Přidat komentář

ahoj, do značný míry souhlasím s Bárou, ale....pokud máš důkaz, že je dítě týraný a zanedbávaný, nahlásit by jsi to měla. nicméně důkaz není to, že dítě jí křupky a při kaši brečí...nebo že jsi viděla, že má bouli na hlavě.
Jinak "udat sociálce" jak jsem tu několikrát četla není o tom, že přifrčí sociálka, matrce vyrve dítě z ruky a umístího v nějakým kojeňáku... měla by to nejdřív vyšetřit a pak mámě podat pomocnou ruku, aby zvládla sama se o dítko a sebe postarat. Ruku na sdrce - která z nás by zvládla dokolanou péči o sebe a dítě něco málo po 20.roce bez jakékoliv opory a podpory? Přiznávám se, že já tedy ne.
To jsem odbočila - existují různý programy (někdy je dělá sociálka sama, někdy ve spolupráci se různými neziskovkami) pro rodiče, kteří nemají v malíčku péči o dítě, domácnost, hospodaření s penězmi. Zvládnout chod rodiny se musí člověk naučit a když nemáme možnost naučit se to přirozeně je potřeba zásah z venčí.
Jestli chceš být víc akční, můžeš se podívat na netu,jestli ve vašem bydlišti není třeba nějaká organizace (koukni třeba sem www.stred.info - konkrétně na sociální asistenci a poradenství, ale těch organizací je víc), která nějaké takové podpůrné programy má....a mladé mamince solidním způsobem pomoc nabídnout (a nebo jestli chceš být úplně akční a užitečná, tak jí můžeš pomoc sama...říkává se tomu "sousedská výpomoc" :-) ) ....třeba jenom maminka neví jak na to

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka