Přidat komentář

In reply to by Tweergoes

Je to tak. Je potřeba dopředu (cca 1-3 týdny před koncem mateřské, ať máš jistotu) písemně požádat o čerpání dovolené a musí bezprostředně navázat na mateřskou.. pokud ti končí např. 25.5., tak požádat o dovolenou od 26.5. Pokud bude dovolená navazovat na mateřskou, tak ti ji zaměstnavatel musí poskytnout a nesmí ti ji krátit, takže budeš čerpat dovolenou za celý rok - 4 týdny (pokud máte ve smlouvě víc, třeba 5, tak dle smlouvy..:-) Zároveň si od 26.5. zažádáš o rodičovský příspěvek. O rodičovskou dovolenou u zaměstnavatele si pak požádáš až po skončení řádné dovolené (to je takové to neplacené volno u zaměstnavatele).
Asi hodně záleží, jak to u Vás ve firmě funguje.. až to bude aktuální (cca 2 týdny před koncem mateřské), tak bych zavolala mzdové účetní a zeptala se, co konkrétně od tebe chce.. jestli nějaký váš interní formulář na dovolenou, nebo žádost.. případně co tam máš napsat. Alespoň budeš dopředu vědět na čem jsi a budeš mít čas jí případně poslat výše zmíněné paragrafy ze Zákoníku práce, kdyby je náhodou neznala :-)
Nejspíš nic nezkazíš např. formulací "Žádám o čerpání řádné dovolené za kalendářní rok 2012 tak, aby bezprostředně navázala na PPM (,která končí dnem.. ale to asi není nezbytně nutné, info od kdy do kdy čerpáš PPM by mít měli.. )."
Snad jsem to napsala srozumitelně.
Jarka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka