Přidat komentář

In reply to by Hanka16

ta knížka vlastně vysvětluje, proč mimi které se v noci probudí není schopno znovu samo usnout.
že za to může způsob uspávání. že vlastně i dospělý se v průměru 7x za noc téměř probudí, ale podvědomě zjistí, že je vše v pořádku a spí dál. Ale mimi zvyklé usínat u prsu, flašky, v náručí, nebo dokonce při natřásání....zjistí že nic není v pořádku a spustí řev, dokud se mu nedostane jeho obvykého způsobu uhojdání.
Takže my nejdříve zavedli pravidelnost a uspávání samotné v postýlce přes den, pak večer a tím se zlepšil i spánek v noci.
tahle knížka mi přijde lepší než pravý estivil, jehož postupy najdeš všude na webu. ten říká chodit k mimi každých 8 min, uklidnít dítě a zas odejít na 8min. takhle knížka ale bere v potaz individuální reakce dítěte. takže já ze začátku chodila opravud snad každou minutu, vždy řekla tu větu klidným hlasem: "neboj se maminka, je tady, jenom se musíš naučit usínat sama, spinkej hezky" a odešla" i když ječela, protože na mou přítomnost reagovala ještě větším řevem, chtěla si prostě to prso vyřvat. Navíc ani já bych nevydržela ji nechat takovou dobu řvát.
První den to trvalo asi půl hodiny než usnula, ale postupně se zlepšovalo, až se to obešlo cca za týden úplně bez jakýchkoliv prostestů. tak jsem začli dělat i večer, to trvalo asi 3 dny, no a tím nějak odpadlo i to noční buzení, ze začátku jsem říkala vždy z postele spinkej hezky, když bylo nejhůř, něco asi trápilo (nějaký prdík) tak tam šel tatínek, aby ze mně necítila to mlíčko, které by s chtěla vyřvat.
chce to trpělivost a výdrž. jako vlastně u všeho co chceš mimi naučit, at už při zavádění příkrmů, učení na nekapajícíc hrníček, nebo jako u nás na 16ti měsících naučít pít UM...to nám taky trvalo 14dní. poprvé mi to plivala a tvářila se jako bych jí dávala lák od okurek...holt jsem trpělivě dělala každý veččer a ráno, vše vylévala, než si na tu chut konečně zvykla...
držím palečky :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka