Přidat komentář

ahoj, docela zjímavé počtení :)
samožřejmě nemůžu říct že s tím nesouhlasim. Nejsem lékař. Také každej lékař má trošku jinej názor. Tohle je jeden z mnoha.
Ohledně lezení. Ondra lezl tak týden a potom chodil podél nábytku a zanedluho chodil sám. Za ručičku jsem ho vodila jakmile chodil podél sedačky. V kočárku být nechtěl. Takže buď se držel kočárku a šel a nebo jsem ho vodila já. Začal sám chodit v 11,5měsících. Markétka nelezla vůbec. Používala styl ala opice. Seděla na zadku a posouvala se po něm a pomáhala si jednou ručkou a nožkou. Zajímavej styl. Sama jsem jí neposazovala. Do této polohy se dostala z polohy na 4. Začala takto lézt až v 10.5měsících. Ve 12měsících se prvně postavila a chodila podél sedačky. Když měla chůzi podél nábytku stabilní, tak jsem jí začala vodit za ruce. Sama se pustila ve 14měsících. Je možné že kdybych jí za ruce nevodila, začala by sama chodit později, ale opět šlo oto, že v kočárku řvala a věšela se na kšírech dokud jsem jí nevyndala.
Ani jedno dítě jsem sama neposazovala, ale když bylo v kočárku a přitáhlo se za postranice do sedu, tak jsem ani jednomu dítku v tom nebránila. Kdybych bránila, tak by to byl jen řev a řev a řev. Asi jsem slabá, ale to věčné řvaní jsem nevydržela.
Já si nemyslim že špatná záda máme jen díky tomu, že nás (některé) rodiče posazovali brzo. Když jsem včera viděla pořad na ČT1, jak vážila pani redaktorka aktovky do školy, tak jsem čuměla. 8-10kg těšká aktovka nebyla vyjímkou. Takže nesváděla bych vše jen na brzké sezení. Já si třeba pamatuju, že mě z těžkých tašek do školy bolela záda hodně často. Aktovky jsem měla kvalitní, ale učebnic byla hodně a opravdu bylo co nosit.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka