Přidat komentář

Ahoj,
co se týče té plodové vody, tak může klidně odtékat pomaličku, aniž bys poznala, že jde o plodovku. Tak bacha na to.
Já jsem bohužel nerozeznala, že ten výtok, co mě asi týden před porodem trápil, není jen výtok, ale asi i nejspíš s troškou plodovky :-(. Na kalhotkách jsem mívala vždycky ale jen malou mokrou skvrnku nažloutlé barvy, kterou jsem přisuzovala výtoku. Jenže jsem pak začala 10. 5. ve 37+3 tt. nečekaně rodit a jak mi doktorka na příjmu propíchla vak blan, tak zjistila, že mám zkalenou plodovku, což asi znamenalo, že mi musela trošku odtékat už těch pár dnů předtím. Naštěstí Tomášek byl po narození v pořádku, ale úplně mě obchází mráz, když si představím, jakou paseku by ta zkalená voda mohla udělat, kdyby Tomášek zůstal v bříšku ještě pár dní.
Takže porod mě sice zaskočil skoro o 3 týdny dřív, ale na druhou stranu jsem fakt ráda, že to příroda tak zařídila a radši spustila porod, než aby se něco stalo.
A to jsem byla dva dny před porodem taky v poradně na monitoru, kde jsem neměla skoro žádné stahy dělohy a vše bylo v pořádku. Jen jsem se asi ale měla zmínit doktorovi o tom výtoku, aby se na mě podíval, protože už mě vnitřně nevyšetřoval. Jenže já si myslela, že silnější vodový výtok je ke konci těhotenství normální. A on to asi nebyl jen ten výtok.
Takže pokud si nejseš jistá, zda jde o výtok nebo plodovku, tak to určitě nepodceňuj, mohlo by to způsobit zbytečné komplikace předčasným porodem počínaje a infekcí miminka konče.
Tak jsem jen chtěla přispět svou zkušeností, kdy jsem to trošku podcenila, ale nakonec to naštěstí dobře dopadlo.
Tak určitě doktorovi řekni vše, s čím si nejsi jistá, ať můžeš být v klidu.
Pa :a:
________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka