živé dítě. Nyní už se zklidňuje ale dřív byl jak torpédo. Tím, že jsem viděla u sousedky jak vypadá hyperaktivní dítě, tak jsem konstatovala že Ondra hyperaktivní neni :-).
I tak nás psycholog neminul. Musela jsem s ním kvůli odkladu školní docházky do pedagogické-psychologické poradny. Nejdřív doktorza zpovídala mě a potom si vzala Ondru na více jak hodinu. Dávala mu tam testy z všeobecného rozhledu, matimatické úkoly apod..
Výsledkem byla špatná soustředěnost na dané aktivity. Vydržel se soustředit jen 10minut a potom už očima bloudil po celé místnosti a moc nevnímal, také sebou pořád šil-nevydržel sedět v klidu ani 5 minut. Vše zvládnul jak měl ale pomalu než by v jeho věku (5,5let) měl zvádnout. Nedozrálí mozek-krátkodobé soustřdění, neklidnost..také měl problémy s grafomotorikou. Tužku držel dobře, ale to co vyprodukoval nebylo dobré :-(. Prý potřebuje dozrát a proto doporučila odklad školní docházky. Nyní je to s Ondrou o dost lepší. Už se vydrží soustředit déle, grafomotorika se mu také hodně zlepšila-nyní je druhý nejlepší ze třídy :-). Jsem na něj pyšná.
Ještě jsem zapomněla dodat, že má vadu mluvení Dyslálii mulplex. Ale za rok udělal obrovský pokrok a nyní nám zbývá na procvičení jen R a Ř :-).
Vloni chodil půl roku na předškolní kurz a teď chodí na grafomotorický kurz :-).
DOufám, že než půjde do školy, tak se ještě více zklidní a i soustředěnost se mu ještě zlepší.
Důslednost je opravdu velice důležitá. Sice je to někdy hodně těžké důslednost dodržet ale budete se to muset naučit. Důležité je abyste byli důslední oba ne jen ty. Držim palce...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky