Přidat komentář

Tak u mě to bylo tak:-) Před porodem jsem kojení nějak moc neřešila, tak nějak jsem si říkala, že by to prostě mělo jít a že to pude, (ještě ze střední jsem si z pediatrie pamatovala, něco málo o tom, jak je kojení prospěšný a že do půl roku bez příkrmů a pak ideálně do dvou let s příkrmama, a to sem brala tak nějak samozřejmě jako normu :D ) a když jsem se pak asi týden před porodem poprvé prošla uličkou z dětskou stravou a mlíkama, že se pro info kouknu, co krom sunaru je, kdybych to náhodou potřebovala, tak mi při pohledu na cedule s cenama klesla čelist a s prohlášenim: "No tak to TUPLEM doufám, že to nebudu potřebovat." jsem jí zase urychleně opustila :s: .
No a šlo to. První kluk měl podle tchýně, laktační to poradkyně, přímo učebnicovej nátisk, no v porodce mi bradavky stejně rozžužlal, ale do týdne to s pomocí bepanthenu bylo zase Ok, a od tý doby pohoda. Za těch skoro třiadvacet měsíců kojení jsem měla asi třikrát menší zatvrdlinku, dvakrát mi stačil tvaroh na obklad a jednou jsem to zvládla i bez něj. Pak sme s kojenim skončili že jsem byla už asi v 15tt a mlíka bylo stejně málo, tak jsem ty původně zamýšlený dva roky nedotáhla.
Druhej kluk pusu ze začátku moc neotvíral, jako jí tak špulil, takže i když já už měla představu jak ho při tom držet, a jakym způsobem že by on měl sát, stejně mi ty bradavky zase rozžužlal a zase se mi s pomocí bepanthenu týden hojily. Teď je mu 14 měsíců a zatim si kojení pořád užíváme. Jsou to krásný chvíle, takový intimní :c:
Jinak mi to právě přijde strašně pohodlný, hlavně představa, že v noci polospící a polomrtvá vstávám a ohřívám vodu :00: takhle jen vytáhnu prso a chrápu dál, anžto ho mám přímo v posteli, i to mi vyhovuje, jsem totiž strašně strašně líná :s: :a:

Jo a UM sme nakonec nikdy nekoupili.. ještě bych teda ráda třetí mimčo, takže zatím nekoupili, ale tak když to šlo dvakrát, tak to snad půjde i do třetice ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka