Přidat komentář

Ahoj, jestli můžu, chci ti jen trošku poradit. Vím, že rad tu máš už haba kuk, ale ja jsem taky po císaři a mlíka mám až až. Pořád mě bolí prsa, mám je strašně tvrdé a docela lituji, že mimisky nemám dva :-)

Všichni ti radí odstříkávat co tři hodiny - to nepomůže (ne vždy). Žádná odsávačka nenahradí přisátí miminka - takže co mi radily v porodnici (byli jsme tam 14 dní a trošku jsme bojovali s malou váhou) - přikládat mimiska nejlépe po hodině. Nemusí si moc vypít, ale jde o to, aby aspoń deset minut tahala. Kžyd třeba nejde zbudit, nebo netahá, tak ji měj na klíně a masíruj si bradavku a pak zkus odstříkat - ale aby jsi na miminko viděla! Psychika dělá strašně moc!!!

A mimo to, když máš pocit,že už tahá na prázdno (tahá tahá, ale nepolyká), tak ji dej druhé prso.

A ještě ti řeknu, co jsem v nemocniční kojírně (na intermediárním odd.) na jiných mamčách vypozorovala:
některé maminky, co odstříkávali (na tamních odstříkávačkách), měli třeba jen 10-20ml a víc neteklo. Ale když kojili - miminka vypili i 50ml na jedno kojení! Občas to trvalo i dýl jak všude psaných 20minut (já osobně kojím i hodinu, prostě proto, že malýmu to trvá a usíná a kaká a zase papá -pořád dokola než usne), ale to přece nevadí - tím se stimuleje další tvorba.

Promiň ten román, jen je mi líto,když se mimísci i maminky blbnou umělým mlíčkem.
Jo a čajík nedoporučuji vůbec - pij ho ty. Tchýně mi říkala, že manželovi, když byl miminko dávala čajíček a on časem nechtěl nic jiného a po čajíčku se nepřibírá.... říkala, že to byl strašný boj, ho naučit zase pít mlíčko. Kojenci, nepořebují nioc jiného než mlíčko a je jedno jestli z prsa nebo lahvičky.
Promiň.... jen jsem chtěla poradit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka