Přidat komentář

Jak psla moudře Killy, nediskutovat, neustupovat. Já dělala s dětma a tohle prostě nesmíš brát jinak, než že ono nemá rozum, nelíbí se mu to, ale pokud to pro něj neuděláš, bude mu špatně.
Naše malá má při čípku hysteráky, nesnese ani měření teploty v zadečku, sirup plive ven. U ostatních dětí mi být rázná nevadí, jsem profík, ale u svého dítěte selhávám a při orvních horečkách, prvních zábalech a bojích jsem brečela...ono ale když ti dítě topí celou noc, má horečky okolo 39-40 C a ty jsi bezmocná, tak nemáš jinou možnost, než být razantní a překousnout sama sebe a prostě ty léky do něj nějak vpravit.

Nepíšeš, kolik stupňů malá má, ale obecně u teplot na 38,5 doporučuji nedat se zvyklat a srážet (vyvětrat, nepřetápět, podávat vlažné/chladné tekutiny- co ti snese a vezme si- hlavně dítě fakt nutit pít, nedávat silnou peřinku, dát třeba obklad na čelíčko, na ručičky, být důsledná v pravidelném měření teploty- nejdřív rukou zkontrolovat, jak moc hicuje, popř. pak teploměrem, ať jí netrápíš zbytečně, psát si co, kdy a jak jsi na teplotu podala.....) u nás se při neklesajících horečkách nejvíc osvědčilo šetrné osprchování vlažnou vodou- (ale já mám extrémně otužilé dítě, které i normálně vleze do studené vody) a právě ta důslednost v měření...ve dne v noci, pořád dokola....u čípků je dobré po zavedení chvíli podržet půlky u sebe, aby nemohlo dítko hned tlačit čípek ven, u sirupu je lepší stisknout dolní čelist a tím pusinku otevřít a pomalu je vstřikovat. Pokud plive ven, klidně čistým prstem mu ho "šoupnout" zpátky,a pomalu ho vpravit do dítěte.

Tohle všechno je prevence febrilních křečí, které bych ti nepřála vidět a zažít u svého dítěte, může k nim dojít, pokud teplotu neuhlídáš a to už je pak namístě ihned volat RZP. Přeji hodně sil a úspěch při horečce a hlavně klidnou hlavu, což někdy je to nejtěžší :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka